تونس دعوت از بشار اسد را تکذیب کرد
وزیر خارجه تونس اعلام کرد شایعات دعوت از رئیس جمهور سوریه برای نشست ۲۰۱۹ سران عرب صحت ندارد. تونس دعوت از بشار اسد برای نشست ۲۰۱۹ سران عرب را تکذیب کرد
خبرگزاری فارس: «خمیس الجهیناوی» وزیر امور خارجه تونس سهشنبه شب شایعات مربوط به دعوت از رئیس جمهور سوریه به نشست ۲۰۱۹ سران عرب را تکذیب کرد.
وزیر خارجه تونس در گفتگو با رادیو «موزاییک» تونس گفت، «جز برای عربستان سعودی و امارات، هنوز برای کشور دیگری دعوتنامه برای حضور در نشست سران عرب ۲۰۱۹ ارسال نشده است».
نشست سران عرب، هر ساله عموماً در ماه مارس برگزار میشود. نشست سال ۲۰۱۹ قرار است به میزبانی تونس و به ریاست این کشور باشد.
به گفته الجهیناوی، «هنوز تصمیمی در خصوص وضعیت سوریه» در اتحادیه عرب اتخاذ نشده است و این موضوع بعد از نشست سران عرب در مارس آینده بررسی میشود. او تصریح کرد که وضعیت سوریه موضوعی نیست که تونس درباره آن تصمیم بگیرد بلکه آنها (سران) باید درباره آن تصمیم بگیرند.
در عین حال، یک منبع در ریاستجمهوری تونس امروز چهارشنبه گفت که «الباجی قاید السبسی» رئیسجمهور تونس در اجلاس اقتصادی لبنان در خصوص دعوت «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه برای مشارکت در اجلاس عربی در تونس (مارس آینده)، رایزنی خواهد کرد.
این منبع در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک، درباره تلاشهای تونس برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: «رئیسجمهور تونس قصد دارد در اجلاس اقتصادی بیروت درباره دعوت بشار اسد به اجلاس عربی تونس (مارس آینده) رایزنی کند». وی افزود که هماهنگی بین چند کشور عربی از جمله تونس و الجزائر برای ارائه پیشنهاد در خصوص لغو تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب، ادامه دارد (جزئیات بیشتر).
اتحادیه عرب در ۱۲ نوامبر سال ۲۰۱۱ یعنی ده ماه بعد از آغاز بحران سوریه، اعلام کرد که حضور هیئتهای وابسته به سوریه را در نشستهای اتحادیه و همه سازمانهای تابعه آن از تاریخ ۱۶ همان ماه، تعلیق کرده است. در آن زمان این اقدام فشاری از مجموعه فشارهای عربی و بینالمللی بود که بر دمشق وارد شد.
بغداد سال گذشته (۲۰۱۷) با تأکید بر حل سیاسی بحران سوریه گفته بود که کشورش خواستار بازگشت دمشق به اتحادیه عرب است. قبل از آن هم در فوریه ۲۰۱۷ سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شده بود.
دمشق نیز در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده بود که حتی به بازگشت به اتحادیه عرب فکر هم نمیکند. یک منبع در وزارت امور خارجه سوریه در پی اظهارات احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب که گفته بود بازگشت سوریه به اتحادیه منوط به توافق دولت و معارضان است، گفت: اتحادیه به سبب سلطه برخی اعضایش بر آن، مواضع مشکوکی در قبال سوریه گرفت و بحران [سوریه]را عمیقتر کرد و بر سر حل آن مانع ایجاد کرد.. سوریه بار دیگر تأکید میکند که تا زمانیکه اتحادیه عرب تحت سلطه برخی کشورهای معین است و علیه سوریه توطئه میکنند، دمشق به بازگشت به اتحادیه فکر هم نمیکند.
پیشتر نیز بشار اسد رئیس جمهور سوریه اتحادیه عرب را نیازمند مشروعیت دانسته و دمشق نیز اعلام کرده بود که اتحادیه عرب به یکی از طرفهای درگیر در بحران سوریه تبدیل شده نه طرفی برای حل بحران.
دیدگاه تان را بنویسید