خبرگزاری فارس: آیتالله آملی لاریجانی در بازدید از دادگاه کیفری استان تهران با حضور در شعبه 6 دادگاه کیفری یک گفتوگوی کوتاهی با قاضی مدیر خراسانی داشت. مدیر خراسانی در این گفتوگو خطاب به آملی لاریجانی گفت: با توجه به اینکه قانون تغییر یافته پروندههای زیادی به دادگاه کیفری یک نمیآید و در مجموع در هر ماه 30 الی 35 ورودی داریم چرا که صلاحیتهای ما محدود شده است. وی افزود: هم پرونده مهمی به دادگاه کیفری یک نمیآید و هم پروندههایی که میآیند در شأن دادگاه کیفری نیستند. الان پس از 35 سال به یک بازپرس ساده تبدیل شدهام.
این قاضی با سابقه ادامه داد: متأسفانه با توجه به اینکه روند رسیدگیها طولانی شده یک پرونده از زمانی که وارد شعبه دادگاه میشود تا تعیین وقت حداقل 3 ماه زمان میبرد در حالی که پیشتر اینگونه نبود و پروندهها ظرف یک ماه جمع میشد. وی ادامه داد: حالا به گونهای شده که پروندهای که حکمش 99 ضربه شلاق است متهم آن 10 الی 11 ماه در زندان میماند باید فکری به حال این قضیه شود. آملی لاریجانی در پاسخ گفت: انشاءالله در گزارشی که قصد داریم به مجلس برای اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری بدهیم این موارد را لحاظ میکنیم. در این لحظه محسن افتخاری رئیس دادگاه کیفری یک گفت: صلاحیتهای دادگاه کیفری استان و کیفری یک متأسفانه در قانون با نگاه باز دیده نشده است یعنی یک سری پروندههای 10 سال حبس به بالا را به کیفری یک دادهاند ولی بعضی پروندهها که باید باید با تعدد قاضی رسیدگی شود مانند پرونده مسئولان نظام یا مقامات که ممکن است مجازات جرمشان کمتر از 10 سال باشد به دادگاه دیگر داده شده است.
وی ادامه داد: در حالی که در اینگونه پروندهها وضعیت اجتماعی متهم به شکلی است که باید در دادگاههای دیگر رسیدگی شود و قضات متعددی حضور داشته باشند. در واقع اینگونه پروندهها باید در مجموعه واحدی باشد تا بتوان بر آن نظارت کرد و اینها اشتباهاتی است که در قانون آیین دادرسی کیفری جدید وجود دارد. مدیر خراسانی پس از اظهارات رئیس دادگاه کیفری یک گفت: در دادگاههای کیفری یک قضاتی کار میکنند که 30 الی 35 سال سابقه دارند با توجه به اینکه برمبنای میزان مجازات به پروندهها رسیدگی میشود ممکن است پرونده یک نماینده مجلس یا قاضی دیوان عالی کشور به دادسرا برود و فردی که 2 یا 3 سال است ابلاغ قضایی گرفته به آن رسیدگی کند. وی ادامه داد: کسی که تازه ابلاغ قضایی گرفته نه تجربه قاضی با سابقه را دارد و نه میتواند سریع تصمیم بگیرد زیرا شخصیت طرف مقابل روی وی تأثیر میگذارد اگر هم بخواهد محکوم کند چون طرف مقابل مثلاً نایب رئیس مجلس یا قاضی دیوان عالی کشور است با تردید مواجه میشود. آملی لاریجانی در پاسخ گفت: این موارد را جزو اصلاحات قانون قرار میدهیم اما از شما میخواهم دقیقاً بنویسید تا در گزارشی که به مجلس برای اصلاح
قانون میدهید بعداً مشکل جدیدی ایجاد نشود. در این لحظه محسن افتخاری گفت: 3 یا 4 محور است که اشتباه فاحشی در قانون صورت گرفته و از تجربه قدیم استفاده نشده است. پس از این اظهارات قاضی مدیرخراسانی در خصوص وضعیت فیزیکی شعب گفت: وضعیت فیزیکی شعبه خوب نیست اینجا وکیل و وزیر میآید آملی در پاسخ گفت طوری نیست وکیل و وزیر نیز مثل بقیه هستند. مدیرخراسانی گفت به هر حال باید در شأن دادگستری باشد. آملی لاریجانی گفت: خیلی هم بد نیست اتاقتان به ظاهر از اتاق من تمیزتر است که مدیرخراسانی گفت پس اتاقهایمان را عوض کنید که آملی لاریجانی در پاسخ گفت، باشد اما جاهایمان را عوض نکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید