به نقل از منابع رسمی شمار مسمومیتهای البرز به ۱۷۱ نفر رسید
ناگفتههای یک جمعه سمی
اگرچه مسمومیت بر اثر مصرف مشروبات الکلی اولین بار نیست اتفاق میافتد اما حجم بالای مسمومیتها و البته مرگ 12 نفر تنها طی یک هفته این موضوع را مهمتر از موارد مشابه پیشینش کرده است. البته که فراتر از این موضوع جزئیات منتشر شده از این ماجرا نشان میدهد باید به دنبال تفاوتهایی در ماجرای اخیر با موارد قبلتر هم میتوان بود. اینکه این بار توضیح الکل مسموم از سهمیه الکل یک کارخانه تولید اسپری بوده میتواند ماجرای هفته سمی کرج را تلختر کند.
ماجرا از عصر گاه چهارشنبه آغاز شد، اینکه به یکباره حجم افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی در بیمارستانهای کرج به شکل معناداری افزایش یافت.آنها پس از خوردن مشروبات الکلی بهشدت بدحال شده بودند، به طوری که تعدادی از آنها با مرگ یک قدم فاصله داشتند. کادردرمان بیمارستانهای کوثر، کسری، البرز و رجاییشهر تلاش برای نجات جان مسمومشدگان را آغاز کردند اما ۱۰نفر از آنها همان روز روی تخت بیمارستان جان باختند و دو نفر هم دچار مرگ مغزی شدند. با افزایش تعداد مسمومشدگان و فوتیها، روز پنجشنبه پرونده در اختیار کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی البرز قرار گرفت. ماموران راهی بیمارستانها شدند و تحقیق از مسمومشدگانی را که وضعیت بهتری داشتند آغاز کردند و دریافتند مشروبات دستساز از روز سهشنبه ۲۳خرداد در سطح شهر توزیع شده است. شناسایی ساقیها در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و مشخص شد، تعدادی از ساقیها و اعضای خانوادهشان هم از این مشروبات مصرفکرده و خودشان هم جزو مسمومشدگان هستند. این سرنخ این احتمال را پیشروی تیم تحقیق قرار داد که پشت ماجرا اعضای باندی هستند که با تهیه مشروبات سمی، آن را در اختیار ساقیها قرار داده و تعدادی از ساقیها نیز در جریان تقلبیبودن مشروبات نبودند. به همین دلیل تحقیقات روی توزیعکنندگان عمده مشروبات متمرکز شد که سه نفر از آنها شناسایی و قبل از اینکه موفق به فرار شوند، دستگیر شدند.
سهمیه الکل کارخانه اسپری
با تحقیق از متهمان، ردپای تخلف یک کارخانه اسپری بدن در این ماجرا به دست آمد. عوامل اصلی توزیع مشروبات در میان ساقیها اعلام کردند الکلهای صنعتی را از یک کارخانه تولید اسپری بدن در اشتهارد خریدهاند. ماموران سریع راهی این کارخانه شدند و ۶۵۰۰ لیتر الکل صنعتی از کارخانه کشف و آنجا پلمب شد. براساس تحقیقات اولیه معلوم شد مدیر این کارخانه، سهمیه الکل مورد نیاز برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی را خارج از شبکه به قیمت بیشتری فروخته و این تراژدی را رقم زده است!
ادامه تحقیقات و افزایش مرگها
همزمان با گزارش مرگ مسمومشدگان بازپرس شعبه سیزدهم دادسرای جنایی کرج با حضور در بیمارستان تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد. همچنین شکایت اولیای دم نیز اخذ شد. در ادامه بررسیها مشخص شد تعدادی از مسمومشدگان در خانه فوت شدند و تعداد فوتیهای مصرف مشروبات سمی به ۱۴نفر افزایش یافت. ۱۲۰نفر هم در بیمارستان بستری بودند که دو نفر از آنها مرگ مغزی شده بودند.
متانول با اسانس مرگ
با آزمایشهای تخصصی از مسمومشدگان مشخص شد، مصرف متانول باعث مشکل گوارشی، تنگی نفس، تاری دید و سرگیجه آنها و انتقالشان به بیمارستان شده بود بود. ساقیها، الکل متانولی را که از کارخانه اسپری بدن خریده بودند، با اسانس و آب مخلوط و در سطح شهر توزیع کردهبودند. بررسی سن مسمومشدگان نشان میدهد، آنها بین ۲۰ تا ۵۰ ساله بودند و حدود یکسوم جانباختگان زن بودند. اغلب مسمومشدگان به بیمارستان کوثر کرج منتقل شده و تعدادی از آنها با دستور پزشکی تحت دیالیز قرار گرفتهاند. خانواده آنها نگران مقابل بیمارستان ایستاده و امیدوارند دیالیز و داروها جواب دهد تا تعداد قربانیان افزایش پیدا نکند.
دیدگاه تان را بنویسید