عمر بالای رانندگان تاکسی پایتخت

کد خبر: 182826

بیش از 35 هزار راننده تاکسی بالای 50 سال در حالی پشت فرمان تاکسیهای پایتخت می‌نشینند که از تسهیلات بیمه‌ای برخوردار نیستند و شورایعالی بیمه تامین‌اجتماعی نیز حاضر به حل مشکل این رانندگان نیست.

مهر: نیمه دوم سال 84 بود که سازمان تاکسیرانی تلاش کرد رانندگان تاکسی که تا آن روز بیشترشان فاقد بیمه بودند تحت پوشش بیمه قرار دهد. اما این اقدام نمی‌توانست مشکل برخی رانندگان را که تا پیش از این طرح فاقد هرگونه بیمه بوده‌اند در مورد بازنشستگی حل کند و تنها پوشش درمانی آنان را در بر می‌گرفت.

رانندگان بالای 50 سال که تعدادشان نیز کم نیست به دلیل مخالفت شورای‌عالی بیمه تامین‌اجتماعی نمی توانستند از بیمه بازنشستگی بهره مند شوند و زمانی که بیشتر شاغلان به فکر خانه نشینی و کارهای سبک هستند رانندگان تاکسی باید همچنان ساعتهای طولانی پشت فرمان نشسته و در این خیابانها پر دود و پر سر و صدا برانند.

محمد احمدی بافنده، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیهای شهر تهران نیز بیمه رانندگان تاکسی را یکی از مشکلات جدی این قشر از جامعه می داند و به خبرنگار مهر می گوید: خیلی از رانندگان تاکسی بیمه ندارند. در تهران راننده‌ای داریم که با 80 سال سن در حال کار است در حالی که نه بیمه درمانی دارد و نه بیمه بازنشستگی.

به گفته وی، طبق آمار بین 8 تا 10 هزار نفر راننده بالای 50 سال در سیستم تاکسیرانی تهران وجود دارد که تامین اجتماعی مسئولیت بیمه آنها را تقبل نمی کند.

او ادامه می دهد: با این وجود شورای شهر اعلام کرده که اگر تامین اجتماعی بپذیرد، مابه‌التفاوت بیمه افراد بالای 50 سال را از محل اعتبارات شهرداری پرداخت کند تا این موضوع به شکل اساسی حل شود.

آمار تفکیکی سن رانندگان

سن رانندگان

تعداد

درصد

درصد تجمعی

زیر 23 سال

7

0

0

23-30

3142

4

4

31-40

14918

19

22

41-50

26621

33

55

51-60

25222

31

87

61-70

8346

10

97

71-80

2076

3

100

81به بالا

234

0

100

جمع کل

80566

-

-

متوسط عمر تاکسیرانان 49 سال است

مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیهای شهر تهران می گوید: تنها برخی از رانندگان بالای 50 سال داریم که داری بیمه بازنشستگی هستند که این تعداد نیز از نهادهای لشکری کشوری بازنشسته شده اند و به عنوان شغل دوم رانندگی می کنند. او تاکید می کند: رانندگان از هیچ گونه بیمه بیکاری برخوردار نیستند و اگر یک روز بر سر کار خود حاضر نشوند در آن روز در آمدی ندارند.

احمدی بافنده با تاکید بر اینکه موضوعات درمانی و پزشکی رانندگان نیز باید مورد توجه قرار گیرد، می گوید: امیدواریم بتوانیم به نقطه ای برسیم که یک مرکز درمانی ویژه راننده ها ایجاد کنیم و همه رانندگان تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

در حال حاضر 234 راننده بالای 81 سال مسافران را در شهر جا به جا می کنند. این رانندگان مسن می توانند عامل بسیاری از تصادفات باشند زیرا از دقت و توانایی لازم برای رانندگی های طولانی مدت برخوردار نیستند و نشستن مداوم پشت فرمان احتمال ابتلا به کمردرد، پادرد و دردهای مزمن عضلانی را در خود رانندگان را نیز افزایش می دهد.

محمد رحیمی روانشناس با اشاره به این که رانندگی در شهر تهران شغل پر استرسی است به خبرنگار مهر می گوید: آلودگی های هوا و صوتی که در پایتخت به مرز بحران رسیده است به مروز زمان رانندگان را دچار مشکلات تنفسی و کم‌شنوایی و کم‌بینایی می‌کند.

وی معتقد است این مشکلات در رانندگان موثر نمود بیشتری دارد و این عوارض می تواند در افراد بالای 50 سال همراه با اختلال حواس و اختلالات حرکتی باشد. چرا که توان و قدرت بدنی رانندگان تاکسی سالمند کمتر از جوانان است در نتیجه زودتر به خستگی مفرط دچار می‌شوند.

دغدغه اقتصادی مهمترین دلیل فعالیت رانندگان مسن ناوگان تاکسیرانی است. رانندگانی که راه رفتن در این شهر نیز برایش خطر ساز است و بر اساس هشدارهای هر روزه سازمان هواشناسی تردد می تواند سبب مشکلات تنفسی و قلبی برایشان ایجاد کند.

با این همه 35 هزار و 878 راننده تاکسی بالای 50 سال روزانه در این شهرفعالیت می کنند. رانندگانی که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند در صورتی که بیشترین نیاز را در این سن به بیمه دارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد