«عمران خان» از زمین کریکت تا نخست وزیری
نخست وزیر جدید پاکستان چگونه از میدان داری زمین کریکت پا به عرصه سیاست گذاشت؟
خبرگزاری تسنیم: عمران احمد خان نیازی ۶۶ ساله ۲۵ نوامبر ۱۹۵۲ در میانوالی و در خانوادهای پشتو زبان به دنیا آمد. پدرش "اکرام الله خان نیازی" و مادرش "شوکت خانم" نام داشتند.
عمران خان مدارس ابتدایی و متوسطه را در لاهور و تحصیلات عالی خود در رشته اقتصاد را در دانشگاه آکسفورد به پایان رساند. وی در سال ۱۹۷۴ در همان دانشگاه کاپیتان تیم کریکت شد.
عمران خان در سال ۱۹۹۲ تیم کریکت پاکستان را به مقام قهرمانی جهان رساند و میلیونها پاکستانی را در داخل و خارج از کشور شیفته خود کرد.
وی در سال ۱۹۹۷ در شهر لاهور پاکستان یک بیمارستان برای معالجه سرطان تأسیس کرده و آن را به نام مادر خود «شوکت خانم» نام گذاری کرد.
از نظر ایدئولوژی فکری نیز عمران خان به شدت تحت تاثیر افکار علامه محمد اقبال (ره) است.
عمران خان در طول زندگی سه بار ازدواج کرده است. بشری بی بی سومین همسر او که در مراسم آیین سوگندنامه نخست وزیری نیز حضور داشت. عمران خان دارای سه فرزند است.
عمران خان در سال ۲۰۱۲ توانست به سروزیری ایالت خیبر و پختونخواه دست پیدا کند.
وی انتخابات سال ۲۰۰۸ میلادی را تحریم کرد تا جاییکه در انتخابات سال ۲۰۱۴ نیز برای اعتراض از لاهور به اسلام آباد آمد. وی ۱۲۶ روز اعتراضات خود را در جهت استعفای نواز شریف ادامه داد.
عمران خان در سال ۲۰۱۴ از بمباران هوایی هواپیماها و پهبادهای آمریکایی به مناطق وزیرستان شمالی اعتراض کرده است.
در سال ۲۰۱۵ پس از افشاگری پاناما لیکس موج اعتراضات وی به حکومت نواز بیشتر شد.
وی همچنین مخالف کمکهای خارجی بیگانگان به کشور پاکستان بوده است.
حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان بالاخره پس از ۲۲ سال تلاشهای عمران خان در عرصه سیاست، در انتخابات سراسری سال ۲۰۱۸ میلادی پاکستان با کسب ۱۱۰ کرسی از ۲۶۹ کرسی اکثریت نسبی کرسیهای مجلس پاکستان را به دست آورد.
دیدگاه تان را بنویسید