دیپلمات‌های اروپایی با مقام‌های ایران دیدار و درباره تحریم‌ها گفت‌وگو کردند

کد خبر: 911561

منابع خبری گفته‌اند دیپلمات‌های چند کشور اروپایی امروز سه‌شنبه در تهران با مقام‌های ایران دیدار و درباره تحریم‌ها گفت‌وگو کرده‌اند.

دیپلمات‌های اروپایی با مقام‌های ایران دیدار و درباره تحریم‌ها گفت‌وگو کردند

خبرگزاری فارس: دیپلمات‌های چند کشور اروپایی بعد از تصمیم امروز اتحادیه اروپا برای معرفی تحریم‌های جدید علیه ایران در تهران با مقام‌های ایرانی دیدار و با آنها گفت‌وگو کرده‌اند.

«استف بلاک»، وزیر امور خارجه هلند در بیانیه‌ای گفته روز سه‌شنبه بعد از تصمیم اروپا برای تحریم ایران، دیپلمات‌های هلند، انگلیس، فرانسه، آلمان، و بلژیک در تهران با مقام‌های ایران دیدار کردند تا نگرانی‌هایشان را ابراز کنند.

اتحادیه اروپا که مدعی تلاش برای حفظ برجام است امروز اولین دور تحریم‌ها علیه ایران را بعد از اجرایی شدن این توافق در سال ۲۰۱۴ اعمال کرد. این تحریم‌ها بر پایه ادعاهایی اعمال شد که دانمارک علیه ایران مطرح کرده است.

پلیس دانمارک آبان‌ماه سال جاری بدون ارائه هیچ مستنداتی عوامل منتسب به ایران را به حمله به یک فرد در خاک این کشور متهم کرد. ایران قویاً این ادعا را تکذیب کرده است.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به صراحت اعتراف کرده که تل‌آویو در ادعاهایی که اخیراً دانمارک علیه ایران مطرح کرده، دخیل بوده است.

وی آبان‌ماه در سفر به بلغارستان گفت: «ما اخیراً برخی تلاش‌های ایران برای اقدامات تروریستی در خاک اروپا را فاش کردیم و با اروپایی‌ها در مقابله با تروریسم و اسلام رادیکال در کنار هم ایستاده‌ایم.»

رسانه‌های صهیونیستی پیش از این گزارش داده بودند که اطلاعات منتهی به ادعاهای ضدایرانی دانمارک، از طریق موساد در اختیار کپنهاگ قرار گرفته بود.

کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

اتحادیه اروپا همچنین علی‌رغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه‌ فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران همسو شده است.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت