بزرگراه امام علی (ع) چگونه ساخته شد؟ +تصاویر

کد خبر: 264445

نکته قابل توجه در آزادسازی مسیر و خریداری املاک معارض ، پرداخت به روز وجه مورد نظر به مالکان بود ، اقدامی که به گفته شهردار تهران با وجود 7 هزار واحد مسکونی ، بی نظیر بود و برای اولین بار به اجرا درآمد و مالکان درمدت زمانی بسیار کوتاه و به روز ، مبلغ ملک فروخته شده را دریافت کردند .معارضات تاسیساتی پروژه نیز بدون ایجاد اختلال گسترده در شبکه خدمات رسانی تاسیسات شهری رفع شدند و بیش از 420 کیلومتر شبکه تاسیسات ، جایگزین شبکه اولیه شد.

بزرگراه امام علی (ع) چگونه ساخته شد؟ +تصاویر
سرویس اجتماعی «فردا»:بزرگراه امام علی (ع) به طول 26 کیلومتر ، دیروز جمعه 3 خرداد 92 همزمان با ولادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) پس از برگزاری مراسم رسمی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر و مدیران شهری ، به روی شهروندان تهرانی گشوده شد .

تا پیش از این ، بزرگراه در مسیری به طول تقریبی 9 کیلومتر از بلوار ارتش تا مسیل باختر احداث شده بود و احداث ادامه آن ، سال ها بر زمین مانده بود. رفع هزاران معارض ملکی و جا به جایی صدها کیلومتر معارض تاسیساتی ، دشواری اصلی در احداث این پروژه محسوب می شد و این مساله از دلایل بر زمین ماندن آن شده بود که در نهایت پس از حدود 20 ماه تلاش ، به سرانجام رسید .

پر معارض ترین پروژه شهری کشور

به گفته مدیران شهری ، آزادسازی پوسته طرح و آغاز عملیات اجرایی ، خود یک پروژه مجزا و پر چالشی بود چرا که در کمترین زمان باید با مالکان بالغ بر 7 هزار واحد مسکونی معارض که بخش عمده ای از آن ها بافت فرسوده بوده و در مناطق 7 ، 8 ، 13 ، 14 ، 15 و 20 قرار داشتند توافق می شد ، املاک خریداری و سپس تخریب می شد ، به همین دلیل پروژه بزرگراه امام علی (ع) ، پر معارض ترین پروژه شهری کشور نام گرفت . انجام مراحل مذاکره با مالکان تا تخریب واحد مسکونی، حدود یکسال و نیم به طول انجامید وبا 1200 میلیارد تومان ، هزینه ای بیش از احداث خود بزرگراه و اجرای عملیات عمرانی را در بر گرفت .شهریور 91 ، زمان اصلی اجرای عملیات عمرانی بود ، تاریخی که آخرین معارض پروژه نیز رفع شد .

نکته قابل توجه در آزادسازی مسیر و خریداری املاک معارض ، پرداخت به روز وجه مورد نظر به مالکان بود ، اقدامی که به گفته شهردار تهران با وجود 7 هزار واحد مسکونی ، بی نظیر بود و برای اولین بار به اجرا درآمد و مالکان درمدت زمانی بسیار کوتاه و به روز ، مبلغ ملک فروخته شده را دریافت کردند .

معارضات تاسیساتی پروژه نیز بدون ایجاد اختلال گسترده در شبکه خدمات رسانی تاسیسات شهری رفع شدند و بیش از 420 کیلومتر شبکه تاسیسات ، جایگزین شبکه اولیه شد.

احداث 56 پل در بزرگراه امام علی (ع)

بزرگراه امام علی (ع) درطول 26 کیلومتر مسیر جدید خود ، 11 تقاطع اصلی و 14 تقاطع فرعی دارد اما در طول اجرای پروژه، تردد و دسترسی های شهروندان از عرض بزرگراه با بکارگیری یک شیوه راهگشای عمرانی دچاراختلال نشد و احداث 56 پل بزرگراه ، اولویت نخست این پروژه قرار گرفت.

در طول 16 ماه ، تمامی پل های موجود در مسیر بزرگراه ساخته شد.

بزرگراه امام علی (ع) ، حد فاصل جنوب خیابان پیروزی تا جنوب میدان محلاتی به صورت دو طبقه احداث شده و 27 پل نیز در این قسمت قرار دارد که مجموع پل های موجود دراین بزرگراه را به 83 دستگاه پل یا سازه پل شکل می رساند.

پل محلاتی ، یکی از پل های بسیار زیبای شهری است که در تقاطع بزرگراه امام علی (ع) با بزرگراه شهید محلاتی احداث شده است. این پل چند سطحی است و در مجموع 5/1 کیلومتر طول دارد.

تقدیر شورای شهر تهران از ورود به احداث پروژه بزرگراه امام علی (ع)

احداث ادامه مسیر طولانی ترین بزرگراه شمالی - جنوبی تهران آن هم در مدت زمانی کوتاه و با تمام چالش های پیش رو ، تحسین اعضای شورای اسلامی شهر تهران را نیز به دنبال داشت.

دکتر حمزه شکیب ، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر ، احداث بزرگراه امام علی(ع) کاری عظیم خواند و گفت : " ورود به احداث این پروژه کار هر کسی نبود و شجاعت لازم داشت که دکتر قالیباف شهردار تهران، دکتر شریفی معاون هماهنگی و امور مناطق و دکتر حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران این کار عظیم را آغاز کردند که از همه آنها تشکر می کنیم .احداث پروژه بزرگراه امام علی(ع) با وجود دکتر مازیار حسینی ، معاون فنی و عمرانی شهرداری ، انتظار می رفت ، به صورت بی نظیری انجام شد و لازم است از عملکرد وی تقدیر شود."

توجه به حمل و نقل عمومی در طولانی ترین بزرگراه شمالی - جنوبی تهران

همزمان با احداث بزرگراه امام علی (ع) ، راه اندازی خطوط بی آرتی در این بزرگراه نیز در دستور کار قرار گرفت و مسیر ویژه خطوط اتوبوس های تندرو در بزرگراه نیز تعبیه شد.

به گفته پیمان سنندجی ، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی ، بعد از افتتاح بزرگراه ، اقدامات مربوط به راه اندازی ایستگاه های بی آر تی انجام خواهد شد و در طول مسیر بزرگراه ، از مینی سیتی آغاز شده و تا پایان مسیر بزرگراه ادامه دارد.

بهره گیری از المان های اسلامی در زیباسازی بزرگراه

اجرای طرح های زیباسازی در بزرگراه امام علی (ع) نیزبا رویکرد ویژه ای در حال اجراست و از معماری و المان های اسلامی در طرح های زیباسازی استفاده خواهد شد.

به گفته مهندس مجتبی عبدالهی ، معاون خدمات شهری شهرداری تهران ، تلاش شده در طراحی المان های زیباسازی این بزرگراه از نقوش اسلیمی ، رنگ و فرم هایی برگرفته از معماری اسلامی بهره گیری شود.

وی همچنین با بیان اینکه نورپردازی پل های این بزرگراه در حال انجام است و به دلیل ظرافت کار ، بخشی از آن تا بعد از افتتاح بزرگراه نیز ادامه خواهد یافت گفت : پل چندسطحی محلاتی ، پل زیبا و ویژه ای در این بزرگراه است و طراحی نورپردازی آن که کار ویژه ای خواهد بود در قالب فراخوانی به مناقصه گذاشته شده است.

به گفته معاون خدمات شهری شهرداری ، پل های عابر پیاده که بر روی این بزرگراه نصب می شود نیز طراحی متفاوتی با دیگر پل های عابر شهر تهران خواهد داشت.

بزرگراه امام علی (ع) از بلوار ارتش در شمال تهران تا کمربندی شهر ری در جنوب ، به طول 35 کیلومتر از 3 خرداد همزمان با حماسه آزادسازی خرمشهر قابل تردد خواهد بود و شهروندان قادر خواهند بود از شمالی ترین نقطه پایتخت با طی مسیر در مدت زمانی کوتاه ، به جنوبی ترین نقطه تهران سفر کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد