نصرالله: به روش خاص خودم توضیح می‌دهم

کد خبر: 843266

نصرالله: نمی‌خواهم وارد این بحث شوم که در رابطه با این جریان چه چیز حق قانونی ما است و چه چیز غیر قانونی است و انتخاب‌های پیش رو چیست. فقط با دو جمله بسیار ساده، آن هم به روش خاص خودم توضیحات لازم را می‌دهم.

نصرالله: به روش خاص خودم توضیح می‌دهم

خبرگزاری فارس: روز ۱۲ ژوئیه سال ۲۰۰۶ میلادی سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در اولین روز از آغاز جنگ با اسرائیل در حالی که تمام دنیا منتظر شنیدن نقطه نظراتش بودند، سخنانی را مطرح کرد. سخنانی که آقای دبیرکل در مقابل صهیونیست‌ها بیان کرد شاید حتی غرور سران سرسپرده عرب را که سال‌ها گاو شیرده اشغالگران شده بودند نیز برانگیخت. مطالبی که پس از گذشت ۱۲ سال از این جنگ همچنان قابل تأمل است.

نصرالله در نشستی خبری، در مسجد «امامین حسنین» محله «حریک»، واقع در «ضاحیه جنوبی بیروت» شرکت کرد و ابتدای سخنان خود، از مجاهدان قهرمان مقاومت که به وعده خویش عمل نمودند تمجید کرد و عملیات صبح امروز مقاومت را «وعده صادق» نامید.

او گفت: از این قهرمانان کمال امتنان را دارم، و پیشانی و دستان آن‌ها را می‌بوسم، زیرا که به برکت همین پیشانی‌های فراخ و رو به آسمان و این بازوان پیچیده با شهامت است که سر‌های تمامی ما بر افراشته خواهد ماند و زنجیری بر مچ دستان اسیری در زندان‌های اشغالگران باقی نخواهد ماند. همانا امروز، روز وفا به عهدی ست که با «سمیر قنطار»، «یحیی سکاف»، و «نسیم نسر» و کلیه برادران و اسیرانی که در زندان‌های اشغالگران به سر می‌برند بسته بودیم؛ و نیز فرصت را غنیمت می‌شمارم و کمال تشکر و قدردانی خویش را تقدیم می‌دارم به مردم لبنان، و فلسطین و اعراب و مسلمانان و کلیه کسانی که به هر وسیله‌ای سعی کردند که سعادت و شادی و تائیدات خویش را نسبت به ما ابراز نمایند، خصوصا مردم جنوب لبنان در روستا‌های خط مقدم که تا این لحظه همچنان استواری نمودند و قوی و مطمئن برجای ماندند.

علی رغم اینکه با تبلیغات منفی شایعه کردند که در جنوب لبنان مهاجرت وسیعی صورت می‌پذیرد که البته این خبر درست، نیست. در مورد عملیات میدانی صحبت نخواهم کرد، چون این امر به عهده مقاومت اسلامی است. مطابق روال معمول ما تفسیر و توضیح همه چیز را در زمان مشخص و مناسب خود خواهیم داد. و، اما پیشروی اسرائیل فقط در یک منطقه صورت نگرفته بلکه تا منطقه «الراهب» واقع در «عیتا الشعب» جلو آمدند. البته تانک اسرائیلی که تا آنجا پیشروی نمود منهدم شد و یک کشته و یک زخمی به بار آورد. همچنین چند ساعت پیش، دشمن اسرائیلی بوسیله واسطه‌های متعددی خواستار آتش بس در این منطقه شد تا بتواند کشته‌ها و زخمی‌ها خود را از آنجا بیرون بکشد.

ما در جواب آن‌ها گفتیم که آتش بس باید به صورت کلی صورت بپذیرد و نه در یک منطقه خاص، زیرا اصلا منطقی نیست که به دشمن آتش بس اعلام کنیم در حالی که همزمان آن‌ها در حال بمباران پل‌های ما هستد! آن تبلیغاتی که در مورد پیشروی وسیع از جانب اسرائیل به اراضی لبنان صورت پذیرفته به هیچ وجه درست نیست. ما فکر کردیم که به بیرون رسیدند. دو اسیر اسرائیلی در جایی امن و بسیار دور قرار دارند. عملیات بازداشت دو سرباز در ساعت نه و پنج دقیقه صبح انجام گرفت. ساعت دو و نیم یا یازده اسرائیلی‌ها از این جریان با خبر شدند. نتیجه آن که بچه‌ها توانستند اسیرانی را که در ساعت نه و پنج دقیقه گرفته بودند در این مدت به هر جایی که بخواهد منتقل کنند. نمی‌خواهم وارد این بحث شوم که در رابطه با این جریان چه چیز حق قانونی ما است و چه چیز غیر قانونی است و انتخاب‌های پیش رو چیست ...

فقط با دو جمله بسیار ساده، آن هم به روش خاص خودم توضیحات لازم را می‌دهم. این حقی طبیعی و تنها راه حل منطقی موجود است. هیچ نهاد بین المللی‌ای وجود ندارد که بخواهد اسیران و بازداشت شدگان را آزاد کند، همچنین هیچ موسسه بین المللی و هیچ موسسه منطقه‌ای و هیچ کدام از دولت‌ها و سازمان‌ها (ضمن ادای احترام نسبت به آنها) و هیچ روند مذاکرات سیاسی‌ای کاری از دستشان بر نمی‌آید. تنها انتخاب و راه این بود. اگر کسی هست که جز این راهی را دارد بفرماید و پیشنهاد خویش را ارائه دهد و توضیح دهد که اگر وسیله و راهی برای برای این مساله داشته است، پس چرا در طول این بیست سال آن را اجرا ننموده است؟! آنچه ما انجام دادیم حق طبیعی ماست و حوادث امروز وارد مباحثات فلسفی و قانونی و سیاسی نخواهد شد، زیرا که این تنها راه پیش روی ماست.

آن چه امروز رخ می‌دهد و آن چه در غزه جریان دارد حقیقت را فاش می‌سازد و مسئولیت رنج هزاران اسیر لبنانی و فلسطینی و عربی و خانواده‌های آن‌ها را متوجه همه جهان می‌سازد.

البته ما کار غافلگیرانه‌ای نکردیم، چون آلان بیش از یک سال است که می‌گوییم در این سال به عملیات «اسیرگیری» دست خواهیم زد و هدفمان هم باز گردان اسیرانمان است. در هر مناسبتی و بعد از هر بیانیه‌ای، ما این نیت خود را اعلام می‌داشتیم و اسرائیلی‌ها هم در مرز بسیج می‌شدند و البته آن‌ها از قبل بسیج شده بودند و همین ماجرا قبلا در غزه اتفاق افتاد.

این تصمیمی است که قبلا گرفته شده است و مقاومت اسلامی قبلا به اسارت گرفتن سربازان اسرائیلی را در اولویت کار‌های خویش در سال ۲۰۰۶ قرار داده بود تا پرونده اسیران به صورت کلی بسته شود.

ماجرای امروز همان اولویت است. ما همیشه سعی کردیم که در طول خط مواجهه، به رغم کلیه شرایط موجود، آرامش را حفظ کنیم، لکن همیشه برای این کار یک استثنا وجود داشت و آن مسئله «اسیر گیری» بود که طی جلسات داخلی با رهبران سیاسی این مسئله را چندین بار متذکر شدم و در نتیجه عملیات به این شکل انجام پذیرفت.

به شکل طبیعی این عملیات به لحاظ زمانبندی و روش انجام، بدون شک پشتگرمی و حمایت بزرگی برای برادرانمان در فلسطین به شمار می‌رود که همه روزه در برابر چشمان جهانیان کشته می‌شوند، اما تاکید می‌کنم که این تصمیم قبل از جریانات «غزه» گرفته شده بود تا بین مسائل محلی و منطقه‌ای تداخلی پیش نیاید. اسرائیل تا این لحظه مجموعه واکنش‌هایی از خود بروز داده است و ما نیز سعی بسیاری کردیم که خود را کنترل کنیم، ولی با هر گونه پیش روی در خاک لبنان به شدت مقابله می‌کنیم.

نیم ساعت قبل یکی از پایگاه‌های فرماندهی ارتشی اسرائیل بمباران شد که این پیام واضحی است مبنی بر این که ما آمادگی پیشروی تا دورتر‌ها را نیز داریم. این خویشتنداری که مقاومت اسلامی تا آلان از خود نشان داده است از روی ضعف و یا تردید نیست بلکه رویه ما کماکان همین خواهد بود، اما سعی می‌کنیم پاسخ هایمان دقیق و حساب شده باشد.

اما حرف بعدی ما: اسرایی که در دست ما هستند باز گردانده نخواهند شد مگر به یک طریق؛ مذاکرات غیر مستقیم و تبادل اسرا... و السلام. هیچ احدی در این جهان نمی‌تواند آن‌ها را به دیارشان برگرداند مگر با مذاکره غیر مستقیم. اما اگر اسرائیل فکر می‌کند می‌تواند آن‌ها را با عملیات نظامی باز گرداند تا نفس دارم تکرار می‌کنم که وهم است، وهم است، وهم است.

تمامی اسرائیل و متحدانش نمی‌توانند این دو اسیر را به دیار غصبی شان باز گردانند. از همان بدو امر دولت و ملت و مقاومت اسلامی لبنان در معرض فشار‌های زیادی از طرف سفیر آمریکا و نیز فرستاده دبیر کل سازمان ملل و سفارت‌های خارجی دیگر قرار دارند. در ماجرای «تهبیط حیطان» و در سال ۲۰۰۰ نیز ما شاهد وضعیت مشابهی از نظر تهدید و ارعاب بودیم. چنانچه هدف آن‌ها از عملیات نظامی این است که تمامی لبنان بهای عملیاتی را که مقاومت اسلامی در جنوب لبنان انجام داده است، بپردازند، من دوست دارم در این مورد سخن واضح و دقیقی را بیان کنم: من حساسیت این موقعیت را از نظر لبنانی و اسرائیلی و فلسطینی و عربی و بین المللی می‌دانم و همچنین خوب می‌دانم که ما دقیقا در چه موقعیت و نقطه‌ای قرار داریم.

هدف ما از عملیاتی که صبح به انجام رسید این است که سربازان اسرائیلی را به اسارت بگیریم تا آنان را با اسیران خودمان مبادله کنیم. ما نمی‌خواهیم اوضاع را در جنوب لبنان وخیم کنیم. نیت ما چنین چیزی نبوده است. همچنین نمی‌خواهیم لبنان و منطقه را درگیر جنگ کنیم. از طرف نیرو‌های بین المللی با ما تماس گرفته شد که به ما اطلاع دادند تلاش برای آتش بس در جریان است، آیا شما آمادگی اش را دارید؟ به آن‌ها گفتیم که ما مشکلی نداریم. ما خواستار آتش بس نخواهیم شد، ولی اگر هر طرفی خواست خواست وساطت کند با هدف آتش بس، ما مشکلی نداریم. زیرا ما نمی‌خواهیم که اوضاع را وخیم‌تر کنیم، اما اگر دشمن اسرائیلی بخواهد اوضاع را وخیم‌تر کند و به فکر راهی باشد که لبنان بهایی بپردازد ما آماده مقابله هستیم، آن هم تا جایی که دشمن و کسانی که پشت سرش هستند قادر به تصور آن نباشند.

امروز اسراییلی‌های موجود در حکومت عبارتند از: «اولمرت» که نخست وزیر جدید است، همچنین وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک هم جدید هستند. ما آن‌ها را نصحیت می‌کنیم تا قبل از این که دور هم جمع شوند و تصمیم بگیرند از روسای اسبق و وزیران سابق درباره تجربیاتشان پیرامون لبنان سوال کنند. آن چه باعث اجرای عملیات اخیر شد این بود که در جریان تبادل پیشین اسرا، وقتی به توافق رسیدیم که «سمیر قنطار» و «یحیی سکاف» و «نسیم نسر» و دیگران آزاد شوند، مناقشاتی در داخل حکومت دشمن روی داد و با ۱۲ رای موافق علیه ۱۱ رای مخالف تصویب شد که این جوانان ما را از عملیات تبادل خارج کنند.

امروز من اسرائیلی‌ها را نصحیت می‌کنم که با همدیگر مناقشه نکنند و از کلیه تجربه‌های قبلی استفاده نمایند. اما از طرف ما! ما بیش از آن چه این دشمن توقع دارد آماده و مجهز هستیم.

ما خود را برای چنین روزی از سال‌ها قبل آماده ساخته ایم. از ۲۶ ماه مه سال ۲۰۰۰ حزب الله خود را برای چنین مواجهه‌های تحمیلی آماده می‌کرد. به رئیس ستاد ارتش دشمن که تهدید کرده است، می‌خواهم لبنان را به ۲۰ سال قبلش بازگردانم می‌گویم: لبنان امروز، لبنان ۲۰ سال پیش نیست. «مقاومت» هم دیگر فرق کرده است، امکانات و روحیاتش تفاوت کرده است. من نیازی نمی‌بینم که تهدید کنم، شاید که آن کسی که زیاد تهدید می‌کند نمی‌تواند زیاد عمل کند و شما حزب الله و صداقت آن را خوب می‌شناسید. اسیران پس از مذاکرات غیر مستقیم با تبادل باز خواهند گشت. اگر دنیا خواستار آرامش است، ما نیز خواستار آرامش هستیم و اگر دنیا خواستار رویارویی با ماست، ما نیز آماده رویارویی تا بیشترین حدش هستیم.

اگر رویارویی را انتخاب کرده باشند، پس باید توقع هر گونه غافلگیری را داشته باشند؛ و پیام من به داخل لبنان این است که اکنون وقت منازعه و بحث و جدل نیست. من از کسی توقع حمایت و پشتیبانی ندارم، اما می‌خواهم لبنانی‌ها را (صرف نظر از دولتی یا غیر دولتی بودنشان) به این مسئله متوجه کنم که کسی طوری رفتار نکند که باعث شود دشمن نسبت به لبنان جری شود و هیچ کس طوری صحبت و رفتار نکند که دشمن از طریق آن تسلطی بر لبنان بیابد. الان زمان؛ زمان اتحاد و همکاری برای تحقق این حق است و بعد از انتهای مساله، ما حاضریم که در هر مذاکره و بحث و جدلی شرکت کنیم.

من در مورد ارتکاب هر گونه اشتباهی که باعث مساعدت به دشمن و تقویت او شود هشدار می‌دهم و این جاست که احساسات ملی خود را نشان می‌دهد. دولت لبنان وظیفه دارد که در حوزه مسوولیت ملی که همان حفظ کشور است وارد عمل شود و قرار ندادن لبنان به صورت کاملا بی دفاع در معرض تعرض دشمن اسرائیلی جزئی از این محافظت به شمار می‌آید.

و، اما پیام من به برادران فلسطینی این است که صبر و ثبات و تحمل خویش را بالا ببرند که آنچه امروز در لبنان رخ داد، گشایش و خروجی خواهد بود برای مشکلات جاری آنان در غزه. یعنی اسرائیل می‌گوید که نمی‌خواهد با حماس به مذاکره بپردازد، زیرا عملیات [اسیر گیری ماه پیش]در غزه صورت گرفت، شاید یکی از راه حل‌ها این باشد که آن یک به اضافه دو بشود سه [سربازان اسیر اسراییلی]و حالا تشریف بیاورند برای مذاکره.

ما هیچ مشکلی نداریم که از طریق سعی مشترک لبنانی و فلسطینی برای خارج شدن از این مشکل که کلیه منطقه به سبب اشغال و دشمنی اسرائیل و به اسارت بردن ده هزار اسیر فلسطینی به زندان‌های اسرائیل آن هم به شکل وحشیانه و غیر انسانی دچار آن شده است، اقدامی بکنیم. از رسانه‌های گروهی می‌خواهم با مسئولیت عمل کنند، و با تبلیغات خویش به دشمن خدمت نکنند و با دامن زدن به فضای ترس و رعب و پریشانی به اسرائیل کمک نکنند. امیدوارم بعضی افراد ضعیف النفس و آشفته، این آشفتگی خویش را به دیگران انتقال ندهند.

آلان وقت تصفیه حساب‌های داخلی نیست، زیرا که با جنگی برای وطن مواجهیم. پس هر کس بخواهد به تصفیه حساب‌های داخلی خویش بپردازد خواهد باخت. سخنان خویش را با خطابی به ملت عراق پایان می‌بخشم و به واسطه همه این خون‌های پاکی که در لبنان و فلسطین ریخته می‌شود آنان را خصوصا شیعیان و حسینیان را مخاطب می‌سازم که به جای دوری نروید. آن کس که بین شما دشمنی و نفرت ایجاد کرده آمریکائی‌ها و صهیونیست‌ها هستند. جستجو کنید و عناصر موساد را پیدا کنید. آن‌ها از کلیه بخش‌های جهان بسیج شده و به عراق اعزام شده اند تا در این جا و آن جا بکشند و این جا و آن جا را منفجر کنند تا عراق را به جنگ شیعه و سنی سوق بدهند و در پی آن، چنین جنگی را به کل منطقه امتداد دهند.

*پرسش و پاسخ با خبرنگاران: سوال: آیا قبل از اقدام به عملیات با دولت لبنان هماهنگی و گفت و گویی داشتید؟

سید حسن نصرالله: آیا من وظیفه دارم که به دولت بگویم که من می‌خواهم اقدام به عملیات «اسیر گیری» کنم؟! با چنین کاری مسئولیت بزرگی متوجه دولت خواهد شد. البته از طرف رئیس جمهور «امیل لحود» و نخست وزیر «فؤاد سنیوره» و رئیس مجلس نمایندگان «نبیه بری»، و تعدادی از رهبران دینی و مذهبی تماس‌هایی تلفنی صورت گرفت همانطور که بین نخست وزیر و معاون سیاسی [حزب الله]حسین خلیلی تماس تلفنی برقرار شد.

سوال: آیا عملیات تبادل فقط شامل اسیران لبنانی می‌شود یا شامل اسیران فلسطینی نیز می‌شود و اگر تجاوز‌های اسرائیلی تا آن جایی پیش برود که صدای مردم لبنان در بیاید، حزب الله چه جوابی خواهد داد؟

سید حسن نصرالله: کمی زود است که این سوال شما مطرح شود و من بخواهم جواب بدهم. همه چیز به مذاکرات راجع به خواسته‌های ما بستگی دارد که درباره آن بعدا صحبت می‌کنیم و، اما در پاسخ سوال دوم شما: مقاومت آماده دفاع در برابر هر گونه حمله اسرائیلی است؛ و حتما انشا الله دفاع خواهد نمود. طبیعتا صدای مخالفت خواهیم داشت و صدا‌های مخالف همیشه بوده‌اند؛ و من می‌گویم از سال ۱۹۸۲ در مورد مقاومت اتفاق نظر ملی حاصل نشد، امروز هم درباره این مساله اتفاق نظر ملی وجود ندارد، این مشکلی ندارد و در موضع ما تغییری ایجاد نمی‌کند. امیدواریم که نخست وزیر فعلی به شهید «رفیق حریری» اقتدا کند.

ایشان در سال ۱۹۹۶ با هدف مواجهه با تجاوز علیه لبنان به تمام جهان رفتم با علم به این که در بعضی مسائل با ما نقطه نظرات مخالفی داشت و موافق انجام عملیات نبود و در مورد زمانبندی عملیات با ما بحث داشت، لکن ما نیز در حوزه مسئولیت ملی خود حقی داریم. از نخست وزیر فعلی کشورمان انتظار داریم همانطور که ادعا می‌کند در خط شهید حریری باشد با همان سطح وطن پرستانه رفتار کند.

سوال: به اسارت در آوردن دو سرباز اسرائیلی در خاک لبنان صورت گرفته یا در اراضی اشغالی دیگری از فلسطین اشغالی صورت پذیرفته است؟ زیرا در هر یک از این دو حالت تبعات خاصی مترتب خواهد بود.

سید حسن نصرالله: تا وقتی که خاک اشغال شده وجود داشته باشد می‌توانید به قانون وضع شده توسط پرفسور مرحوم «ادمون نعیم» رجوع کنید که بسیار واضح است و می‌گوید اگر حتی یک وجب خاک اشغالی وجود داشته باشد، ما حق انجام عملیات در «تل آویو» را داریم. این با قانون بین المللی هم مطابقت دارد. ما در «تل آویو» عملیات نکرده و از حقوق قانونی خود به حسب قوانین بین المللی هم استفاده نکردیم. برای همین ما آن‌ها را در مزارع «شبعا» و «غجر» یا در مناطق محصور با سیم خاردار در مرزها، چند متری چند متر در داخل کشور یا مقابل آن به اسارت می‌گیریم و مسئله مهمی نیست، چون این حق قانونی ما است. اسرای لبنانی را بازداشت می‌کنند و می‌گویند این‌ها اسیران جنگی هستند، پس این حق قانونی ماست که به کاری دست بزنیم تا منجر به تبادل اسیران شود. مسئولیت آنچه رخ داد از طرف دولت اسرائیل به دولت لبنان تحمیل شده است.

سوال: آیا پیامی برای «سمیر قنطار» دارید؟

سید حسن نصرالله: در اصل نام این عملیات «آزادی سمیر قنطار و برادرانش» بود. از آنجایی که این عنوان طولانی به نظر می‌آمد قرار شد که آن را عوض کنیم و به عملیات «وعد الصادق» تبدیل نماییم، زیرا که این وعده‌ای به سمیر و برادرانش بود و در پی آن من به سمیر و برادرانش می‌گویم که شما در مسیر آزادی قرار دارید، موضوع فقط موضوع زمان است و ان شاء الله جز اندک زمانی باقی نمانده است. اسرائیل همیشه مسئولیت همه چیز را بر عهده دولت لبنان می‌گذارد. حتی در فلسطین جناب یاسر عرفات در رام الله زندانی بود و با این حال اسراییل او را مسوول همه اتفاقات می‌دانست. این سیاست اسرائیل است، آن‌ها سوریه و ایران را نیز مسئول می‌دانند. این منطق آن‌ها است و یک مساله تکراری است.

سوال: احتمال حمله اسرائیل به لبنان در چنین شرایط اقتصادی سختی و واکنش احتمالی به این مسئله و نیز کمک‌هایی که این عملیات به حزب الله در مسیر مذاکرات سیاسی داخلی خواهد کرد.

سید حسن نصرالله: در جریان مذاکرات داخلی، هر طرفی منطق خاص خودش را برای بحث دارد. ما حسن ظن و انعطاف پذیری خویش را در همان ابتدا نشان دادیم، و خواستار این هستیم که نقطه نظرات ما در این مذاکرات مورد تائید و حمایت قرار گیرد. این کل حجم موضوعی است که ما آن را در نظر می‌گیریم. این جزئی از کشمکشی است که تحمل هزینه‌های آن بر عهده همه ماست. قبلا گفته ام و اکنون نیز تکرار می‌کنم که تمنا دارم هر مادر لبنانی خود را مادر «سمیر قنطار» بپندارد، و فرض کند پسر او به جای «سمیر قنطار» است. در این حالت، چگونه رفتار می‌کرد؟ پس به این موضوع از این زاویه انسانی بنگریم.

سوال: آیا ممکن است به دنبال این موضوع منطقه خاورمیانه به جنگ کشیده شود، خصوصا بعد از تهدیداتی که نسبت به سوریه شد؟

سید حسن نصرالله: این منطق از سال ۱۹۸۲ یا از همان زمان اقدام مقاومت به جنگ علیه اسرائیل برقرار است و اگر ما می‌خواستیم در برابر چنین منطقی تسلیم شویم خاک ما اشغال شده باقی می‌ماند و اسیرانمان در زندان‌ها می‌ماندند و خاکمان اشغال شده و به حاکمیتمان تجاوز می‌شد.

سوال: در مورد ایجاد تماس با شخصیت‌های جریان «۱۴ مارس» مثل نماینده مجلس «ولید جنباط» و رئیس هیات اجرایی «قوات اللبنانی» «سمیر جعجع» چه نظری دارید؟

سید حسن نصرالله: امیدوارم از تمامی وزیران حکومت و همه مسئولان جریان‌های «۱۴ مارس» و «۸ مارس» و «۱۰ مه» و «۱۴ فوریه» تمنا دارم که فکر کنند پسر خودشان در اسرائیل بازداشت شده است و من در چنین حالتی عملکرد او را قابل قبول می‌دانم.

سوال: آیا این عملیات سوءتفاهمی میان شما و متحد تان «جریان آزاد ملی» ایجاد نخواهد کرد؟

سید حسن نصرالله: این امر با تفاهم میان ما هیچ منافاتی ندارد، زیرا که موضوع «عملیات اسرا» بوده که هدفش همان اسرای لبنانی است. با صراحت تمام بگویم که اگر اسرائیل اسیران لبنانی را در عملیات مبادله پیشین اسیران آزاد می‌کرد دیگر هیچ حجتی برای حزب الله جهت گرفتن اسیر باقی نمی‌ماند. برای همین آن‌ها باید متحمل مسئولیتش شوند. وقتی اسرای آن‌ها در دست ما هستند و ما می‌توانیم از طریق آن‌ها اسیران لبنانی و فلسطینی و سوری و اردنی و عربی را آزاد کنیم و با این حال فقط خواستار اسیران لبنانی باشیم؛ این عملی غیر انسانی به شمار خواهد رفت. و، اما در مورد عملکرد احتمالی نیرو‌های «۱۴ مارس»:آن‌ها طبق موضعی که خود می‌خواهند عمل خواهند کرد. آن‌ها معمولا با دقت مسائل را به نحو احسنت مطالعه می‌کنند. مثلا آن‌ها موضع خود را یک هفته پس از کشف شبکه جاسوسی به رهبری «محمود رافع» بیان کردند. لکن من فعالیت‌های مسئولانه آن‌ها را که در جهت محافظت از کشور باشد تائید می‌کنیم.

سوال: آیا در صورت بروز حمله اسرائیل از حمایت ایران بهره‌مند خواهید شد؟ آیا سوریه که جبهه آن از سال ۱۹۷۳ بسته شده است از شما پشتیبانی خواهد کرد؟ همچنین آیا با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه ملاقاتی داشته اید یا خیر؟

سید حسن نصرالله: در مدت اخیر ملاقاتی با ایشان نداشتم. همچنین سوریه و ایران از پشتیبانان همیشگی لبنان بوده اند، اما در نهایت، سرزمین ما اشغال شده است و من تصمیم ندارم معطل این بمانم که کسی بخواهد پشتیبانی ام کند و یا نه و یا کسی جبهه خویش را باز بکند یا نکند. هر کس تصمیمی را که می‌خواهد می‌گیرد. در لبنان، ما جنگیدیم و اسیرانمان را باز گرداندیم و همان راه را ادامه خواهیم داد. همیشه سوریه و ایران پشتیبان لبنان بوده اند و ما از آن‌ها کمال تشکر را داریم. من مطمئن هستم که آن‌ها جانب لبنان و فلسطین را رها نخواهند کرد و در معرض فشار‌های متعدد بین المللی قرار گرفته اند و کار به تهدید رسیده است، اما من معتقدم که موضع آن‌ها استوار و قوی و ثابت است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد