درخواست انگلیس برای ملاقات با زنان زندانی در عربستان
نمایندگان پارلمان انگلیس در نامهای خطاب به سفیر عربستان خوستار ملاقات با زنان در بند رژیم سعودی شدند.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از العربی الجدید، گروهی از نمایندگان پارلمان انگلیس و وکلای بین المللی خواستار دیدار با فعالان زن در بند رژیم سعودی به منظور تحقیق در گزارشهای منتشر شده مبنی بر شکنجه این زنان و محرومیتشان از ملاقات و داشتن وکیل شدند.
"کریسبین بلانت" نماینده پارلمان انگلیس در نامهای خطاب به محمد بن نواف بن عبدالعزیز سفیر سعودی در انگلیس خواستار فراهم کردن مقدمات دیدار از زندان "ذهبان" در نزدیکی جده برای گفتوگوی مستقیم با زنان زندانی در این زندان شد.
وی در این نامه آورده است: امیدواریم که بتوانیم از نزدیک و به طور مستقیم با این زنان زندانی صحبت کنیم و اظهاراتشان را بشنویم.
این نماینده پارلمان انگلیس همچنین گفت که ما خواهان ملاقات با مقامات سعودی که مسئول بازداشت این زنان هستند هستیم.
شماری از تشکلهای حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل و سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کردهاند که هشت فعال زن سعودی که کمپین حق رانندگی زنان را رهبری میکردند با شوک الکتریکی و شلاق شکنجه شدهاند.
گزارشهای منتشر شده توسط این سازمانها حاکی از آزار و اذیت جنسی این زنان و جلوگیری از تماس آنها با وکیل است.
این نامه در حالی ارسال شده است که عربستان همچنان با پیامدهای بین المللی در پی قتل جمال خاشقجی نویسنده منتقد سعودی در کنسولگری کشورش در شهر استانبول مواجه است.
نمایندگان پارلمان انگلیس و وکلای بین المللی از سفیر سعودی خواسته اند که حداکثر تا نهم ژانویه جواب نامه آنها را بدهد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر اواسط آذر ماه گذشته از رژیم سعودی خواست که به ناظران مستقل بینالمللی اجازه ملاقات با فعالان زن در بند این رژیم را بدهد.
دولت عربستان بیست و سوم نوامبر گذشته اخبار منتشر شده درباره آزار و اذیت جنسی و شکنجه فعالان زن در بازداشتگاه را تکذیب و اعلام کرد که این گزارشها صحت ندارد.
اما سازمان دیدهبان حقوق بشر اواسط آذر ماه گذشته در بیانیهای اعلام کرد که بیست و هشتم نوامبر گذشته (۷ آذر) گزارشی از یک منبع آگاه دریافت کرده است که بیانگر شکنجه یکی از فعالان زن است.
حکومت سعودی در ماه میگذشته ۱۷ فعال زن برجسته در زمینه حقوق زنان را دستگیر و آنها را به خیانت، آسیب وارد کردن به منافع کشور، حمایت مالی و معنوی از عناصر متخاصم در خارج متهم کرد.
لُجین الهذلول، إیمان النفجان، و عزیزه الیوسف از جمله برجستهترین فعالان زن در بند رژیم سعودی هستند. این فعالان برای احقاق حق رانندگی زنان و پایان دادن به قیمومیت مرد بر زن تلاش میکردند.
دیدگاه تان را بنویسید