واکنش‌ها به شوک انتخاباتی در افغانستان +تصاویر

کد خبر: 900279

همزمان با اینکه کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی افغانستان، آرای انتخابات پارلمانی کابل را باطل اعلام کرد، موجی از واکنش‌های انتقادی در شبکه‌های اجتماعی کاربران افغان نیز سرازیر شد.

واکنش‌ها به شوک انتخاباتی در افغانستان +تصاویر

خبرگزاری تسنیم: سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی افغانستان امروز اعلام کرد؛ با توجه به تخلفات گسترده‌ای که در انتخابات پارلمانی کابل صورت گرفته است، این نهاد تصمیم گرفته تا آرای انتخابات پارلمانی پایتخت را باطل اعلام کند.

«علیرضا روحانی» در یک نشست خبری در کابل از ۲۴ دلیل حقوقی برای این تصمیم یاد کرد و گفت: مشکلات جدی در انتخابات پارلمانی کابل وجود داشته که «عمومیت، سری و عادلانه بودن انتخابات» را خدشه‌دار ساخته است.

با توجه به تخلفات گسترده در انتخابات‌های پیشین افغانستان و تلاش همیشگی مسئولان این کشور برای مهندسی انتخابات‌ها، بی‌اعتمادی زیادی در افکار عمومی این کشور نسبت به شفافیت انتخاباتی وجود دارد.

از همین رو پس از اعلام این خبر، بسیاری از کاربران افغان در شبکه‌های اجتماعی به این وضعیت انتقاد کردند.

«حسین معین» کاربر پشتو زبان در توییتر نوشته است: رای پاک من چرا باطل اعلام شد؟ کمیسیون‌های انتخاباتی باید در این مورد توضیح بدهند. این رفتار کمیسیون مردم را بیشتر از پیش به این روند بی‌اعتماد می‌سازد.

واکنش‌ها به شوک انتخاباتی و تقلب‌های گسترده در افغانستان

کاربری به اسم «حاجی جواد» در فیسبوک گفته است: حق این بود و هست که رئیس و اعضای کمیسیون انتخابات برکنار شوند. این‌ها توانایی و لیاقت این کار را ندارند.

«فیصل کریمی» کاربر افغان با اشاره به تقلب‌های انتخاباتی در صفحه توییترش نوشته است: نتایج انتخابات پارلمانی حوزه کابل باطل اعلام شد. تقلب‌های بیش از اندازه دلیل باطل شدن همه آرا اعلام شده است. «شاید هم وقتی حکومت دیده افراد برنده طبق میل‌اش نیست، نتایج را باطل اعلام کرده؛ این هم از دموکراسی و انتخابات ما».

واکنش‌ها به شوک انتخاباتی و تقلب‌های گسترده در افغانستان

«حامد حیدری» خبرنگار تلویزیون یک افغانستان نیز در فیسبوک می‌گوید: آرای انتخابات کابل باطل اعلام شد و قرار است در آینده‌ای نه چندان دور، آرای یک یا دو ولایت دیگر هم باطل اعلام شود و سریال روند باطل آرا، ضعف مدیریتی و بیچارگی کمیسیون انتخابات را بیش از هرزمان دیگری در اذهان عامه خدشه‌دار ساخته است. در روز انتخابات هم ۳۰ حمله هراس‌افکنی در سراسر کشور رخ داد که جان ۵۴ نفر را گرفت و ۱۸۶ زخمی هم برجا گذاشت و بیشترین تلفات را هم کابل شاهد بود.

از سویی دیگر، پروسه انتخابات بیش از ۲۱۰ میلیون دلار هزینه برداشته است. حالا که انتخابات به گند کشیده شده است و بزرگترین روند دموکراتیک و مردم‌سالار سخت آسیب دیده، مسئول آن چه کسانی هستند و آیا این افراد محاکمه می‌شوند یا خیر؟

واکنش‌ها به شوک انتخاباتی و تقلب‌های گسترده در افغانستان

اما هستند کسانی در این بین که به کارکرد کمیسیون انتخابات هنوز هم باور دارند. کاربری به اسم «محمود حکیمی» در فیسبوک نوشت: اگر نتایج انتخابات مجلس نمایندگان باطل اعلام شده باشد، می‌توان به شفافیت و آینده مطمئن‌تری امیدوار بود.

پس از تقلب‌های بسیار در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ در افغانستان که این کشور را تا لبه‌های پرتگاه سقوط پیش برد، میزان حضور مردم در انتخابات پارلمانی با کاهش زیادی مواجه شد.

بر اساس آماری که کمیسیون انتخابات ارائه کرد، حدود یک و نیم میلیون نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردند که گفته شد نیمی از این آمار رای دادند.

«جلیل تجلیل» کاربر دیگری در فیسبوک با ابراز بی‌اعتمادی از حضور مردم در دور بعدی این انتخابات نوشته است: انتخابات پارلمانی ولایت کابل به دور دوم رفت. کمیسیون شکایات انتخاباتی نتایج این انتخابات را نپذیرفت و آنرا مملو از تقلب خواند. آیا شهروندان برای بار دوم به پای صندوق‌های رای خواهند رفت؟

انتخابات پارلمانی افغانستان با مشکلات و بی‌نظمی‌های زیاد و زیر سایه تهدیدات شدید امنیتی در ۲۸ و ۲۹ مهر سال جاری برگزار شد.

به نظر می‌رسد دولت افغانستان با توجه به تجربه دو انتخابات پارلمانی و سه انتخابات ریاست جمهوری، هنوز نتوانسته است سازوکاری را طرح کند تا به یک شفافیت حداقلی و نسبی دست یابد.

علیرغم اینکه زمینه‌سازی برای برگزاری سومین انتخابات پارلمانی این کشور حدود سه سال به طول انجامید و جان بسیاری از شهروندان افغان در صف‌های ثبت نام برای انتخابات، مبارزات انتخاباتی و صف‌های اخذ رای در حملات مخالفان مسلح دولت گرفته شد، ولی با این حال به همین راحتی آرای مردم باطل اعلام می‌شود.

دولت وحدت ملی و مردم افغانستان روز‌های سختی را در پیش رو دارند و با اینکه کمتر از پنج ماه به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، انتخابات پارلمانی دو ولایت و انتخابات شورا‌های شهرستان‌ها و انتخابات شورا‌های ولایتی را می‌بایست پشت سر بگذرانند.

از سویی نیز دولت آمریکا با فرستادن یک نماینده ویژه گفته است تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری، تلاش می‌کند تا با طالبان بر سر میز مذاکره بنشیند.

این موارد غیر از سردرگمی و آینده مبهم برای دولت و مردم افغانستان، پیام دیگری ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد