زمین‌لرزه ۶ ریشتری در هرمزگان/دستور وزیر کشور برای رسیدگی فوری به زلزله‌دیدگان

کد خبر: 1136587

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین ساعاتی پیش استان هرمزگان حوالی کوخرد را لرزاند.

زمین‌لرزه ۶ ریشتری در هرمزگان/دستور وزیر کشور برای رسیدگی فوری به زلزله‌دیدگان

گزارش مقدماتی زمین‌لرزه

 بزرگی: 6

 محل وقوع: استان هرمزگان - حوالی کوخرد

 تاریخ و زمان وقوع به وقت محلی: 1400/12/26 02:45:44

طول جغرافیایی: 54.65

عرض جغرافیایی: 26.89

عمق زمین‌لرزه: 10 کیلومتر

 نزدیک‌ترین شهرها:

27 کیلومتری کوخرد (هرمزگان)

38 کیلومتری جناح (هرمزگان)

40 کیلومتری بندر چارک (هرمزگان)  

 نزدیکترین مراکز استان:

165 کیلومتری بندرعباس

368 کیلومتری شیراز

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶ ریشتر بامداد پنجشنبه (۲۶ اسفند) مناطقی از استان هرمزگان را لرزاند.

طبق اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشور این زلزله در ساعت ۲:۴۵ بامداد پنجشنبه در استان هرمزگان حوالی کوخرد رخ داد.

این زمین‌لرزه در ۲۷ کیلومتری کوخرد، ۳۸ کیلومتری جناح و ۴۰ کیلومتری بندر چارک (هر سه در استان هرمزگان) به وقوع پیوست.

مرکز این زمین‌لرزه همچنین ۱۶۵ کیلومتر با بندرعباس – مرکز استان هرمزگان – و ۳۶۸ کیلومتر با شیراز – مرکز استان فارس – فاصله داشته است.

هنوز از تلفات جانی و مالی احتمالی این زلزله گزارشی منتشر نشده است، اما تیم‌های ارزیاب هلال احمر به منطقه اعزام شده‌اند.

در همین رابطه، مدیرعامل هلال احمر استان هرمزگان گفت: بعد از وقوع زلزله، ارزیابی تیم‌های هلال احمر درمورد وضعیت روستاهای حوالی کانون زلزله آغاز شده و با توجه به عدم برقراری تماس تلفنی با روستاهای دورتر، منتظر گزارش تیم‌های ارزیابِ اعزام‌شده به آن مناطق هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده، به نظر می‌رسد که بندر لنگه مشکلی ندارد و در روستاهای بستک نیز خسارت به تعدادی از منازل اعلام شده اما خوشبختانه فعلا گزارشی مبنی بر خسارت جانی اعلام نشده است.

دقایقی بعد از خبر اولیۀ وقوع این زمین‌لرزه، مرکز لرزه‌نگاری گزارش داد که دو زلزله ۴.۱ و ۴ ریشتری نیز به ترتیب در ساعت‌های ۲:۵۷ و ۳:۰۴ در همان حوالی مرکز زلزله نخست، به وقوع پیوسته و پس‌لرزه‌های دیگری نیز به همراه داشته است.

معرفی گسل مسبب زلزله ۶ ریشتری "کوخرد" هرمزگان

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به جزئیات زمینلرزه بامداد امروز در استان هرمزگان گفت: احتمال می‌رود بخش‌هایی از گسل "پیش ژرفای زاگرس" مسبب رخداد زلزله امروز در کوخرد استان هرمزگان باشد.

به گزارش ایسنا در ساعت ۲ و ۴۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه بامداد امروز ۲۶ اسفندماه زلزله‌ای به بزرگای ۶ در کوخرد استان هرمزگان رخ داد. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و به فاصله ۲۹ کیلومتری لمزان، ۳۹ کیلومتری جناح و ۴۱ کیلومتری چارک این استان و در فاصله مستقیم ۱۰۲۶ کیلومتری تهران رخ داد.

دکتر علی بیت اللهی در گفت‌وگو با ایسنا شدت احتمالی این زلزله کوخرد استان هرمزگان را ۶ ذکر کرد و گفت: تعداد ۶ شهر تا شعاع حدود ۵۵ کیلومتری اطراف رومرکز زلزله قرار گرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به لمزان با جمعیت ۲۷۴۵ نفر و با تعداد ۵۲۶ واحد مسکونی، جناح با جمعیت ۶۹۱۰ نفر و با تعداد ۱۷۶۵ واحد مسکونی و چارک با جمعیت ۴۰۶۶ نفر و با تعداد ۹۱۵ واحد مسکونی اشاره کرد.

وی با اشاره به گسل مسبب زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان توضیح داد: رومرکز زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان بر روی نقشه گسله‌های ایران برهم‌نهی شد و بر این اساس گسل احتمالی مسبب زلزله حدس زده شده است. برآورد می‌شود که سگمنت‌هایی از گسل "پیش ژرفای زاگرس" در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احتمالا جنبایی آن قطعه گسلی موجب رخداد زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان شده است.

به گفته مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از زمان وقوع زلزله تا زمان تدوین این خبر، تعداد ۳ پسلرزه در محدوده رومرکز زلزله رخ داده است که بزرگی بزرگترین آن ۴.۱ است.

بیت اللهی ادامه داد: براساس داده‌های نوین لرزه‌خیزی ایران از اوایل سال ۱۳۸۵ و در شعاع یک درجه از رومرکز زلزله، زمینلرزه‌های ۱۶ سال اخیر جمع آوری شده است که معرف لرزه خیزی گستره رومرکز زلزله هستند. بر اساس داده های جمع آوری شده در این مدت تعداد ۱۲۲۸ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۷ زمین‌لرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۳۴ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به لرزه‌خیزی بالای کشور و همچنین پهنه رومرکزی و ریسک لرزه‌ای محدوده اطراف محل رخداد زلزله پیشنهاد می‌شود که روستاهای حارسین، لاوردین، کوران، بن کوه و چشم چمپه که از آبادی‌های نزدیک به رومرکز اعلام شده‌اند و روستاهای کوخرد، چاه مسلم، انجیره، مهرگان بالا، ارمک، لاور، خورچاه، کندران و گارستانه که از سکونتگاه‌های با جمعیت بالاتری نسبت به سایر آبادی‌های اطراف رومرکز زلزله برخوردارند و در این میان روستای گارستانه به دلیل برآورد خسارت نسبی بیشتر، در اولویت رسیدگی مدیریت بحران استان قرار گیرند. همچنین شهرهای لمزان و جناح نیز به دلیل نزدیکی نسبی به رومرکز زلزله ضرورت بازدید میدانی را دارند./ منبع: ایسنا

تاکید وزیر کشور بر استاندار هرمزگان جهت رسیدگی فوری به زلزله‌دیدگان/از زلزله‌زدگان حمایت می‌شود

وزیر کشور در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان تاکید کرد: با بسیج همه ظرفیت‌های استانی به وضعیت زلزله‌دیدگان در استان رسیدگی و با اعزام تیم های کارشناسی برآورد دقیق از خسارات ناشی از زلزله به عمل آورد.

به گزارش ایسنا، احمد وحیدی با بیان اینکه مجموعه دولت اهتمام جدی به حل فوری مشکلات ناشی از  حوادث و اتفاقات طبیعی اعم از سیل و زلزله دارد، گفت: با تمام ظرفیت در کنار مناطق زلزله دیده استان هرمزگان هستیم و حمایت‌های مقتضی صورت خواهد گرفت.

 استاندار هرمزگان  به همراه تیم کارشناسی هم اکنون در مناطق زلزله دیده حضور دارد.

 طبق اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشور، زلزله در ساعت ۲:۴۵ بامداد پنجشنبه در استان هرمزگان حوالی کوخرد رخ داده است

این زمین‌لرزه در ۲۷ کیلومتری کوخرد، ۳۸ کیلومتری جناح و ۴۰ کیلومتری بندر چارک (هر سه در استان هرمزگان) به وقوع پیوسته است.

مرکز این زمین‌لرزه همچنین ۱۶۵ کیلومتر با بندرعباس – مرکز استان هرمزگان – و ۳۶۸ کیلومتر با شیراز – مرکز استان فارس – فاصله داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ هنوز از تلفات جانی و مالی احتمالی این زلزله گزارشی منتشر نشده است، اما تیم‌های کارشناسی و ارزیاب به منطقه اعزام شده‌اند./ منبع: ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد