تونی بلر از نشست ضدایرانی «ورشو» حمایت کرد
«تونی بلر» نخستوزیر سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ انگلیس در مصاحبه با یک رسانه سعودی ضمن اتهامزنی علیه انقلاب اسلامی ایران، از نشست ضد ایرانی لهستان حمایت کرد.
خبرگزاری فارس: نخستوزیر پیشین انگلیس که بسیاری از نهادهای حقوق بشری به دلیل مشارکتش در جنگ و اشغال سال ۲۰۰۳ عراق خواستار محاکمه وی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی شدهاند، در مصاحبه با شبکه «العربیه» عربستان سعودی ضمن اتهامزنی به جمهوری اسلامی ایران به غربیها توصیه کرده که برای پایان دادن به جمهوری اسلامی ایران همه گزینهها را حفظ کنند.
«تونی بلر» نخستوزیر اسبق انگلیس در دو روز اخیر با نوشتن یک یادداشت برای روزنامه آمریکایی «واشنگتن پُست» و همچنین در مصاحبه با شبکه «العربیه» عربستان سعودی، دشمنی خودش را با جمهوری اسلامی ایران بروز داده و از نشست ضد ایرانی لهستان حمایت کرده است.
وی در مصاحبه با العربیه، از آنچه «نگاه بسیار سادهلوحانه» غرب در قبال جمهوری اسلامی ایران خوانده، انتقاد کرده و مدعی شده که این کشور به تنهایی «بیثباتکنندهترین نیروی در سراسر منطقه» است.
تونی بلر گفت: «ما باید این موضوع را تشخیص دهیم که در چنین شرایطی مهم است که یک ائتلاف قدرتمند برای پس زدن قدرت و نفوذ (ایران) بسازیم».
نخستوزیر سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ انگلیس از نشست ضد ایرانی ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن) لهستان حمایت کرد و این نشست را «گام اول» برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران خواند.
از نظر بلر، «نشست ورشو برای ساختن ائتلاف بین بازیگران خارجی از قبیل: آمریکا، بریتانیا، اروپا و کشورهای درون منطقه»، نشستی مهم است.
نخستوزیر اسبق انگلیس در یادداشت روز گذشته برای «واشنگتن پست» هم ضمن تکرار ادعاهای بی اساسش علیه مواضع جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال اخیر خطاب به غرب نوشته است: «همه گزینهها (در قبال ایران) باید روی میز باشند».
او نوشت: «مواضع غرب (در ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران) بین مهار و تقابل در نوسان بوده است، اما هر دوی این کارها را متناقض انجام داده است. ما باید این دو را ترکیب کنیم. آنجایی که ایران مداخله نظامی میکند، باید قویا در برابرش ایستاد، آنجایی که در تلاش برای اعمال نفوذ است باید با آن مقابله کرد».
حامی جنگ غیرقانونی علیه عراق که طبق آمارها از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ بیش از یک میلیون کشته از مردم عراق برجا گذاشته، از غرب خواسته که برای پیدا کردن راهی برای پایان دادن به جمهوری اسلامی ایران تلاش و به «مردم ایران برای آیندهای بدون حضور این حکومت مذهبی منسوخ» کمک کند.
وی همچنین در اظهاراتی همسو با مواضع «محمد بن سلمان»، ولی عهد عربستان سعودی قدرت گرفتن وهابیت در عربستان را نتیجه جنبی انقلاب اسلامی ایران خوانده و مدعی شده است که گروههای تندروی وهابی تلاش کردند تا نیرویی همسان در برابر ایران شیعه تشکیل دهند.
نشریه «ساندی تلگراف» چندی پیش گزارش داد که «مؤسسه مشاوره تونی بلر» متعلق به بلر در قراردادی به ارزش بیش از ۱۲ میلیون دلار، در حال مشاوره دادن به حکومت عربستان سعودی است.
دیدگاه تان را بنویسید