شرایط ثبتنام زائران اربعین در سامانه سماح | چه افرادی نباید در سماح ثبتنام کنند؟
برای ساماندهی و پیشبینی خدمات مناسب رفاهی، حمل و نقلی و بیمهای برای زوار اربعین، ثبتنام در سامانه «سماح» ضروری است اما انجام این امر شرایطی دارد که در این مطلب به تشریح آن پرداختهایم.
با نزدیک شدن به اربعین حسینی، شمار زیادی از عاشقان امام حسین (ع) خود را برای عزیمت به عراق و شرکت در راهپیمایی باشکوه اربعین آماده میکنند.
این گردهمایی بزرگترین راهپیمایی جهان محسوب میشود و میلیونها نفر از اقصی نقاط جهان، از آمریکا گرفته تا ایران، به عشق سالار شهیدان، امیرالمؤمنین و حضرت ابوالفضلالعباس (ع) راهی عراق میشوند اما برای ساماندهی و پیشبینی خدمات مناسب رفاهی، حمل و نقلی و بیمهای برای زوار اربعین، ثبتنام در سامانه «سماح» ضروری است، انجام این امر شرایطی دارد که در متن این خبر تشریح شده است:
داشتن گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار از تاریخ اعزام برای ثبت نام زائران الزامی است بنابراین در صورت لزوم باید نسبت به دریافت گذرنامه جدید اقدام شود.
ثبت دقیق شماره تلفن همراه هر یک از زائرین در اطلاع رسانیهای مهم و ضروری، امور گمشدگان و ارتباط هم گروهیها در پیاده روی اربعین، بسیار حائز اهمیت است بنابراین زائران باید هنگام ثبتنام به این موضوع دقت لازم صورت پذیرد.
زائرانی که قصد عزیمت به صورت گروهی را دارند حتماً به صورت گروهی ثبت نام کنند؛ در این صورت باید یک نفر به عنوان سرگروه معرفی شود. ثبت نام گروهی در اطلاع رسانی هم گروهیها، امور گمشدگان و ... بسیار مؤثر خواهد بود.
با عنایت به سیل مشتاقان زیارت اربعین حسینی و با توجه به محدودیتهای موجود و به منظور امکان بهرهمندی سایر زائرین از این فرصت ارزشمند، بهتر است زائرین برنامه برگشت خود را حداکثر طی یک هفته از تاریخ اعزام تعیین و برنامهریزی کنند.
زائران لازم است از شرایط و تعهدات بیمه اربعین آگاهی کامل حاصل کنند.
دستورالعمل های بهداشتی، توصیههای کنسولی و امنیتی و آموزشها را مطالعه کنند و مورد توجه جدی قرار دهند.
پس از اتمام ثبت نام، کارت شناسایی چاپ شود و در طول سفر همراه زائرین به خصوص افراد مسن و کودکان باشد همچنین بارکد (QRcod) تولید شده نیز به تعداد نیاز چاپ و به وسایل همراه چسبانده شود. کارت شناسایی همراه زائرین و بارکد الصاق شده به وسایل، در امور گمشدگان بسیار راه گشا خواهد بود.
طبق نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مصوبه ستاد مرکزی اربعین و با توجه به شرایط خاص ایام اربعین، بیماران ذیل از تشرف به عتبات در این ایام منع شدهاند و تاکید میشود از ثبتنام خودداری کنند:
-بیماران دیابتی با زخم و یا عفونت اندام.
-بیماران دیابتی که مشکل کلیوی دارند.
-بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته.
-بیماران دارای عوارض و علایم قلبی و عروقی.
-بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای 250 و بالاتر دارند.
-بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند.
-بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند.
-بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید و یا کنترل نشده.
-افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیر می باشند (بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی).
-افرادی که دارای بیماری حاد تب دار هستند تا حداقل 48 تا 72 ساعت پس از قطع تب بدون استفاده از داروهای تب بر، بالاخص بیماریهای تنفسی و گوارشی و پوستی با انجام معاینه مجدد.
افراد ذیل نیز حتی الامکان از ثبت نام و تشرف به زیارت اربعین خودداری کنند:
-زنان باردار.
-سالمندان بالای 65 سال.
-افراد دارای بیماری های زمینهای صعب العلاج.
-افراد دارای فشارخون بالای کنترل نشده.
-افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده.
-افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از 40.
-افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی.
-افرادی که در حال طی دوران درمان شیمی درمانی هستند.
با توجه به اینکه برنامه ریزی خادمین ستاد مرکزی اربعین براساس اطلاعات ثبت شده متقاضیان در سامانه ثبت نام اعم از: مرز خروجی، تاریخ خروج از مرز و سایر اطلاعات ثبت شده است، زائران باید ضمن دقت در ثبت اطلاعات، براساس همان اطلاعات ثبتی برنامه ریزی و اقدام کنند تا با مشکلی مواجه نشوید.
ضمنا با توجه به تعیین ظرفیت روزانه برای خروج از هر یک از مرزهای زمینی، در صورت تکمیل شدن ظرفیت هر یک از روزها، متقاضیان باید نسبت به انتخاب تاریخ و یا مرز خروجی دیگری اقدام کنند.
تکمیل فرایند ثبت نام منوط به مشاهده عبارت "زائر گرامی، ثبت نام شما با موفقیت انجام شد." است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید