افزایش خریدهای نسیه از سوپرمارکتها نسبت به سالهای گذشته
طعم تلخ گرانی؛ تماشا به جای خرید
اثبات گرانی اقلام اساسی نه نیازی به نمودارهای آماری دارد و نه نیازمند ارجاع به گفتههای مسئولان است. هر شهروندی میتواند میزان تورم و گرانی اقلام اساسی را در این روزها درک کند. اگر پیش از این بازه تورم چند ماهه و حتی چند ساله بود حالا این گرانیها در فاصله کوتاه یک هفتهای اتفاق میافتد! اغراق نیست که بگوییم بسیاری از اقلام اساسی را هر هفته گرانتر از گذشته تهیه میکنیم. در این میان مهدی عارفی دریان، مدیرعامل فروشگاه های زنجیرهای یاران هم میگوید میزان نسیه از سوپرمارکتها هم به شکل معناداری افزایش پیدا کرده است!
نسیه بیشتر شد
آمارهای رسمی حاکی از افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت موادغذایی طی دو سال اخیر است. اتفاقی که به شدت بر قدرت خرید عموم مردم اثرگذار بوده است. در این میان گفته میشود تورم موادغذایی اثر مستقیم بر لیست خرید مواد غذایی متقاضیان داشته است و در موارد زیادی منجر به افزایش تقاضا برای خرید نسیهای شده است. مهدی عارفی دریان، مدیرعامل فروشگاه های زنجیرهای یاران دریان با تائید این موضوع میگوید: شواهد نشان میدهد که تقاضای نسیه در سوپرمارکتها بالا رفته است. او میگوید: این وضعیت در مورد فروشگاههای زنجیرهای متفاوت بوده است.
افزایش چند باره قیمت کالاها
این روزها سرمای هوا معیشت را تحت تأثیر قرار داده و نرخ برخی اقلام خوراکی را افزایش داده است. در حالی که حقوق و دستمزد سالانه یک بار افزایش مییابد در بازارهای مختلف شاهد افزایش چندباره قیمت مواد غذایی و غیر غذایی هستیم. قیمت گوشت مرغ این روزها هر کیلو به بیش از ۹۰ هزار تومان هم رسید (جمعه گذشته). برخی برندهای کنسرو ماهی بیش از ۱۰۰ هزار تومان نرخ گذاری شده و در ادامه گلایه از کاهش بازار تقاضا پیامد چنین عملکردی است. همچنین به زودی ماکارونی با قیمت جدید هم وارد بازار میشود.
در فصل تابستان ١٤٠٢ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۷.۹ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٩٧.٤ درصد) ٥٩.٥ واحد درصد کاهش داشتهاست. تا هنگامی که نرخ تورم کنترل نشود یا با افزایش حقوق و دستمزد تأثیر آن در زندگی مردم کاهش پیدا نکند به طور قطع یارانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی نمیتواند تأمین کننده سلامت افراد جامعه به ویژه کودکان باشد. ایران در بین ۱۶۷ کشور رتبه ۹۰ را در سوءتغذیه دارد (سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی) تغذیه نامناسب سبب کوتاه شدن قد کودکان شده است. بر اساس مطالعات، روزانه هر فرد باید حداقل ۲ هزار کالری مصرف کند که در برخی اقشار این عدد کمتر است.
دیدگاه تان را بنویسید