کشورهای‌پیشرودرمصرف‌مت‌آمفتامین‌ها

کد خبر: 350832
کشورهای‌پیشرودرمصرف‌مت‌آمفتامین‌ها
سرویس اجتماعی « فردا »:

در حالی که محاسبه دقیق تعداد و مقدار مصرف آمفتامین ها و قرص های صنعتی مخدر در جهان بسیار سخت است.اما آمارها از افزایش تولید و مصرف این ماده مخدر حکایت دارد.

این ماده مخدر که از دهه شصت میلادی رواج پیدا کرده است در سالهای اخیر به دلیل پیشرفت تکنولوژی و سهل الوصول بودن تولید آن در آزمایشگاه‌های خانگی رواج بسیاری پیدا کرده است.

مت آمفتامین در سال ۱۸۹۳ در ژاپن ساخته شد. در زمان جنگ جهانی دوم توسط سربازان ژاپنی، آمریکایی و آلمانی برای برطرف کردن خستگی و افزایش انرژی استفاده می‌شد. بعد از جنگ داروی باقی‌مانده وارد بازار ژاپن شد و یک همه گیری از مصرف مت آمفتامین رخ داد و باعث شد که مصرف آن ممنوع شود.

از دهه شصت میلادی مصرف مواد مخدر صنعتی در کشورهای صنعتی با اسامی مختلف رواج یافت. در آمریکا و مکزیک بیشترین آزمایشگاه‌های تولید این گونه مواد مخدر کشف شده است.

از مجموع 144 تن از محرك هاي نوع آمفتامين که در جهان کشف شده است نیمی در شمال امریکا، یک چهارم در شرق و جنوب شرقی آسیا مصادره شد.همچنین مقادیر زیادی آمفتامین در خاور میانه به ویژه در اردن، عربستان سعودی و سوریه گزارش شده است.مرکزی و جنوب غرب آسیا به عنوان بازارهای جدید در حال ظهور هستند .

تصویر زیر پراکندگی مصرف آمفتامین ها در سطح جهان را نشان می دهد؛

در کشورهای عربی به دلیل اعمال محدودیت شدید برای ورود مواد مخدر، تولید و مصرف آن در داخل این کشورها رواج یافته است و در کشور خودمان هم مصرف این گونه از مواد مخدر به دلیل ارزانی و سهل الوصول بودن در حال افزایش است.

تصویر زیر بیانگر مقدار افزایش مصرف این مواد در سطح جهان است؛

همانطور که مشاهده می شود در ایران در منطقه ثابت قرار دارد اما آمارهای غیر رسمی حاکی از افزایش مصرف پنهان از آمار این مواد است.

جدول زیر بیانگر کشورهایی با بیشترین میزان مصرف است؛

ردیف کشور درصد مصرف( 15 تا 65 سال)
1 ال سالوادور 3.28
2 فیلیپین 2.13
3 نیوزلند 2.10
4 استرالیا 2.10
5 آمریکا 1.90
6 لهستان 1.90
7 تایلند 1.40
8 نیجریه 1.40
9 استونی 1.30
10 کاستاریکا 1.30

جدول زیر نیز میزان مصرف در کشورهای منطقه است؛

ردیف کشور درصد مصرف (15 تا 65 سال)
1 عربستان 0.40
2 اردن 0.40
3 کویت 0.27
4 ترکیه 0.20
5 ایران 0.13
6 پاکستان 0.08
7 افغانستان 0.001

در پاکستان و افغانستان به دلیل رواج مخدر سنتی این گونه از مخدر رواج چندانی ندارد اما در کشورهای عربی به دلیل قوانین سفت و سخت واردات مخدر سنتی تولید و مصرف آمفتامین ها در حال افزایش است.

منبع: خبرآنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد