ادامه واکنش های جهانی به الحاق کرانه باختری/نظر بان کی مون
دبیرکل سابق سازمان ملل متحد در بیانیهای با انتقاد از طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی، این اقدام را در تضاد با قوانین جهانی برشمرد.
خبرگزاری فارس: دبیرکل سابق سازمان ملل متحد روز دوشنبه هشدار داد که الحاق بخش هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی نه تنها یک تجاوز احمقانه است بلکه تاثیر مخربی بر قوانین و معیارهای جهانی خواهد داشت.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» «بان کی مون» دبیرکل سابق سازمان ملل متحد در این بیانیه بر ضرورت ایجاد برنامه جدید صلح خاورمیانه برای مقابله با «تهدید الحاق به اسرائیل» تاکید کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «ابتکاری جدید با الهام از نشست صلح مادرید در سال 1991 مورد نیاز است تا هم اسرائیلیها و هم فلسطینیها و هم قدرتهای منطقه و بینالمللی را برای گفتوگوهای معنادار در مسیر پیشبرد قرار دهد. ساز و کارهای چند جانبه موجود مانند مذاکرات چهار جانبه باید احیا شود و به طور بالقوه گسترش یابد تا نقش بیشتری به قدرتهای دیگر منطقه ایفا کند.»
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل نیز چندی قبل ب درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرکسازی در فلسطین هشدار داد.گوترش تأکید کرد که شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی غیر قانونی است و الحاق برخی از مناطق در کرانه باختری، منجر به نابودی راهکار دو دولتی خواهد شد. (جزئیات بیشتر)
راهکار دو دولتی راه حلی است که مورد حمایت سازمان ملل متحد و کشورهای زیادی قرار دارد و از زمان کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱ و پیمانهای اسلو در سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ میان سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح شد.
هشدار اروپا به اسرائیل: الحاق کرانه باختری بی پاسخ نمیماند
اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در جریان کنفرانسی مطبوعاتی در بروکسل به امکان اتخاذ تدابیری علیه اسرائیل در صورت اجرای طرح الحاق اراضی کرانه باختری اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری ایتالیایی آکی، پیتر استانو، سخنگوی شورای عالی امنیت و سیاست خارجی در اتحادیه اروپا، امروز در این کنفرانس گفت که میان کشورهای عضو این اتحادیه درباره ماهیت این اقدامات و میزان آن بحث هایی مطرح است.
طبق گزارش آکی، استانو درباره اظهاراتش درباره تحریمهای مشخص یا بازنگری در روابط اروپا با اسرائیل محافظه کار بود و گفت که موضع نا در صورت اقدامات اسرائیل درباره الحاق کرانه باختری مشخص است و این مساله بی پاسخ نمیماند.
وی اشاره کرد که این تصمیم به اعضای اتحادیه اروپا در سطوح مختلف که مشغل رایزنی در این باره هستند بستگی دارد و اتخاذ هر گونه تصمیمی در این باره نیازمند اجماع همه اعضا است.
استانو بر موضع مخالف بروکسل با الحاق اراضی کرانه باختری که ناقض قوانین بین المللی است اشاره کرده و گفت که اتحادیه اروپا یکی از طرفهای درگیری اسرائیلی- فلسطینی نیست بلکه حامی قوانین بین المللی است.
اتحادیه اروپا پیشتر بارها تاکید کرده بود که اقدام اسرائیل در الحاق کرانه باختری راهکار دو کشوری را تهدید و روند صلح را نابود میکند.
پیش از این رسانههای اسرائیلی اعلام کردند که اتحادیه اروپا مذاکرات داخلی پیرامون نحوه مجازات اسرائیل در صورت اجرای این طرح را آغاز کرده است.
لندن: از اقدام اسرائیل در الحاق کرانهباختری حمایت نمیکنیم
یکی از مقامات وزارت امور خارجه انگلیس گفت که این کشور از اقدام تلآویو برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری حمایت نمیکند. «جیمز کلوری» از مقامات وزارت امور خارجه انگلیس گفت که این کشور از اقدام رژیم صهیونیستی در الحاق بخش هایی از کرانه باختری حمایت نمیکند.
وی که در پارلمان صحبت میکرد افزود: «انگلیس حمایت از الحاق بخشهایی از کرانه باخری توسط اسرائیل را رد کرده و این اقدام دستاورد راهحل دو دولت را پیچیده میکند.»
«پیتر استاتو» سخنگوی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت در صورتی که رژیم صهیونیستی به الحاق غیرقانونی کرانه باختری ادامه دهد، اتحادیه اروپا اقدام خواهد کرد.
وی که در کنفرانس خبری روزانه کمیسیون اروپا صحبت میکرد، افزود: «الحاق در راستای قوانین بینالمللی نبوده و اگر این طرح پیش رود، اتحادیه اروپا بر اساس آن اقدام خواهد کرد.»
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل نیز چندی قبل درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرکسازی در فلسطین هشدار داد.
گوترش تأکید کرد که شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی غیر قانونی است و الحاق برخی از مناطق در کرانه باختری، منجر به نابودی راهکار دو دولتی خواهد شد.
راهکار دو دولتی راه حلی است که مورد حمایت سازمان ملل متحد و کشورهای زیادی قرار دارد و از زمان کنفرانس مادرید در سال ۱۹۹۱ و پیمانهای اسلو در سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ میان سازمان آزادی بخش فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح شد.
دیدگاه تان را بنویسید