نیویورکر: تجهیزات بهداشتی و درمانی در اروپا همچنان کم است
مجله آمریکایی «نیویورکر» در یادداشتی به کمبود تجهیزات بهداشتی و درمانی در اروپا اشاره کرد و وضعیت کمبود این تجهیزات را در آینده وخیم دانست.
خبرگزاری فارس: پایگاه «نیویورکر» در یادداشتی که امروز منتشر شد، با ذکر نقل قولی از «ژان مونه»، یکی از بنیانگذاران اتحادیه اروپا نوشت، اگر «مونه» اکنون زنده بود، قطعاً از آنچه بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا در مقابله با ویروس کرونا انجام دادهاند، ناامید میشد.
«ژان مونه»، که یک دیپلمات فرانسوی در قرن بیستم بوده، در خاطرات خود در سال ۱۹۷۸ اینگونه نوشت: «اروپا در میان بحرانها شکل خواهد گرفت و همین موضوع، خلاصه راهحلهای آنان خواهد بود.»
مجله «نیویورکر» در این یادداشت نوشت، زمانی که بیماری کرونا به اروپا رسید، کشورهای این قاره نسبت به همسایگانشان بیاعتنا شدند. از آلمان تا اسپانیا، حکومتها با این بیماری همهگیر مانند یک تروریست برخورد کردند. مرزهای شنگن بسته شدند و هر کشوری اقدامات بهداشتی خود را اتخاذ کرد. در سیزدهم مارس، یعنی دو ماه بعد از اینکه شهر ووهان چین، تعطیل شد، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که اروپا «مرکز گسترش این بیماری همهگیر» شده است و هیچ اقدامی برای کم کردن فعالیتها انجام نشده است.
رئیس «اتحادیه ملی پزشکان» ایتالیا درباره داستان غمانگیز این بیماری که کارکنان این کشور را گرفتار کرده میگوید بیش از صدها پزشک در کشور ایتالیا در مبارزه با این ویروس کشته شدهاند. رئیس مؤسسه «بهداشت جهانی» در دانشگاه ژنو نیز به نبود مدیریت جهانی در زمان بحران کرونا اشاره کرد.
«نیویورکر» در ادامه این یادداشت نوشت، از اواسط ماه آوریل، بیش از یک میلیون نفر در سراسر اروپا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. این آمار نیمی از آمار تأییدشده جهان است. ایتالیا با بیش از 22 هزار تلفات ناشی از این ویروس، بالاترین آمار مرگ و میر در اروپا را دارد. بعد از ایتالیا، اسپانیا و فرانسه قرار دارند. اما تمام این سه کشور مجبور بودهاند با چالشهای یکسانی مقابله کنند. ایمنسازی بخشهای درمان، محافظت از کارکنان بهداشت و درمان و یافتن روشهایی برای کاهش میزان مبتلایان از جمله چالشهایی بوده که این سه کشور با آن مواجه بودهاند.
این مجله آمریکایی در ادامه این یادداشت با اشاره به اقدامات سه کشور ایتالیا، اسپانیا و فرانسه در مقابله با ویروس کرونا نوشت، اقدامات موفقیتآمیز یا شکستخوردهای که این سه کشور در مقابله با این ویروس اتخاذ کردهاند نشان میدهد که همچنان در تجهیزات و منابع موجود در این کشورها کمبود وجود دارد و این کمبود در بودجه و تختهای بیمارستانی که برای بیماران اختصاص یافته مشهود است.
بر اساس گفته سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، ایتالیا و اسپانیا سه هزار دلار در سال برای بهداشت و درمان خود هزینه میکنند. که این میزان نصف هزینه آلمان برای این منظور است.
در ادامه این یادداشت آمده است، این کمبودها در ماههای آینده مشهودتر خواهد شد؛ زیرا بدهکاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیشتر خواهد شد، اقتصاد آنها ضربه خواهد خورد و بیکاری نیز در این کشورها افزایش خواهد یافت.
«مجله نیویورکر» در پایان این یادداشت با اشاره به اینکه ویروس کرونا تنها یکی از هزاران بحرانی است که اروپا در سالهای اخیر به خود دیده است نوشت، افراد شکاک اروپایی در دوران پساکرونا قویتر خواهند شد و گروههای ضد اروپایی بدون شک از این مسئله که ایتالیا مجبور بود برای کمک به چین رو بیندازد سوءاستفاده خواهند کرد.
نویسنده این یادداشت از کشورهای اروپایی خواست تا اصلاحاتی در زمان این بحران اتخاذ و یک برنامه حمایتی و تشویقی در اروپا اجرا کنند.
دیدگاه تان را بنویسید