درمان افسردگی با واقعیت مجازی
دانشمندان میگویند كه درمان افسردگی با واقعیت مجازی میتواند به بیمار كمك كند تا كمتر خود را نكوهش كرده و با خود بیشتر مهربان باشد! افرادی كه با اضطراب و افسردگی دست و پنجه نرم میكنند در زمان بروز مشكلات بیش از حد خود را سرزنش میكنند.
بیمارانی كه در این تحقیق شركت كرده بودند و هدست UR (واقعیت مجاری) را به چشمان خود زده و خود را در آن مجسم كردند. محققان به این بیماران گفته بودند كه زمانی كه در قالب یك فرد بالغ مجسم میشوند به كودك مجازی مضطرب محبت كنند ظاهرا هم زمانی كه آنها به كودك محبت میكردند گریه كودك كمكم متوقف شده و به محبت آنها پاسخ میداد.
پس از چند دقیقه بیماران خود را در قالب كودك مجازی مجسم میكردند و شاهد محبت كلامی و رفتاری فرد بزرگسالی بودند. این سناریو كوتاه ۸ دقیقهای ۳ بار در هفته تكرار میشد و بیمارات به مدت یك ماه تحت نظر بودند. بیماران با دلداری دادن كودك مجازی و دوباره شنیدن حرفهای خودشان به شكل غیرمستقیم به خود محبت میكردند . هدف از انجام این آزمایش این بود كه بیماران یاد بگیرند نسبت به خود مهربانتر باشند و كمتر خود را سرزنش كنند.
یك ماه پس از انجام این تحقیق بیماران گفتند كه چگونه این تجربه پاسخ آنها به موقعیتهای واقعی را تغییر داده بود. موقعیتهایی كه در آن خود را سرزنش میكردند. این تحقیق در نشریه British Journal of Psychiatry open منتشر شده و از نتایج امیدواركنندهای خبر میدهد.
پروفسور هل سلتر سرپرست تیم تحقیقاتی میگوید حال ما نیز امدیواریم كه با انجام این آزمایش در سطحی وسیعتر و كنترل شده بتوانیم با اطمینان از مزیت بالینی این روش سخن بگوییم.
دیدگاه تان را بنویسید