پشت پرده تامین امنیت حجاج توسط شرکت صهیونیستی"G4S"

کد خبر: 456229

یک کارشناس مسائل آفریقا و غرب آسیا گفت: از آنجا که امسال تامین امنیت حجاج به دست شرکت انگلیسی- صهیونیستی G4S بوده است، احتمال وقوع فاجعه منا توسط عوامل خارجی وجود دارد. G4S خدمات بازداشتگاهی و امنیتی زیادی به رژیم صهیونیستی ارائه می‌کند.

تسنیم:جعفر قنادباشی با اشاره به اینکه رژیم عربستان سعودی همکاری‌ها و همسویی‌های بسیاری با غرب و رژیم صهیونیستی دارد و هیچگاه با کشور ما رابطه دوستانه‌ای نداشته است، اظهار کرد: «آل سعود» همواره از دیدن پیشرفت‌های ایران در همه عرصه‌ها به ویژه مسائل هسته‌ای، احساس سرشکستگی و ضعف می‌کند و قدرتمندی و تاثیرگذاری ایران در منطقه موجب ناخرسندی این رژیم شده است. احساس عقب ماندگی عربستان با پیشرفت‌های ایران

قنادباشی افزود: ایران از نظر معادلات سیاسی تبدیل به یک کشور تاثیرگذار در منطقه شده، به ‌طوری که نقش «آل سعود» در منطقه و جهان اسلام را بسیار کمرنگ کرده است و آنها از این نظر احساس ورشکستگی و ضعف می‌کنند؛ همچنین پیشرفت‎های علمی و روزافزون در صنایع دفاعی، هوا و فضا، پزشکی و البته هسته‌ای ایران، به احساس عقب ماندگی عربستان دامن می‌زند.

وی ادامه داد: طبیعتاً عربستان همیشه به‌ دنبال انجام تحرکاتی علیه ایران بوده و هست و کشورهای اقماری و نزدیک به خود و برادران کوچکترش را در خلیج فارس تحریک می‌کند تا برخی اقداماتی را بر ضد کشورمان انجام دهند؛ علت اینکه هر ساله در حج عمره و واجب، مشکلاتی برای زائران ایرانی به وجود می آید، همین مسئله است.

قنادباشی در پاسخ به نفوذ عوامل خارجی در عربستان و بسترسازی آنها در بروز فاجعه منا گفت: همانطور که می‌دانیم احداث و ساخت پروژه‌های اطراف حرمین شرفین از سوی آل سعود به کمپانی‌های غربی سپرده شده و معماری که باید توسط معماران کشورهای اسلامی انجام می‌‌شد، به دست بیگانگان سپرده شد تا از این طریق به مسجد الحرام وارد شوند؛ بنابراین دست غیرمسلمان‌ها برای نفوذ در داخل عربستان کاملاً باز است؛ لذا جای هیچ تعجبی نیست که چرا تامین امنیت حجاج نیز به دست یک شرکت انگلیسی- صهیونیستی به نام G4S سپرده شده است، پس در چنین شرایطی بسیار محتمل است که حادثه منا تعمدی بوده و با برنامه‌ریزی عوامل خارجی صورت گرفته است.

وی عنوان کرد: حادثه منا واکنش‌های بسیار منفی از سوی کشورهای داغدیده برای حکومت عربستان در پی داشت و صلاحیت آنها را در اداره حرمین زیر سوال برد؛ حتی اگر فاجعه منا عمدی نبوده باشد، حکومت عربستان به طور قطع مقصر بوده و هیچ توجیهی برای آن قابل قبول نیست و در هر دادگاه بین المللی محکوم است.

اثرات سوختگی بر روی بدن برخی حجاج

این کارشناس مسایل آفریقا و غرب آسیا یادآور شد: تصاویری در سایت‌ها منتشر شده‌ که نشان می‌دهد بدن برخی حجاج جان باخته دچار سوختگی شده و سوختگی نمی‌تواند به دلیل لگد مال شدن و افتادن افراد روی هم باشد، این سوختگی بیشتر شبیه به اثرات ریخته شدن مواد شیمیایی بر روی بدن‌هاست، به‌گونه‌ای که انگار این اجساد در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتند، همچنین بسته شدن راه‌ها در عبور و مرور حاجیان، اهمال در کمک‌رسانی و درمان و رساندن مجروحین به بیمارستان‌ها؛ گمانه‌زنی‌ها درخصوص عمدی بودن فاجعه منا را بیشتر می‌کند و لازم است گروه‌های حقیقت یاب هرچه سریع‌تر به ابعاد این فاجعه بپردازند تا تردید‌ها مرتفع شود.

جنگ با ایران نتیجه‌ای جز خفت و شکست برای عربستان ندارد

وی بیان کرد: این شبهه مطرح شده است که واقعه منا تحریکی برای جنگ افروزی با ایران بود اما در شرایط کنونی که عربستان درگیر جنگ با یمن است، جنگ افروزی علیه ایران به نفعش نیست؛ عربستان دست در دست سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی اسرائیل دارد و عمده تصمیم‌هایی که در عربستان گرفته می‌شود با هماهنگی آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها است و شاید این امر در فراهم آوری زمینه بروز چنین فاجعه‌ای تاثیر داشته باشد، اما نمی‌تواند تحریکی برای جنگ باشد زیرا عربستان از نظر نظامی، توانایی مقابله با ایران را ندارد و می‌داند هرگونه جنگ با ایران نتیجه‌ای جز خفت و شکست ندارد؛ اگر عربستان یک ارتش قوی داشت در روزهای اول جنگ با یمن که کشوری بسیار ضعیفی است به اهداف خود می‌رسید.

قنادباشی، با اشاره به مشکلات داخلی عربستان بر سر جنگ با یمن و کسری بودجه 39 میلیاردی‌اش به بسیج پزشکی گفت: از آنجایی که تصمیمات در حکومت عربستان هیچگاه درونی نیست و بیشتر این تصمیمات از سوی کشورهای دیگر به آنها دیکته می‌شود، شاید کشورهای ثالثی وجود داشته باشند که بخواهند عربستان وارد جنگ با ایران شود اما با هر محاسبه‌ای که نگاه کنید جنگ افروزی با ایران به نفع عربستان سعودی نیست.

اولتیماتوم رهبری قابلیت‌های سیاسی و نظامی ایران را به رخ عربستان کشید

این کارشناس سیاسی متذکر شد: از طرفی سخنان ارزشمند رهبری که به یکباره موجب تغییر موضع عربستان شد، نشان دهنده قدرت ایران در احقاق حقوق حجاج خود است؛ اولتیماتوم رهبری عربستان را وادار کرد پی به این واقعیت ببرد که تنها یک هشدار رهبری لازم است تا عربستان را ناگزیر به همکاری کند و این علاوه براینکه نشان از جایگاه بسیار تاثیرگذار ایران داشت، قابلیت‌های سیاسی و نظامی ایران را به رخ عربستان کشید.

وی با بیان اینکه پیامدهای سوء مدیریت در اداره حج، آخرین میخ بر تابوت موقعیت عربستان در جهان اسلام و عرب بود، ادامه داد: اکنون عربستان از نظر سیاسی در موقعیت بدی قرار دارد، دولتمردان این رژیم طی سال‌های اخیر در جنگ سوریه و عراق شرکت داشتند و در تقویت داعش در منطقه نقش مهمی را بازی کردند و در مجامع بین‌المللی متهم به پشتیبانی از گروه‌های تروریستی شده‌اند؛ در حال حاضر در کنار اتهام‌های قبلی، سوء مدیریت در اداره حج نیز برایشان بسیار خفت بار و زیان بخش بود و به اصطلاح آخرین میخ بر تابوت موقعیت عربستان در جهان اسلام و جهان عرب بود.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه تحلیلی "گلوبال‌ریسرچ" که در گزارشی به قرارداد عربستان با شرکت انگلیسی-صهیونیستی G4S برای تأمین امنیت مراسم حج پرداخته است و می‌نویسد: حج سال 2013، برای فلسطینیان خاطره بسیار تلخی بود. حجاج فلسطینی با گروهی رو به رو شدند که در کنار رژیم غاصب صهیونیستی به سرکوب و حتی شکنجه آنان می‌پردازد. انجام تمامی امور حج آن سال بر عهده شرکت انگلیسی تأمین‌کننده خدمات امنیتی G4S بود.

G4S از جمله شرکت‌هایی است که خدمات زیادی به رژیم صهیونیستی می‌دهد: اولاً برای بازداشتگاه‌های این رژیم تجهیزات امنیتی فراهم کرده و خدماتی را در اختیار آنها قرار می‌دهد. برخی از این مکان‌ها هم برای نگه‌داری از زندانیان سیاسی فلسطینی در کرانه باختری و فلسطین اشغالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دوماً با ارائه خدمات امنیتی، امنیت کسب و کار در شهرک‌ها را فراهم می‌آورد. سوماً برای ایست‌های بازرسی ارتش اسرائیل در کرانه باختری تجهیزات و خدمات حفاظت را مهیا می‌نماید. و نهایتاً برای مراکز فرماندهی پلیس در کرانه باختری نیز سیستم‌های امنیتی تهیه می‌کند.

بر اساس اطلاعاتی که از شبکه "الاخبار" به دست آمده، دولت عربستان قبلاً هم از شرکت‌های امنیتی خصوصی جهت ارائه خدمات مرتبط با حج استفاده کرده است. تنها در حج سال 2014 تعداد حیرت‌انگیز 700 هزار نیرو از همین شرکت‌ها به کار گرفته شد. بیش‌تر گزارش‌های فاش شده حاکی از آنست که از سال 2010 تأمین امنیت حج به سازمان "المجال G4S" یکی از زیرمجموعه‌های شرکت مادر G4S محول شده است. به گفته "زید شعیبی" اکتیویست عضو کمپین بایکوت عدم سرمایه‌گذاری و تحریم رژیم صهیونیستی (BDS)، شرکت خصوصی G4S به همکاری در شکنجه زندانیانِ محاکمه‌نشده و حتی کودکان در فلسطین متهم است.

اگرچه G4S، مفاد قراردادهایی را که با مقامات سعودی به امضا رسانده، علنی نکرده است، اما در گزارش‌های دوره‌ای این شرکت به تعداد محدودی از فعالیت‌هایی که در عربستان سعودی انجام داده اشاره شده است. موفقیت این شرکت در عقد قرارداد با شرکت خدمات "متروی جده" به منظور تأمین امنیت مراسم حج، یا همکاری این شرکت در حمل و نقل بیش از سه میلیون زائر که هر ساله به مکه سفر می‌کنند، از این دسته است.

البته کمپین BDS نیز در این زمینه بی‌کار نمانده است. در یک کنفرانس خبری که در تاریخ 2 اکتبر سال 2014 برگزار شد، این کمپین برای دولت سعودی پیام واضحی را ارسال کرد و از عربستان خواست با شرکتی که مسئول تأمین تجهیزات و امنیت شهرک‌های صهیونیستی، ایست‌های بازرسی مناطق اشغالی و تجهیزات پلیس این رژیم است، قطع همکاری کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد