فرمان ۱۰ بندی دولت عراق درباره الحشد الشعبی / از لزوم قطع ارتباط سیاسی تا ادغام در نیروی مسلح

کد خبر: 945732

دولت عراق فرمانی ده بندی درباره نیرو‌های الحشد الشعبی عراق صادر کرد که در آن تاکید شده، الحشد بخشی جدایی‌ناپذیر از نیرو‌های مسلح عراق است.

فرمان ۱۰ بندی دولت عراق درباره الحشد الشعبی / از لزوم قطع ارتباط سیاسی تا ادغام در نیروی مسلح

خبرگزاری فارس: «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق طی فرمانی ده بندی، دستوراتی درباره الحشد الشعبی عراق صادر کرد.

در این دستور دولتی که دوشنبه‌شب (دهم تیر) در وبسایت نخست‌وزیری عراق (pmo.iq) منتشر شد، آمده است: بنا بر اقتضای منافع مردم و بر اساس اختیاراتی که به موجب قانون اساسی به ما داده شده است و با ایمان به نقش بزرگی که مبارزان الحشد الشعبی در حال ایفای آن است و برای تضمین تقویت داخلی و خارجی آن، دستورات زیر صادر می‌شود:

۱- تمامی نیرو‌های الحشد الشعبی به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از نیرو‌های مسلح عراق عمل می‌کنند و هرگونه قوانینی که برای نیرو‌های مسلح اعمال می‌شود برای نیرو‌های الحشد الشعبی نیز اعمال می‌شود مگر آنکه به صورت صریح به آن اشاره شود. این نیرو‌ها به فرمان فرمانده کل نیرو‌های مسلح و بر اساس قوانین تصویب شده در پارلمان عراق و دستورات صادر شده عمل خواهند کرد و رئیس هیئة الحشد الشعبی مسئول این تشکیلات خواهد بود که توسط فرمانده کل نیرو‌های مسلح تعیین می‌شود و تمامی تشکیلات الحشد به آن مرتبط می‌شود.

۲- نامگذاری‌هایی که گروه‌های الحشد الشعبی در جریان درگیری‌های شجاعانه خود برای پایان دادن به موجودیت گروه داعش تروریستی داشتند، کاملا پایان می‌یابد و با نامگذاری‌های نظامی نظیر (لشکر، تیپ، گروهان، ...) جایگزین می‌شود که این نامگذاری‌ها شامل حشد عشایر و هرگونه تشکیلات محلی دیگر می‌شود و افراد آن نیز همان رتبه‌های نظامی مرسوم در نیرو‌های مسلح را خواهند داشت.

۳- این گروه‌ها، چه فردی، چه تشکیلاتی باید تمام ارتباطات سیاسی خود را قطع کنند.

۴- گروه‌هایی که به نیرو‌های مسلح نمی‌پیوندند می‌توانند به گروه‌های سیاسی که تحت قانون احزار است تبدیل شود و از هر گونه حمل سلاح منع خواهند شد مگر با مجوز و در صورت نیاز برای حمایت از مراکز غیرنظامی و فرماندهی و شرایط آن‌ها همانند بقیه گروه‌های سیاسی خواهد بود.

۵- پادگان‌های میزبان نیرو‌های الحشد الشعبی کاملا همانند دیگر نیرو‌های مسلح بوده و مکان‌های حضور نیرو‌های الحشد برای جنگ بر اساس چارچوب‌های معمول در نیرو‌های مسلح تصمیم‌گیری خواهد شد.

۶- تمامی مراکزی که اسم گروهی از گروه‌های الحشد الشعبی داشته باشند چه در داخل شهر‌ها و چه خارج از آن، بسته خواهد شد.

۷- موجودیت هرگونه گروه مسلحی که پنهانی یا آشکارا خارج از این چارچوب فعالیت می‌کند ممنوع بوده و تخطی از قانون به شمار می‌آید که موجب پیگرد خواهد شد.

۸- تمامی دفاتر اقتصادی یا ایست و بازرسی‌ها و حضور یا منافع نهاد‌های خارج از چارچوب جدید اعلامی، بسته خواهد شد و سازمان الحشد الشعبی بخشی از نیرو‌های مسلح عراق به شمار می‌آید.

۹- تاریخ ۳۱ جولای ۲۰۱۹ (سی روز آینده) زمان پایانی برای اجرا شدن این اقدامات است.

۱۰- بزودی دستورات دیگری درباره ساختار الحشد الشعبی و تشیکلات آن صادر خواهد شد.

در پی حمله گروه تروریستی داعش به عراق و اشغال بخش‌های گسترده‌ای از این کشور، مردم عراق با حکم مرجعیت مبنی بر لزوم حضور در جنگ در برابر تروریسم، روانه جبهه نبرد شدند تا از کشور خود دفاع کنند. حضور گسترده جوانان و مردم عراق در مبارزه با گروه تروریستی داعش باعث شکل گیری تشکیلات نظامی با نام «الحشد الشعبی» شد. در بحبوحه جنگ با گروه تروریستی داعش، نهاد‌های مذهبی و سیاسی مختلف در عراق به نام‌نویسی از داوطلبان حضور در الحشد الشعبی برای مبارزه با داعش کردند و زیرشاخه‌هایی را زیر این سازمان مردمی ایجاد کردند.

بر اساس گفته کارشناسان متعدد، حضور پرشور نیرو‌های الحشد الشعبی در کنار ارتش عراق، دلیل اصلی شکست گروه تروریستی داعش و پس‌گیری شهر‌های اشغال شده توسط این گروه بوده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد