سرویس اجتماعی فردا؛ بعد از انتشار اخبار رسمی و تصاویری که از پیش شماره های «صبح نو» منتشر شده بود، بلاخره صبح امروز یک روزنامه جدید جای خود را روی کیوسک مطبوعاتی کشور باز کرد. صبح نو روزنامه ای است که با شعار «روزنامه زمانه دانایی» منتشر می شود.
فرشاد مهدی پور سردبیر این روزنامه با دامنه انتشار کشوری است که پیش از این سردبیر هفتهنامههای پنجره، سروش، آیندهسازان و خبرگزاریهای خانه ملت و شانا بوده است.
قطع این روزنامه با اندازه های معمول صفحات روزنامه ها در کشور متفاوت است. قطعی که صفحات آن را بیشتر شبیه یک مجله جلوه می دهد. صفحه هایی نسبتا کوچک که حدود 1000 کلمه متن را در خود جای می دهند، اما از سوی دیگر این روزنامه تمام رنگی را مناسب حمل و نقل آسان، قرار دادن در کیف و حتی مطالعه پشت فرمان اتوموبیل پشت چراغ قرمزهای طولانی ترافیک تهران می کند.
لوگوی «صبح نو» را مسعود نجابتی طراحی کرده است که البته شباهت آن به لوگوی هفته نامه «صبح» مهدی نصیری تعمدی به نظر می رسد که رسانه خاص، مشهور و پرخاطره دهه هفتاد است.
نکته جالب دیگر در مورد این روزنامه تعیین هشتگ های اصلی در کنار شعار روزنامه است. سه هشتگ #آرمانخواهی #عقلانیت و #روشنگری به عنوان نمایه هایی از معرفی این رسانه به کار می رود.
این روزنامه صبح امروز در اولین انتشار عمومی خود جزییات شهادت فرمانده ارشد نظامی حزب الله لبنان را با تصویری از «شهید مصطفی بدرالدین» و تیتر بزرگ «شهادت مغنیه دوم» را برای صفحه اول و تیتر یک انتخاب کرده است. نفر دومی که تصویر او در گوشه بالای صفحه اول قرار گرفته هم کسی نیست جز محمدرضا شهیدی فر با مطلبی درباره خنداونه.
این روزنامه طی روزهای گذشته نیز در کانال تلگرامی صبح نو که بیش از 5 هزار عضو دارد تصویر تیتر یک ها و صفحه اول روزنامه را منتشر کرده بود که اغلب آنها ماهیت فرهنگی داشتنه اند. «آیت الله جوادی آملی»، «فرزاد حسنی»، «سید رضا میرکریمی»، «محمد سرافراز» کسانی هستند که تصویر آنها در صفحه اول شماره های منتشر نشده صبح نو نقش بسته است. در ادامه می توانید تصاویر آن را مشاهده کنید
تیتر یک صبح نو : استعفای سرافزار
تیتر یک روزنامه صبح نو با تصویر آیت الله جوادی آملی: حکیم در میانه میدان
تیتر یک صبح نو با تصویر میرکریمی: خانه بی رونق سینما
فرزاد حسنی در صفحه اول صبح نو با تیتر: شیفتگان شهرت
تقسیم بندی سرویس ها و موضوعات این روزنامه 16 صفحه ای نیز تفاوت مشخصی دارد. چهار سرویس: سیاسی، زندگی، فرهنگی و امت اسلامی بخش های اصلی این روزنامه را برای تقسمی بندی ساختار محتوایی تشکیل می دهد. این چهار سرویس در سایت رسمی روزنامه چنین معرفی شده است:
سیاسی:
صبح نو، روزنامهای برای زمانه دانایی است و این مسیر در پرتو سهگانه #آرمانخواهی #عقلانیت #روشنگری خواهد پیمود؛ آرمان، هدف و آرزو و غایت است و عقلانیت، روش و راه رسیدن و روشنگری ابزار و کارکرد و طبعا نقطه کانونی همانا #عقلانیت است که همه امور در نسبت با آن سنجیده میشود. #عقلانیت همراه با دوراندیشی و دوری از هوچیگری و نقد درونجریانی و رویکرد شجاعانه به حل مساله است؛ این بدان معناست که صبح نو خود را درون جریانی تعریف میکند که نسبتی روشن با نظام و حاکمیت اسلامی دارد و بر آن است که روایتگر نوانقلابیگری در عرصه زیست اجتماعی ایرانیان باشد.
زندگی:
بخشی از روز را صرف پیگیری اخبار سیاسی می کنیم، ساعاتی از روز را به بحث های مختلف سیاسی و فرهنگی اختصاص می دهیم اما همه روز را با موضوعات اجتماعی زندگی می کنیم. سرویس زندگی قرار است در این روزنامه از خبررسانی پا را فراتر گذاشته و با رویکردی عقلانی در رابطه با دغدغه های شما تحلیل ارائه دهد. پیگیری موضوعات شهری، چالش های محیط زیستی، مشکلات آموزشی و تربیتی، دغدغه های شهروندی و نگاهی به بازار و.... از موضوعاتی است که در سرویس زندگی به آن می پردازیم. در روزگار خبرهای تلخ و ناخوشایند، صفحه «خبر خوب» شاید بتواند از تلخی زندگی بکاهد و صفحه «معیشت و مصرف» بتواند در خریدن ها و حتی نخریدن های شما راهنمای خوبی باشد.
خلاصه قول می دهیم در صبح نو زندگی متفاوتی را تجربه خواهید کرد :)
در فرهنگ قرار نیست مثلا دنیای مجازی، صرفا تیتر خبرها را مرور کنیم و به سرعت از آنها بگذریم. صفحات فرهنگ مکثی خواهد بود روی مسائل مبتلا به حوزههای مختلف فرهنگی که شاید روزانه از کنار بعضیهایشان به سرعت بگذریم. ما اما تصمیم داریم روی بعضی از اینها مکثی کنیم و تاملی داشته باشیم و در حد امکان، سایر پدیدههای مرتبط با آن را ببینیم و در نظر آوریم. از سینما تا کتاب و دیپلماسی فرهنگی و رادیو و تلویزیون و صنایع فرهنگی. مکثهای دلنشین و جذاب حوزۀ فرهنگ را با «صبح نو»تجربه کنید.
صفحه امت اسلامی در روزنامه صبح نو تلاش دارد که نه تنها به موضوعات مهم جهان اسلام در چارچوب مرزهای جغرافیایی تعریف شده بپردازد؛ بلکه به اقلیت های مسلمان در اقصی نقاط جهان نیز توجه ویژه داشته باشد. همچنین سعی بر این است که در این صفحه با ارایه مطالب در قالب نرم خبر و گزارش های تحلیلی تحولات امت اسلامی در جغرافیای انسانی خویش واکاوی شود. هر روز ما را در صفحه پانزده صبح نو دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید