حمایت محتاطانه اتحادیه اروپا از رهبر مخالفان ونزوئلا
دو دیپلمات اروپایی میگویند که 28 کشور عضو اتحادیه اروپا از روز دوشنبه بهصورت جداگانه موضع حمایتی خود از رهبر مخالفان ونزوئلا را اعلام خواهند کرد.
خبرگزاری فارس: بعد از درخواست پارلمان اروپا از اتحادیه این قاره برای به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» بهعنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا، اکنون گفته میشود که کشورهای اروپایی هفته آینده در این راستا اقدام میکنند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» دو دیپلمات اروپایی شامگاه جمعه اعلام کردند که اقدام دولتهای اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن رهبر مخالفان به عنوان رئیس موقت دولت ونزوئلا، با لحنی محتاطانه همراه خواهد بود زیرا از احتمال تبدیل شدن آن به بحرانهای سیاسی آتی نگران هستند.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی نشستی در «بخارست» پایتخت رومانی، درپی نگرانی اینکه تصمیم گوایدو برای اعلام خودش به عنوان رئیسجمهور موقت شاید به الگویی برای دیگر سران اپوزسیون در کشورهای مختلف شود، تصمیم گرفتند که فقط تا زمان برگزاری انتخابات جدید از او حمایت کنند.
بر این اساس، اروپا نه بهعنوان کل اتحادیه بلکه 28 کشور عضو هر کدام جداگانه موضع خود درباره حمایت از رهبر مخالفان ونزوئلا را اعلام خواهند کرد.
این دو دیپلمات، که نامهایشان فاش نشد، میگویند بهاحتمال زیاد بریتانیا، فرانسه، آلمان و اسپانیا از روز دوشنبه مستقیما حمایت خود از گوایدو را اعلام کرده و او را رئیسجمهور موقت خواهند دانست. دیگر کشورهای کوچکتر اما بهجای استفاده از واژه «بهرسمیت شناختن»، به اعلام حمایت از گوایدو بسنده خواهند کرد.
گوایدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان مادورو یک هفته قبل در اقدامی که از سوی دولت این کشور تلاش برای انجام کودتا خوانده شد، خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد و سوگند یاد کرد.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوی آمریکا نیز به دنبال این اقدام گوایدو، او را رئیس جمهوری قانونی به رسمیت شناخت و در مقابل «نیکلاس مادورو» را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.
همزمان با حمایت برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.
از سال ۲۰۱۷ و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیسجمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل «مجلس موسسان قانون اساسی» در سال ۲۰۱۷ شد.
تلاش واشنگتن برای کنار زدن دولت قانونی کاراکاس در حالی صورت میگیرد که مردم ونزوئلا چند ماه پیش با شرکت در انتخابات ریاستجمهوری، بار دیگر مادورو را به ریاستجمهوری این کشور انتخاب کردند.
دیدگاه تان را بنویسید