مدارس از ما بهتران/ هزینه و شرایط ثبتنام در مدرسه سفارتخانهها/ فرزندان سلبریتیها دانشآموز مدارس فوقگران و خاص
غیر از مدارس غیرانتفاعی رنگارنگ با امکاناتی که شاید کسی در خواب هم نبیند یکسری مدارس دیگری هم وجود دارند که برای من و شما شاید جایی نداشته باشند مگر اینکه تابعیتی غیر از ایرانی داشته باشید. این مدارس در سفارتخانهها برپا هستند.
سرویس اجتماعی فردا؛ صبح نو نوشت: هنوز سال تحصیلی تمام نشده خانوادهها در این فکر هستند که برای سال تحصیلی جدید فرزندان خود را کجا ثبتنام کنند. مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی؟ مدارسی که بابت آموزشهایی فراتر از آموزشهای معمول مدارس، خانوادهها را مجاب میکنند دست رد به سینه مدارس دولتی بزنند و فرزندان خود را در مدارس غیرانتفاعی ثبتنام کنند. آنهم مدارسی که حاضرند مبالغ سنگین چند میلیون تومانی بابتشان بپردازند. حالا بین این مدارس غیرانتفاعی رنگارنگ با امکاناتی که شاید کسی در خواب هم نبیند یکسری مدارس دیگری هم وجود دارند که برای من و شما شاید جایی نداشته باشند مگر اینکه تابعیتی غیر از ایرانی داشته باشید. این مدارس در سفارتخانهها برپا هستند. از جمله سفارتخانههای آلمان، انگلیس و فرانسه. «صبح نو» برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبتنام در این مدارس سری به این سفارتخانهها زده است.
مدرسههایی برای دو تابعیتیها در طول روزهای سال تحصیلی که مدارس برپا هستند اگر گذرتان به خیابان شریعتی، سفارت فرانسه خورده باشد حتماً دانشآموزانی را دیدهاید که به این مدرسه رفتوآمد میکنند. دانشآموزانی که با تشریفات خاصی از طریق پلیس مدرسه و پلیس دیپلمات از خیابان رد میشوند و اکثر آنها هم اگر با سرویس مدرسه نیامده باشند با ماشینهایی که پلاک سیاسی دارند به مدرسه آورده میشوند. سؤالی که در اینجا مطرح است این خواهد بود که این دانشآموزان چه ویژگیهایی دارند که میتوانند راه به این مدارس پیدا کنند؟ در نگاه نخست تصور بر این است که این دانشآموزان باید فرزند سفرا و وزرا باشند؛ اما بعد از کنکاشهای انجامشده متوجه شدیم که علاوه بر این افراد کسانی که دارای تابعیتی غیر از ایراناند یعنی پاسپورت غیرایرانی دارند هم میتوانند شرایط ثبتنام در این مدارس را داشته باشند.
تسلط به زبانهای آلمانی، انگلیسی و... مدرسه سفارت آلمان در تهران که با مدرسه انگلیس تلفیق شدهاند و در خیابان شریعتی، کوچه کوشانی قرار دارد دارای کودکستان، پیشدبستانی، دبستان، راهنمایی و دبیرستاناند که بیش از نیمی از این دانشآموزان ایرانیاند و دارای تابعیتی غیر از ایران هم هستند. باقی نیز یک نسبت اروپایی با خود به یدک میکشند که الزاماً فقط از کشورهای انگلیس و آلمان نیستند اما در صورت تحصیل در بخش انگلیس یا آلمان باید به این زبانها تسلط لازم داشته باشند. والدینی که فرزندان خود را برای تحصیل به این مدرسه میآورند نیز معمولاً دارای شغلهایی مانند مدیر بازرگانی، مهندس، پزشک، صاحب شرکت و... هستند. امکاناتی که چنین مدارسی دارند علاوه بر اینکه خود دانشآموز در ابتدا باید به یکزبان آلمانی یا انگلیسی تسلط داشته باشد زبان فرانسه نیز از کلاس ششم آموزش داده میشود. همچنین این مدارس دارای گروه کر و ارکستر، کلاس رقص، بازی و کلاس هنر هم هستند. آنطور که گفته میشود در این مدارس بعد از پایان تحصیل مدرک دیپلم داده نمیشود بلکه بچهها با مدرک کلاس دهم راهی رئال شوله یا هاوپت شوله میشوند. همچنین میتوانند دیپلم بینالمللی آلمان را هم دریافت کنند.
این مدارس برای خانوادههایی است که از پس هزینههایش برمیآیند والدینی که در این مدارس فرزندانشان تحصیل میکنند درباره تحصیل آنها نظرات مختلفی دارند. یکی از کسانی که فامیلشان در این مدارس درس میخواند گفته است: «خواهرزاده من مدرسه سفارت آلمان درس میخواند که با مدرسه سفارت انگلیس دقیقاً یکجا قرار دارد. هزینه تحصیل در این مدارس هم بیش از بیست و پنج میلیون تومان میشود؛ اما در عوض بچهها در این مدارس خیلی راحت زبان یاد میگیرند.» مادر یکی دیگر از دانشآموزان نیز میگوید: «کارشان در این مدارس بسیار عالی است. اصلاً هم قابل قیاس با مدارس دیگر نیستند. البته این مدارس برای خانوادههایی است که از پس هزینههای چنین مدارسی برمیآیند. بچههای خواهرم در خود آلمان مدرسه میروند که میگوید با مدرسه سفارت قابلمقایسه نیست و خیلی بهتر است. الان بچههای خواهر من به زبانهای فارسی، آلمانی و انگلیسی مسلط هستند و با زبان ترکی و فرانسوی هم آشنایی دارند.» مادر دیگری که فرزند خود را در مدرسه سفارت فرانسه ثبتنام کرده است میگوید: «پذیرش در این مدرسه سخت است. اول بچههای سفیر را ثبتنام میکنند و بعد اگر ظرفیتی باقی مانده بود از بیرون هم دانشآموز قبول خواهند کرد. حتماً هم باید از شش سالگی در آنجا رفته باشید. آنها اصلاً از مدارس دیگر هم عضو قبول نمیکنند و بعضیها حتی حدود یک سال هم در نوبت ماندهاند تا بتوانند فرزند خود را در این مدرسه ثبتنام کنند.»
فقط دانشآموزان دو تابعیتی ثبتنام میشوند مدرسه سفارت فرانسه، مدرسه دیگری بود که «صبح نو» برای کسب اطلاعات بیشتر سری به آن مدرسه زد و بعد از ارتباط گرفتن با یکی از مسوولان مدرسه فرانسه متوجه شد این مدرسه نیز فقط دانشآموزانی را میپذیرد که تابعیتی غیر از ایران هم داشته باشند. خانمی که فامیلش انصاری و مسوول پاسخگویی به مراجعهکنندگان نیز بود درباره شرایط ثبتنام در این مدرسه میگوید: «مدرسه سفارت فرانسه برای دانشآموزان ایرانی نیست بلکه برای دانشآموزانی است که دو پاسپورت دارند؛ یعنی پاسپورتی غیر از ایران. در این صورت آنها را ثبتنام میکنیم.» شرطهای ثبتنام تمام نمیشود و باز هم ادامه میدهد: «دانشآموزی که برای کلاس اول ثبتنام میکند باید به زبان فرانسه تسلط کامل داشته باشد در غیر این صورت پذیرفته نخواهد شد.»
هزینههای ثبتنامی که با شنیدن آنها گوشتان سوت میکشد شنیدن هزینه ثبتنام سالانه این دانشآموزان هم باعث میشود مو به تنتان سیخ شود. چون با رقمهای بالای شش هزار یورو مواجه میشوید. خانم انصاری درباره هزینه ثبتنام میگوید: «دانشآموزان مقطع دبستان باید شش هزار و 200 یورو پرداخت کنند و مقطع راهنمایی هفت هزار و هفتصد یورو.» اگر هنوز در شوک هستید و نمیتوانید این مبلغها را به تومان تبدیل کنید برایتان کار را ساده میکنم و میگویم که این رقمها به تومان خودمان به عبارتی با یوروی 4 هزار تومان میشود 24 میلیون و 800 هزار تومان و 30 میلیون و 800 هزار تومان!
راههایی که بتوانید فرزندتان را به این مدارس وارد کنید در حال حاضر نمیتوان گفت خوشبختانه یا متأسفانه اما برخی از خانوادهها هستند که از همان ابتدا که تصمیم به بچهدار شدن میگیرند با این برنامهریزی جلو میروند که بتوانند فرزندشان را در یکی از مدارس سفارتخانهها ثبتنام کنند و اصلیترین راهکار ورود به این مدارس نیز داشتن تابعیت غیرایرانی خواهد بود. برای همین خودشان را به آبوآتش میزنند تا بتوانند به این آرزو هرچه بیشتر نزدیک شوند. حالا به هر قیمتی هم بشود اما این کار را میکنند. حتی عدهای هستند که قبل از ازدواج این هدف را دارند و راههایی مانند ازدواج با یک فرد غیرایرانی را تجربه میکنند. حتی عدهای هم فرزند خود را از همان دوران دبستان برای تحصیل به خارج از کشور میفرستند تا این تابعیت را سریعتر به دست آورند. این دسته از خانوادهها البته اقشار معمولی جامعهاند و شما آنها را از بزرگان سیاسی، اقتصادی و... جدا کنید.
فرزندان سلبریتیهایی که در خارج از ایران به دنیا آمدند گفتیم جدا کنید تا به این بخش برسیم. حتماً بارها و بارها زمانی که خانمها شیلا خداداد، مهناز افشار و ترانه علیدوستی میخواستند فرزندانشان را به دنیا آورند شنیدید که آنها به خارج از کشور رفتهاند تا بتوانند برای فرزندشان تابعیت خارجی بگیرند. در این بین باز هم هستند کسانی که با راهکارهای مختلف دست به این کار زدهاند؛ کاری که شاید درنهایت نتیجهای جز خروج این تحصیلکردگان به کشورهای دیگر نداشته باشد... البته باید به این نکته اشارهکنیم که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران، اینکه زن و شوهری تصمیم بگیرند فرزندشان را در کدام کشور به دنیا آورند، مسالهای شخصی و خصوصی است و قانونی و شرعی نمیتوان آنها را از اینچنین اقداماتی منع کرد؛ اما نمیتوان بهسادگی نیز از چنین پدیدهای که روزبهروز فراگیر میشود هم گذشت.
دیدگاه تان را بنویسید