واکنش وزیر بهداشت به ساخت کلان بیمارستان در پایتخت

کد خبر: 1234356

وزیر بهداشت در خصوص دلایل ساخت کلان بیمارستان در پایتخت، توضیحاتی داد.

واکنش وزیر بهداشت به ساخت کلان بیمارستان در پایتخت

بهرام عین‌اللهی، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت موافق ساخت کلان بیمارستان در پایتخت است یا خیر، گفت: در همه جای دنیا، مراکز درمانی بزرگ با ایجاد تمامی امکانات دنبال می‌شود و سیاست ما ساخت بیمارستان‌های بزرگ و مجهز در مراکز استان‌ها است.

وی افزود: بیمارستان‌های کوچک نمی‌توانند نیازهای بیماران را تأمین کنند و شاید به ضرر روند درمان هم باشد.

عین اللهی به ساخت بیمارستان‌های ۱۰۰۰ تختخوابی در تبریز، اردبیل، شیراز، مشهد و همدان اشاره کرد و گفت: چند بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نیز در یکی دو مرکز استان در حال احداث است.

وزیر بهداشت ادامه داد: برنامه‌ای که در نظر گرفته ایم، به این شکل است که بیماران در شهرهای کوچک و دور از مراکز استان‌ها، از طریق ارجاع به مراکز جامع برای درمان هدایت می‌شوند و اگر نیاز به بستری و جراحی بود، به بیمارستان‌های مجهز اعزام می‌شوند.

وی، احداث کلان بیمارستان در پایتخت را با هدف رفع نابرابری در دسترسی به خدمات سلامت عنوان کرد./ مهر

 آزمون استخدامی وزارت بهداشت ۲ ماه دیگر برگزار می‌شود

زیر بهداشت گفت: اخیرا وزارت بهداشت مجوز جذب ۲۵ هزار نفر را دریافت کرده است و آزمون استخدامی تا دو ماه دیگر برگزار می‌شود.

از بیمه رایگان 12 میلیون ایرانی تا آخرین اخبار استخدامی وزارت بهداشت

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت در نشست خبری با رسانه‌ها ضمن توضیح درباره دستاوردهای دولت در حوزه سلامت اظهار داشت: در روزهایی که دولت را تحویل گرفتیم روزانه ۵۰ هزار مبتلا به کرونا و ۲۰ هزار بستری داشتیم، نزدیک به ۱۸ میلیون واکسیناسیون در گروههای پزشکی، مسن و پرخطر انجام شده بود که با حمایت رییس جمهور ۱۶۰ میلیون دز واکسیناسیون انجام شد.

وی گفت: تا قبل از آذر ۱۴۰۰ حدود ۱۲۲ هزار فوتی داشتیم اما از زمان واکسیناسیون حداکثری تا امروز ۲۲ هزار فوتی داشتیم که این موضوع نشانگر نقش واکسیناسیون در مهار بیماری است.

عین‌اللهی ادامه داد: حدود سیصد شهید سلامت در همه رشته‌های سلامت تقدیم کردیم و خوشبختانه با فداکاری کادر درمان هیچ بیماری روی زمین نماند.

وزیر بهداشت ادامه داد: ایران جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بوده است، ایران ۶ نوع واکسن کرونا تولید کرد. همچنین کیتهای تشخیص امیکرون نیز در کشور تولید شد و تخت‌های آی سی یو دو برابر افزایش یافت.

تأمین مکمل‌های مورد نیاز مادران باردار

وزیر بهداشت به پروژه‌های بهداشتی اشاره کرد و گفت: تأمین مکمل‌های مورد نیاز مادران باردار، در همین راستا صورت گرفته است.

عین اللهی به طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح با اولویت مناطق محروم آغاز شده که هدف آن، دسترسی عادلانه به خدمات سلامت است.

وی گفت: پیوستن به طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع، کاملاً اختیاری است که اگر کسی از مسیر نظام ارجاع وارد شود، هزینه‌های او کاهش یافته و بعضاً رایگان خواهد بود.

عین اللهی ادامه داد: وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت، اقدامات زیادی را شروع کرده که از جمله آنها، زایمان طبیعی رایگان است.

کاشت حلزون شنوایی رایگان

وزیر بهداشت به کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان اشاره کرد و گفت: تمامی هزینه‌ها برای کودکان نیازمند کاشت حلزون شنوایی، رایگان انجام می‌شود.

وی افزود: توزیع ۷۵ درصد پزشکان متخصص در مناطق محروم، از دیگر اقداماتی بوده است که در این دولت صورت گرفته است. همچنین، سقف کارانه را در مناطق محروم برداشتیم و مالیات دریافتی را نیز کاهش دادیم.

واکسیناسیون  دو میلیون و پانصد هزار تبعه خارجی

وی گفت: تمام اتباع خارجی و نزدیک به دو میلیون و پانصد هزار نفر به صورت رایگان واکسینه شدند.

وزیر بهداشت با اشاره به بیمه رایگان افراد جامعه گفت: ۱۲ میلیون نفر در ۵ دهک جامعه به صورت رایگان بیمه شدند و دستورالعمل بیمه سلامت در حوزه روستایی نیز ابلاغ شده است.  اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال انجام شد.

وی اظهار داشت: تجهیز و توسعه بخش های بیمارستانهای مختلف و ارتقای تخت های آی سی یو و انجام ۴۹۴ پروژه درمانی از اقدامات وزارت بهداشت بوده است.

وی ادامه داد: حمایت از بیماران خاص و افتتاح صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج با اعتبار هفت همت در سال ۱۴۰۲ و اعتبار ۵ همت در سال ۱۴۰۱ از دیگر اقدامات خوب وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت گفت: توزیع ۲۲۸ مورد تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای سنگین از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون انجام شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: توسعه مراکز سطح دو درمان ناباروری و ایجاد ۶۷ مورد انجام شده است و امروز ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس نیز خریداری شده است.

زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت

وزیر بهداشت عنوان کرد: اخیرا وزارت بهداشت مجوز جذب ۲۵ هزار نفر را دریافت کرده است و آزمون استخدامی تا دو ماه دیگر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: پرونده ۳۰۰ شهید مدافع سلامت تعیین تکلیف شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: با ۲۰ وزیر بهداشت طی دو سال اخیر دیدار دوجانبه داشتیم که این موضوع کمک زیادی به تحکیم روابط بین کشورها می‌کند.

وی ادامه داد: به دنبال ایجاد تسهیلاتی برای حوزه تولید دارو هستیم و در دنیا دومین راه تجارت بعد از نفت دارو است و باید در زمینه صادرات دارو تلاش کنیم، در برخی استان‌ها حتی یک مرکز تولید دارو وجود ندارد و اعلام کردیم که آماده هستیم در راستای راه اندازی کارخانه‌های مختلف داروسازی اقدام کنیم. یکی از سیاست های اصلی ما ایجاد ذخایر استراتژیک است و باید ذخایر خود را بالا ببریم.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای موضوع گردشگری سلامت به ۲۴۰ بیمارستان مجوز داده شده است و امیدوارم این تعداد افزایش یابد. در این زمینه ساختارهای خارج از وزارت بهداشت وجود دارد که باید ارتقا پیدا کند. به دنبال این هستیم که در کشورهایی که میزان مراجعه به ایران زیاد است رایزن سلامت قرار دهیم.

وی گفت: سال گذشته حدود یک میلیون و دویست هزار نفر گردشگر سلامت به ایران وارد شده‌اند.

واکنش وزیر بهداشت به کمبودهای دارویی

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره کمبودهای دارویی اظهار داشت: هماهنگی خوبی برای حل این موضوع انجام شده است و یک و نیم میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی با بانک مرکزی تصویب شده است و ۱۲ هزار میلیارد تومان سازمان برنامه به دارو اختصاص داده شده است و برای اینکه با کمبود دارو مواجه نشویم به دنبال ذخایر استراتژیک هستیم تا کمبودهای مقطعی را جبران کنیم. عوارض گمرکی از ۴ درصد به یک درصد رسیده است.

عین‌اللهی درباره ایجاد کلان بیمارستان در استان‌ها اظهار داشت: در همه جای دنیا بیمارستان یا مرکز درمانی باید جایی باشد که همه امکانات را داشته باشد. بیمارستانهای کوچک نمی‌توانند نیاز بیمار را تامین کنند و توانایی درمان همه بیماری ها را ندارد. سیاست ما این است که بیمارستان با همه تخصص‌ها در استان‌ها وجود داشته باشد. تا اگر کار به بستری رسید پزشک در مطب کارهای اولیه را انجام دهد و در صورت نیاز به بیمارستان جامع منتقل شوند.

وی گفت : اکنون بیمارستان هزار تخت خوابی در مشهد، تبریز، چابهار و سایر شهرستانها در دست احداث داریم و معتقدیم مراکز درمانی جنوب تهران باید برای برقراری عدالت تکمیل و تجهیز شوند.

وی گفت: بیمارستان شهریار پس از سی سال افتتاح خواهد شد، بیمارستان ورامین نیز در حال تکمیل است همچنین در پیشوا نیز برنامه ریزی خوبی برای تکمیل بیمارستان انجام شده است همچنین در ملارد بیمارستان پس از ۱۳ سال افتتاح شده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اثرات تحریم بر سلامت بیماران خاص گفت: تحریم تیغ دو لبه بود و باعث شد محققان ما خودشان دارو و تجهیزات پزشکی تولید کنند و اغلب بیمارستانهای ما با تجهیزات تولید داخل تکمیل شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در گزارش نماینده حقوق بشر سازمان ملل اعلام شد که تحریم ها بر سلامت مردم اثر گذاشته است و ما از منابع مختلف پیگیر تامین دارو هستیم و از چین و هند در این خصوص تشکر میکنیم.

تکمیل پروژه های نیمه تمام

به گفته عین‌اللهی در حال حاضر دو گروه پروژه‌ها به دوگروه زیر ۵۰ درصد و بالای ۵۰ درصد تکمیل نشده تقسیم شده است و از ۵۴۰۰ پروژه ۱۴۰۰ پروژه درحال تکمیل است و در سفرهای استانی حدود سی همت خارج از اعتبارات خود دریافت کردیم، از یک درصد ارزش افزوده و سرمایه‌گذاری در پالایشگاه هم برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کردیم.

وی گفت: برای تکمیل پروژه‌ها به نزدیک ۱۵۰ همت نیاز داریم. در رابطه با استخدام نیروی پرستای، جذب مجوز اخیر سهم پرستاران حدود ۵۰ درصد است. از طرفی طبق قانون طرح نیروی انسانی، نیروها موظف هستند مدتی طرح داشته باشند و آن هم یکی از منابع تامین نیروی ما است. از ۷۰ هزار نیروی تبدیل وضعیت شده هم تعداد زیادی پرستاران هستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: اربعین برای ما مهم است و برای برگزاری بهتر این مراسم برنامه ریزی کردیم. استقرار نیروهای داوطلب در شلمچه و پایانه‌های مرزی از اقدامات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ایجاد سازه‌های ثابت و تونل های سرما از جمله اقدامات وزارت بهداشت است و امیدواریم بتوانیم هماهنگی لازم را انجام دهیم. هر یک از نیروهای سلامت که در اربعین حضور یابد موافقت خواهیم کرد. سال گذشته ۱۳۷۰ کادر درمان شرکت کرده بودند.

عین‌اللهی گفت: افرادی باید با سلامت مردم کار کنند که مورد تایید وزارت بهداشت باشند، همه رده‌بندی ما باید مدارک مورد تایید وزارت بهداشت را داشته باشند. اغلب مجوزهای ما احتیاج به تایید دارند. در حال حاضر ۳۷ خدمت پرکاربرد در بستر درگاه مجوزها قرار گرفته است و این اقدام درحال گسترش است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: سه بار از مراکز درمانی افغانستان بازدید داشتیم و لازم است هماهنگی بیشتری با مسوولان کشور افغانستان داشته باشیم. خدمات بهداشتی به همه افراد ارایه می‌شود. کمیساریای عالی پناهندگان به ازای هر شخص افغان ده دلار به ما پرداخت می‌کند و ما پانصد دلار هزینه میکنیم. پیشنهاد ما این است که افغانی های مقیم ایران بیمه برای خود تأسیس کنند و در حال حاضر وزارت بهداشت تنها می‌تواند در قالب کمک به این افراد خدمت ارایه دهد. آموزش این دانشجویان به خوبی درحال انجام است و بازگشت آنها به افغانستان دشوار است. ‌‌‌

بودجه وزارت بهداشت کاملا شفاف است

وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس درخصوص شفاف سازی بودجه وزارت بهداشت عنوان کرد: بودجه‌های دانشگاه علوم پزشکی کاملا شفاف و مشخص است و برخی از استان‌ها گلایه دارند که بودجه ما شفاف است اما ما مهمان هم داریم، عمده بودجه ما برای حقوق است و براساس لیستی که در اختیار قرار می‌گیرد مشخص است و بودجه‌های عمرانی نیز برای پروژه‌های نیمه تمام نیز مشخص است، در حوزه بهداشت تکمیل خانه‌های بهداشت در دستور کار قرار دارد، درخصوص تجهیزات پزشکی نیز با توجه به نیاز اولویت‌ها مدنظر قرار دارد. سعی داریم عدالت را در این خصوص رعایت کنیم.

واکنش وزیر بهداشت به خبر کشف پادزهر قرص برنج

وزیر بهداشت درخصوص اخباری درباره کشف پادزهر قرص برنج گفت: این اخبار موثق نیست و به تایید وزارت بهداشت نرسیده است. این اخبار باید از منابع رسمی وزارت بهداشت اعلام شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه سوریه در خصوص طولانی شدن روند درمان سوری در ایران و تمدید روادید، گفت: آنچه مسلم است در حال حاضر برای بیماران عراقی و ترکیه، ویزا را برداشته ایم و انتظار می‌رود همین رویه برای کشور سوریه نیز صورت بگیرد. اما، در حال حاضر نیز تمدید روادید برای بیماران سوری امکان‌پذیر است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد