جنگ لفظی پکن و واشنگتن بالا گرفت
وزیر خارجه چین در سخنانی تصریح کرد: هرگز تحریمهای یکجانبه یا قلدری آمریکا را نخواهیم پذیرفت.
خبرگزاری مهر: به نقل از واشنگتن پُست، «وانگ یی» وزیر خارجه چین در سخنانی اعلام کرد: آماده ایم از طریق گفتگو و بحث های مبتنی بر برابری و احترام متقابل اختلاف ها با ایالات متحده را حل کنیم؛ اما هرگز تحریم های یکجانبه یا قلدری را نخواهیم پذیرفت.
این در حالیست که مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز پیشتر در سخنانی با تکرار مواضع خصمانه خود علیه پکن و مسکو اعلام کرد: چین و روسیه به سرعت در حال نوسازی نیروهای مسلح و توسعه توانمندی های خود در حوزه های فضا و سایبر هستند و به لطف تقویت توان ارتش هایشان جسورتر شده اند. پکن و مسکو نه تنها در حال نقض حاکمیت کشورهای کوچک تر هستند؛ بلکه به منظور سودجویی خودشان در تلاش برای تضعیف قوانین و هنجارهای بین المللی هم هستند! اکنون، در درجه اول چین و در درجه دوم روسیه اولویت های اصلی وزارت دفاع است. تلاش های وقیحانه چین برای ارعاب کشورهای کوچک تر و اعمال ادعاهای دریایی نامشروع، همسایگانش را تهدید و ثبات بازارهای منطقه را تضعیف می کند و ریسک فقر را نیز افزایش خواهد داد.
ترامپ دوباره زیر معامله زد/ تعرفهها را برنمیدارم
در حالی که روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد پس از توافق چین وآمریکا واشنگتن قصد دارد اعمال تعرفه بر واردات کالا از چین را متوقف کند اما ترامپ صراحتا این موضوع را رد کرد. به نقل از اسپوتنیک، روز گذشته وال استریت ژورنال گزارش داد که آمریکا و چین برای فاز نخست توافق تجاری به جمعبندی رسیده و واشنگتن اعمال تعرفه بر واردات کالا از چین را متوقف خواهد کرد اما ترامپ با رد این گزارش رسانهها اعلام کرده است که برنامهای برای لغو تعرفه بر واردات کالا از چین ندارد و همین امر به ابهامات نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات بین دو کشور دامن زده است.
ترامپ در توئیتر نوشت: داستان وال استریت ژورنال درباره توافق با چین به خصوص درباره تعرفهها کاملا غلط است.
وی تاکید کرد: خبر وال استریت ژورنال جعلی است و آنها باید یک منبع بهتر پیدا کنند.
وال استریت ژورنال گزارش داده بود که در قالب توافقی که دو کشور به آن دست یافتهاند قرار است آمریکا تعرفه 25 درصدی بر واردات 360 میلیارد دلار کالا از چین را به نصف کاهش داده و برنامه خود برای اعمال تعرفه بر کالاهای بیشتر از چین را که قرار بود 15 دسامبر اجرای شود، لغو کند.
چین هم در مقابل متعهد شده است که میزان واردات محصولات کشاورزی از آمریکا را به 50 میلیارد دلار افزایش دهد.
فرمانده آمریکایی: چین به دنبال ارعاب منطقه است
فرمانده ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام اظهار کرد که اقدامات چین در دریای چین جنوبی به منظور ایجاد هراس در دیگر کشورهای این منطقه است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان آکوئیلینو، فرمانده ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام گفت که اقدامات چینیها از جمله ساخت جزیره در آبهای مورد مناقشه، هدف نمایش ظرفیت نظامی این کشور را دنبال میکند.
وی در نشستی در بانکوک به روزنامهنگاران گفت که علاوه بر نصب سامانههای دفاع موشکی هوایی و دریایی و تجهیزات رادارگریز، چین اخیرا بمب افکنهایی را در باند فرودگاه برخی از جزیرههای خودساخته قرار داده است.
او گفت، روشن است که چنین تاسیساتی "به طور قطع اهداف نظامی دارند و هدفشان نشان دادن قدرت نظامی چین به شرکا و کشورهای منطقه و در نهایت اجبار و زورگویی علیه دیگر کشورهای این منطقه است".
ادعاهای ارضی چین توسط دیگر کشورها از جمله ویتنام، فیلیپین و مالزی به چالش کشیده شده است. آکوئیلینو تاکید کرد، ارزش معاملات تجاری که سالانه از طریق دریای چین جنوبی انجام میشود، سه تریلیون دلار است.
او خواستار "پایبندی چین به حقوق بینالمللی همه طرفها، مطابق قوانین بینالمللی شد که توسط همه کشورهای این منطقه به رسمیت شناخته شده است". وی همچنین از چین خواست به حقوق دیگر کشورها در دریای چین جنوبی احترام گذاشته شود. آمریکا معمولا در این منطقه مورد مناقشه گشتزنی هوایی و دریایی صورت میدهد.
آکوئیلینو گفت، به باور او نقش آمریکا "حفظ امنیت این منطقه و کشورهای آن" با همکاری نزدیک با متحدانی است که "ارزشهای مشترکی با یکدیگر" دارند. این نظامی آمریکایی گفت: هیچ شکی نیست که آمریکا اظهار داشته با چین در رقابت است. ما یک اختلاف بنیادی در ایدئولوژیهایمان داریم.
او همچنین افزود : با این حال این رقابت، یک درگیری نیست. آمریکا جایی که میتواند، همکاری خواهد کرد و جایی که باید، رقابت میکند.
چین از آنچه که آن را "دخالت آمریکا در منطقه آسیا-اقیانوس آرام" مینامند انتقاد میکند و طبق زمینههای تاریخی بر حق حاکمیت بر تقریبا تمام دریای چین جنوبی پافشاری دارد.
دیدگاه تان را بنویسید