سکوت عجیب دربرابر صادرات تسلیحات انگلیس به ائتلاف سعودی

کد خبر: 922991

روزنامه گاردین از سکوت عجیب محافل سیاسی انگلیس در برابر صادرات تسلیحات این کشور به ائتلاف سعودی در جنگ یمن انتقاد کرد.

سکوت عجیب دربرابر صادرات تسلیحات انگلیس به ائتلاف سعودی

خبرگزاری فارس: «آنا استاوریاناکیس» تحلیلگر روزنامه گاردین روز چهارشنبه در مقاله‌ای به سکوت عجیب در برابر صادرات تسلیحات توسط بریتانیا به ائتلاف به رهبری سعودی‌ها اشاره کرده و آن را به چالش کشید.

تحلیلگر گاردین نوشت، هفته گذشته ۱۰ تن از نمایندگان مجلس بریتانیا شواهد مختلفی را از گروه‌های مردم‌نهاد گردآوری کردند که یکی از مسائل ارزشی انگلیس را زیر سوال می‌برد؛ سیاست صادرات اسلحه بریتانیا.

این افراد یک کمیته پارلمانی در زمینه کنترل صادرات اسلحه (CAEC) را تشکیل می‌دهند که وظیفه نظارت و بررسی بر سیاست‌های دولت و محاسبات مربوط به آن را بر عهده دارد. اما در میان برنامه‌های این کمیته اثری از «مسئله صادرات تسلیحات به ائتلاف عربستان سعودی در جنگ یمن» دیده نمی‌شود.

استاوریاناکیس با اشاره به کشته شدن ۵۷ هزار غیر نظامی از مارس ۲۰۱۵ در یمن و ایجاد همه‌گیری گسترده وبا در این کشور گفت: ائتلاف سعودی‌ها دوبرابر دیگر گروه‌های درگیر مرتکب قتل غیرنظامیان شده‌اند. وی افزود: «بریتانیا تسلیحات یکی از طرفین درگیر را تامین می‌کند. چگونه است که کمیته‌های مسئول نظارت بر اقدامات دولت درباره یمن صحبتی نمی‌کنند».

از نظر این تحلیلگر یکی از دلایل سکوت در برابر تامین سلاح برای ائتلاف سعودی، ناتوانی کمیته قبلی کنترل صادرات اسلحه در طرح پیشنهاد تعلیق صادرات به عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ بود. متعاقب آن، این کمیته در سال ۲۰۱۷ اصلاح شد و «گراهام جونز» از حزب کارگر رئیس آن شد و به اصلی‌ترین دلیل برای مشکل بررسی ارسال تسلیحات به ائتلاف به رهبری سعودی‌ها بدل شد.

استاوریاناکیس در پاسخ به ادعای جونز مبنی بر این‌که «حوثی‌ها» از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند و این عمل جنایت جنگی محسوب می‌شود، می‌گوید نه تنها ائتلاف به رهبری سعودی‌ها درقبال مسئولیت خود در برابر غیرنظامیان بی‌توجه است بلکه به‌نظر می‌رسد «هدف قرار دادن و تحت‌فشار گذاشتن غیرنظامیان برای این ائتلاف یک استراتژی نظامی است».

به گفته وی طبق قوانین بریتانیا فروش اسلحه به کشور‌هایی که در آن‌ها خطر روشن نقض قوانین بین‌المللی وجود دارد ممنوع است. این درحالی است که ائتلاف به رهبری سعودی‌ها حتی درمانگاه‌ها و مدارس را مورد هدف قرار می‌دهند.

از نظر این تحلیل‌گر، باید حداقل به این دلیل که راه‌حل نظامی برای مناقشات یمن کارساز نیست، باید جلوی ارسال سلاح به ائتلاف گرفته شود.

استاوریاناکیس در پایان مقاله خود نوشت در چند سالی که از جنگ یمن می‌گذرد نیمی از صادرات تسلیحات بریتانیا به مقصد عربستان سعودی انجام شده و از مارس ۲۰۱۵ تا کنون به بیش از ۴.۷ میلیارد پوند رسیده است و این تنها آن چیزی است که ما می‌دانیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت