سرویس اجتماعی فردا: پایگاه اینترنتی تلگراف نوشت: متخصصین امنیت سایبری هشدار دادند، وارثین ساده لوح ابرپولدارها اموال خانوادههای خود را با انتشار تصاویر زندگی مرفه خود در شبکههای اجتماعی به خطر میاندازند.
سایتهایی مانند اینستاگرام مکانی برای نمایش خودروهای اسپرت، قایقهای تفریحی و جتهای شخصی و زندگی جوانان پولداری شده است. اما آنها ناخواسته خانوادههای خود را زیر ذره بین مامورین تخلفات و مجرمین قرار میدهند.
شرکتهای امنیت سایبری میگویند آنها در حدود ۷۵ درصد پروندههای قضایی از محتواهای شبکههای اجتماعی به عنوان مدرک استفاده میکنند. اویسین فور، مدیر شرکت تحقیقاتی کی۲ در لندن میگوید، شبکهّای اجتماعی اولین جایی است که برای بررسی ابرپولدارها بررسی میکنند. در یک پرونده بدهی مردی مدعی شده بود اموال باارزشی ندارد اما یکی از فرزندانش عکس خود با قایق ۱۲ میلیون پوندی این خانواده در باهاما را منتشر کرد و او را لو داد.
دنی هال، مدیر اجرای حکم قضایی جهانی در برفورد کپیتال میگوید، کسانی که در پروندههای این چنینی به دام میافتند معمولا سن بالایی دارند و از ساختار سایتهایی مانند فیسبوک و توییتر که در جهان قابل دسترس هستند سر در نمیآورند. شرکت او اخیرا یک جت تازه خریداری شده در یک پرونده را مصادره کرده چون یکی از دو خلافکار آن پسری داشته که عکسی از خود و پدرش مقابل هواپیما در ایسنتاگرام منتشر کرده است.
حتی کسانی که طبعا باید متوجه خطرات شبکهّای اجتماعی باشند نیز چندان اعتنایی نمیکنند. در ماه مارس، خواننده معروف آمریکایی، ۵۰ سنت، توسط دادگاه احضار داده تا توضیح دهد چگونه در حالی که اعلام ورشکستی کرده توانسته با بستههای صد دلاری، «ورشکسته» را بنویسند. او مدعی شد پول تقلبی بوده است.
هال میگوید، حتی متا دیتا که همراه عکس ذخیره میشود نیز میتواند مکان افراد و یا اطلاعاتی این چنینی را درباره آنها به دست آورد. او میگوید، میتوان با استفاده از شبکه اجتماعی پرونده شخصی را جمع آوری کرد، کجاها زندگی میکند، علایقش چیست، معمولا با چه کسانی در ارتباط هستند.
یکی از مدیران اجرایی یک بانک ورشکسته روسی مدعی شده بود که نمیتوانند او را در انگلیس مورد بازجویی قرار دهند زیرا انگلیس محل اقامت اصلی او نیست. هال میگوید، یکی از مدارکی که علیه او استفاده کردیم شبکههای اجتماعی بود. زیرا اعضای خانواده او و حتی خود او نیز در اینجا (انگلیس) زندگی و کار میکنند. پس انگلیس باید به پرونده او رسیدگی کند.
اندرو بکت، مدیر امنیت سایبری و بازجویی در کیرول میگوید، شرکت او توانسته دارایی چند میلیون پوندی مخفی را در یک پرونده طلاق در سال قبل کشف کند که در آن شوهر ادعا کرده بود که پولی ندارد. ما شبکههای اجتماعی فرزندان او که در دهه سوم عمرشان بودند را زیر نظر گرفتیم و برچسب مکانی آن را بررسی کردیم. سپس مکان آنها را با چند سازمان بررسی کردیم و متوجه شدیم چندین ملک به نام این شخص است. ما توانستیم با اموالی با ارزش حدودی ۶۰ میلیون دلار به دادگاه برویم که دادگاه فورا اموال را مصادره کرد تا تکلیف پرونده مشخص شود.
همچنین از شبکههای اجتماعی برای اخاذی و کلاه برداری از ابرپولدارها استفاده میشود.
ایمیل یک وارث ثروت هنگفتی هک شد که گذرواژه آن، اسم سگش بود که او به دفعات در شبکههای اجتماعی از آن اسم برده است. کلاه برداران تواستند قبل از شناسایی ۴۰۰ هزار دلار به جیب بزنند.
دیدگاه تان را بنویسید