واکنش‌های بین المللی به توافق صلح میان آمریکا و طالبان

کد خبر: 979845

نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان در خصوص اجرای ۱۰۰ درصدی توافق صلح میان آمریکا و طالبان ابراز تردید کرد.

واکنش‌های بین المللی به توافق صلح میان آمریکا و طالبان

باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، زامیر کابولوف، نماینده ویژه ولادیمیر پوتین در امور افغانستان در واکنش به توافق صلح میان آمریکا و طالبان گفت درباره اجرای ۱۰۰ درصدی توافق تردید دارد.

کابولوف گفت: ما از «قانون رُم» شروع می‌کنیم که تصریح می‌کند به معاهدات باید احترام گذاشت و از آن اطاعت شود. اما باید واقع بین باشیم و درک کنیم که همه چیز ۱۰۰ ٪ انجام نخواهد شد، ما باید برای چنین شرایطی آماده شویم.

به گفته کابولوف، پس از امضای توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان می‌توان به مهمترین بخش آن که آغاز مذاکرات افغانستان است، رجوع کرد.

فرستاده ویژه روسیه معتقد است گروه‌های تروریستی که در افغانستان هستند، اقداماتی را برای تضعیف این توافق انجام خواهند داد. او گفت: مهم است که گروه‌های مختلف در افغانستان به درگیری با هم پایان دهند و برای نابودی گروه تروریستی داعش به نیرو‌های خود بپیوندند.

کابولوف هشدار داد که پایان دادن به تروریسم در افغانستان، نیاز به یک روند صلح دارد. فرستاده رئیس جمهور روسیه در مراسم امضای سند به عنوان ناظر شرکت کرد.

این توافقنامه در ۲۹ فوریه با حضور نمایندگان سایر کشور‌ها و سازمان‌ها در قطر امضا شد.

عمران خان: توافق آمریکا و طالبان پایان جنگ طولانی در افغانستان است

نخست وزیر پاکستان با اشاره به توافق میان آمریکا و طالبان تاکید کرد که کشورش برای استقرار صلح و ثبات در افغانستان متعهد است. «عمران خان» نخست وزیر پاکستان گفت که کشورش از توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان حمایت می‌کند و متعهد است نقش خود را در تضمین آن تا استقرار صلح در افغانستان ایفا کند.

وی افزود: این (توافق آمریکا و طالبان) آغاز یک روند صلح و آشتی برای پایان دادن به چندین دهه جنگ و رنج مردم افغانستان است.

عمران خان خاطرنشان کرد: یک راه حل سیاسی، هر چقدر هم که پیچیده باشد، تنها مسیر معنادار برای صلح است.

وی تاکید کرد که اکنون تمامی طرف‌های درگیر باید برای تامین صلح در افغانستان که مردم آن 4 دهه از خونریزی رنج می‌برند، تلاش کنند.

لندن: مهم است که طالبان تعهدات خود را عملی کنند

وزیر خارجه انگلیس پس از امضای توافقنامه میان آمریکا و طالبان و بی اشاره به نقض مکرر تعهدات واشنگتن در عرصه بین الملل، اعلام کرد: مهم است که طالبان تعهدات خود را عملی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «دومنیک راب» وزیر خارجه انگلیس امروز شنبه و پس از امضای توافقنامه میان آمریکا و طالبان و بی اشاره به نقض مکرر تعهدات واشنگتن در عرصه بین الملل در پیامی توییتری اعلام کرد: خبر امروز پیشرفت قابل ملاحظه و امیدوارکننده ای برای همه افغانستانی‌هایی است که از جنگی بلند مدت رنج برده اند.

وزیر خارجه انگلیس در این باره ادامه داد: مهم است طالبان تعهدات خود را عملی کند. امیدواریم که این وضعیت تداوم پیدا کرده و گفتگو میان طالبان و حکومت افغانستان هم آغاز شود.

این درحالیست که «زلمای خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی گروه طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح میان آمریکا و گروه طالبان را امضا کردند.

بر اساس این توافق نظامیان آمریکایی و ناتو ظرف ۱۴ ماه از افغانستان خارج می شوند.

جزییات کامل این توافقنامه هنوز در اختیار رسانه‌های قرار داده نشده است.

گفتنی است که قبل از امضا توافقنامه، دولت آمریکا و دولت افغانستان اقدام به انتشار یک بیانیه مشترک در ارتباط با توافق و تعهدات دوجانبه کرده بودند.

در بیانیه مشترک کابل و واشنگتن، آمریکا اعلام کرده که نیروهایش در افغانستان را طی ۱۳۵ روز از زمان امضای توافق صلح با طالبان به ۸۶۰۰ تن کاهش خواهد داد.

آمریکا همچنان متعهد شده نیروهای نظامی خارجی و ناتو طی ۱۴ ماه از افغانستان عقب‌نشینی کنند.

کابل در مقابل متعهد شده تا ۲۹ ماه می سال جاری، فرایند حذف نام گروه طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی از طریق قطعنامه شورای امنیت را دنبال کند.

استقبال گوترش از امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان

دبیر کل سازمان ملل در بیانیه‌ای از امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان استقبال کرده و آن را تحولی مهم توصیف کرد. «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل روز شنبه امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان را تحولی مهم در راستای دستیابی به راه‌حل سیاسی پایدار توصیف کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «استفانی دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دبیر کل سازمان ملل از تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حل سیاسی پایدار در افغانستان استقبال می‌کند. امروز رویدادها در دوحه و کابل تحولات مهمی در این زمینه به شمار می‌آیند.»

دبیر کل سازمان ملل بر اهمیت حفظ کاهش خشونت‌ها در این کشور که به نفع تمام افغان‌ها خواهد بود تاکید کرد.

گوترش همچنین به ادامه تلاش‌ها توسط تمامی طرف‌ها برای ایجاد فضایی در راستای مذاکرات میان گروه‌های مختلف افغانستانی برای دستیابی به روند صلح فراگیر تشویق کرد.

پس از یکسال مذاکرات فشرده عصر امروز آمریکا و طالبان توافق صلح را برای پایان جنگ در افغانستان امضا کردند.

«زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان و «ملاغنی برادر» معاون سیاسی طالبان طی مراسمی در دوحه پایتخت قطر و در حضور مقامات و نمایندگان کشورهای مختلف توافق صلح را برای پایان جنگ در افغانستان امضا کردند.

براساس این توافق قرار است نیروهای آمریکایی و خارجی تا به شرط پایبندی طالبان به کاهش خشونت در افغانستان ۱۴ ماه آینده به طور کامل افغانستان را ترک کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت