اومیکرون در کشور می تازد/آموزش در مدارس و دانشگاه ها حضوری نباشد

کد خبر: 1127270

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ایران در حال حاضر به دلیل سرعت انتشار بالای سویه اومیکرون در شرایط بحرانی قرار دارد،‌ اومیکرون در کشور می‌تازد بنابراین تصمیمات جدی باید گرفته شود تا به وضعیت بدتری نرسیم.

اومیکرون در کشور می تازد/آموزش در مدارس و دانشگاه ها حضوری نباشد

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ایران در حال حاضر به دلیل سرعت انتشار بالای سویه اومیکرون در شرایط بحرانی قرار دارد،‌ اومیکرون در کشور می‌تازد بنابراین تصمیمات جدی باید گرفته شود تا به وضعیت بدتری نرسیم.

دکتر علیرضا ناجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود : براساس آمارهای اعلامی وزارت بهداشت در هفته گذشته روزانه ۲ تا ۳ هزار مورد ابتلای جدید در کشور شناسایی می‌شد اما این هفته موارد ۲۱ و ۳۸ هزار شناسایی جدید را شاهد بودیم که این نشان می‌دهد که سویه اومیکرون ویروس کرونا به حالت اوج خود رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنان انتظار داریم در چند روز آینده تعداد موارد ابتلای جدیدبه سویه اومیکرون در کشور افزایش یابد و  این سویه گردش بالایی را در کشور داشته باشد چون اومیکرون هم سرعت انتشار بالایی دارد و هم به علت گریزی که از سیستم ایمنی بدن دارد افرادی که ۲ یا سه دز واکسن زده اند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رییس و مسوول فنی مرکز تحقیقات ویروس شناسی و آزمایشگاه ویروس شناسی مسیح دانشوری ادامه داد: در این شرایط  که تعداد شهرهای کشور رو به قرمزی می‌رود، بیشتر باید احساس خطر کرد پس بهتر است طرح ساکن سازی مردم در شهرها اجرا شود، حتی می‌توان مراکزی که باعث انتشار بیشتر ویروس می‌شود مانند ورزشگاه ها، رستوران ها و رفت و آمدهای عمومی در اتوبوس و مترو و ناوگان حمل و نقل عمومی را محدود کرد چون می تواند باعث انتشار بیشتر ویروس کرونا و سویه اومیکرون شود.

ناجی تصریح کرد: با توجه به اینکه مراجعه مبتلایان به اومیکرون به بیمارستان ها هم تا حدود زیادی افزایش یافته است پس باید تصمیمات جدیدی اتخاذ شود تا منجر به شکستن چرخه گردش ویروس و اجرای محدودیت ها  در کشور شود.

آموزش در مدارس و دانشگاه ها حضوری نباشد

وی به موضوع مهم بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیز اشاره کرد و گفت: این مساله بسیار مهم است که آموزش ها به صورت حضوری نباشد چون مدارس و دانشگاهها می توانند روی گردش ویروس تاثیر خاص داشته باشند و باعث گردش بیشتر ویروس شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرنطینه کردن شهرها و برگرداندن محدودیت ها در این زمینه را بسیار مهم دانست و یادآور شد: پیش بینی می‌شود از هفته اول اسفند به بعد، تعداد فوتی های ناشی از کرونا افزایش یابد و اواخر اسفندماه به اوج مرگ ناشی از این ویروس اومیکرون می رسد.

وی با یادآوری این که برخی دیگر ماسک نمی‌زنند،‌ اظهار داشت: محدودیت ها  باید در سریع ترین زمان بازگردد تا شاهد گردش بیشتر ویروس و سویه های آن در جامعه نباشیم. درصورتی که این محدودیت ها بازنگردد، سرعت انتشار بالای این سویه فروکش نمی کند و وضعیت کشور  خطرآفرین خواهد بود.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: باید به مردم آموزش های لازم در زمینه سویه اومیکرون داده شود و دوباره مردم را تشویق به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی کرد، هرچند تزریق دز سوم واکسن کرونا بسیار با اهمیت است چون همه متخصصان معتقدند که در کنترل اومیکرون تزریق واکسن یادآور خیلی مهم است.

کودکان در خطر اومیکرون

ناجی درباره خطرات احتمالی برای کودکان با وجود سویه اومیکرون تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که پیش از این مطرح شده بود تزریق واکسن برای کودکان بود که برای این موضوع خیلی دیر اقدام شده اما با توجه به وجود این سویه با قابلیت انتشار بالا، این اقدام که تازه شروع شده است باید بیشتر به آن توجه کرد تا تعداد کودکان بیشتری در برابر این ویروس واکسینه شوند.

وی تاکید کرد که باید زودتر کودکان را واکسینه کرد،‌ در حال حاضر در میان کودکان آمار ابتلای آنان به سویه اومیکرون بالا است.

به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفتم بهمن ماه در پیامی توئیتری با اشاره به افزایش موارد بستری و سرپایی از ورود کشور به پیک ششم کرونا خبر داد.

بهرام عین اللهی در این توئیت نوشت : متاسفانه با افزایش موارد بستری و سرپایی باید اعلام کنیم که عملا وارد پیک ششم شده ایم.

وی اضافه کرد: توصیه اکید وحتی خواهش ما رعایت همان راهکارهای ساده اما مهم وحیاتی است، استفاده صحیح از ماسک، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن به ویژه دز سوم است.

براساس آمار روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۲۴ ساعت گذشته ۶۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جان‌باختگان به ۱۳۲ هزار و ۶۲۴ نفر رسید.

همچنین از روز گذشته (چهارشنبه) تا امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۷ هزار و ۳۹۵بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۸۱ نفر از آنها بستری شدند، مجموع بیماران کرونایی در کشور به ۶ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۷۹۹ نفر رسید.

در طول ۲۴ ساعت گذشته ۵۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان به ۱۳۲ هزار و ۵۶۳ نفر رسید.

براساس گزارش وزارت بهداشت، از روز گذشته تا امروز ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۸ هزار و ۱۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۷۵ نفر از آنها بستری شدند، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۴۰۴ نفر رسید./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد