روایت روسیه از انزوای آمریکا در جلسه آژانس اتمی درباره ایران
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز پنجشنبه روایتی از مشاهداتش در خصوص جلسه امروز شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران ارائه داد.
خبرگزاری فارس: «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان های بینالمللی مستقر در وین و آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه تصریح کرد روایت خودش از جلسه امروز شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران را مطرح کرد.
اولیانوف نوشت: «در جلسه امروز شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مباحثات سختی درباره ایران برقرار بود. سه مشاهده اصلی من اینها بودند: ۱) عده زیادی، از سیاست آمریکا در قبال برجام ابراز تأسف کردند؛ ۲) سخنرانانی که شمارشان حتی بیشتر [از دسته اول] بود از کاهش تعهدات هستهای از سوی ایران ابراز نگرانی کردند و ۳) تقریباً همه بر پایبندی کامل به برجام تأکید کردند و آمریکا کماکان منزوی ماند.»
اولیانوف پیش از این در توئیتر دستور کار نشست امروز شورای حکام را اینطور بیان کرده بود: «در خصوص موضوع کره شمالی و سوریه، مسئله جدیدی نخواهد بود و هماهنند اغلب موارد، بیانیههای مرسوم تکرار خواهد شد. بحثها درباره ایران احتمالاً جدی و دشوار خواهد بود».
اظهارات اولیانوف در حالی مطرح شده است که آژانس بینالملی انرژی اتمی مدعی شده است که شواهدی در خصوص غنیسازی اورانیوم در سایتهای اعلام نشده در ایران وجود دارد.
از طرف دیگر، «کورنل فروتا» مدیرکل موقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که هفته آینده جلسهای بین مقامات آژانس و مقامات ایرانی در تهران برگزار خواهد شد. (جزئیات بیشتر)
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه هفته جاری گفت که دولت این کشور معافیتهای تحریمی مربوط به همکاری هستهای با ایران در مرکز فردو را لغو خواهد کرد. او گفت: «هیچ دلیل قانونی برای غنیسازی اورانیوم وجود ندارد.»
دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا آخرین بار روز ۱۰ آبان معافیتهای مربوط به همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران را تمدید کرده بود.
دولت کنونی آمریکا علیرغم خروج از برجام نزدیک به ۱۸ ماه پیش همکاریهای هستهای میان ایران و اعضای باقیمانده در برجام را از شمول تحریمها معاف کرد. هدف دولت آمریکا اطمینان از این بود که ایران غنیسازی اورانیوم خودش را در سطح محدود نگاه میدارد و آن را ارتقا نمیدهد.
دولت ترامپ چند ماه پیش برخی از این معافیتها، از جمله معافیت از تحریم خرید آب سنگین و اورانیوم با غنای پایین از ایران را لغو کرد. ایران در واکنش اعلام کرد دیگر به سقفهای تعیینشده در برجام برای ذخایر این دو فرآورده، پایبند نخواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید