چین پیروز جنگ تجاری با آمریکاست

کد خبر: 817291

واشنگتن پست در مطلبی به بررسی موضوع تعلیق تعرفه‌های تجاری آمریکا علیه چین و احتمال پیروزی پکن در جنگ تجاری با واشنگتن پرداخت.

چین پیروز جنگ تجاری با آمریکاست

باشگاه خبرنگاران: روزنامه واشنگتن پست در مطلبی به بررسی موضوع تعلیق تعرفه‌های تجاری آمریکا علیه چین پرداخت و نوشت: استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز گذشته اعلام کرد ویلبر راس، وزیر بازرگانی این کشور، به زودی برای تعلیق تعرفه‌های تجاری علیه چین و ممانعت از هرگونه جنگ تجاری به این کشور سفر می‌کند.

معاون نخست‌وزیر چین که این هفته سرپرستی هیئت چینی مسئول مذاکرات با استیون منوچین در واشنگتن را برعهده داشت، نیز اعلام کرد «پکن و واشنگتن به این نتیجه رسیدند که درگیر جنگ تجاری نشوند و تعرفه‌های گمرکی متقابل را افزایش ندهند».

با این حال، کارشناسان بر این باورند که بیانیه تجاری میان آمریکا و چین که روز شنبه در کاخ سفید منتشر شد به سادگی نادیده گرفته می‌شود. زیرا در بخشی از این بیانیه آمده است پس از چند روز مذاکره، مقامات چینی موافقت کردند «بخش عمده ای» از کسری تجاری ۳۷۵ میلیارد دلاری آمریکا با چین را کاهش دهند.

هرچند جزئیات این توافق در هاله‌ای از ابهام است.

چینی‌ها مقدار کسری تجاری که قرار است کاهش دهند را اعلام نکردند. «لری کودلو»، مشاور اقتصادی ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: چینی‌ها موافقت کردند کسری تجاری آمریکا را حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش دهند. پکن در واکنش به این اظهارات، به سرعت آن را رد کرد و در بیانیه روز شنبه نیز هیچ اشاره‌ای به رقم کاهش کسری تجاری آمریکا به وسیله چین نکرد و صرفا اعلام کرد پکن بخش عمده‌ای از کسری تجاری واشنگتن را کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد این یک پیروزی اقتصادی بزرگ برای چین است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: نبرد تجاری واقعی با چینی‌ها بر سر سرقت مالکیت معنوی است که به گفته مقامات دولت ترامپ این معضل اقتصادی تا سال‌ها ادامه خواهد داشت و بین ۲۲۵ تا ۶۰۰ میلیارد دلار برای اقتصاد آمریکا هزینه دارد. رئیس جمهور آمریکا در نظر دارد از به سرقت رفتن اسرار تجارت و فناوری (عوامل عمده رشد اقتصادی آمریکا) توسط چینی‌ها جلوگیری کند. در بیانیه روز شنبه دو طرف بر تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی تاکید کردند. این در حالی است که چین برای قبول تعهدات خود در این زمینه باید اصلاحاتی در زمینه ثبت اختراع و مالکیت معنوی انجام دهد. با وجود این، متحدان ترامپ همچنان از این بیانیه انتقاد کرده اند. «دن دیمیکو»، مدیر عامل شرکت فولاد که یکی از حامیان بزرگ ایده افزایش تعرفه‌های واردات فولاد و آلومینیم است، پس از انتشار این بیانیه، در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: (این بیانیه) به اندازه کافی خوب نیست. بهتر است از این کار منصرف شویم. چینی‌ها و متحدانشان پیروز این توافق هستند.

مارکو روبیو، سناتور فلوریدا نیز در واکنش به این بیانیه گفت: چرا مقامات آمریکایی همیشه در دام حیله چینی‌ها می‌افتند.

خبرنگار وال استریت ژورنال با انتشار گزارشی برتری و پیش‌دستی چینی‌ها در توافق با آمریکا را بررسی کرد.

در ادامه این مطلب آمده است: چین یکی از سریعترین اقتصاد‌های در حال رشد در جهان را دارد. کارخانه‌ها و شهر‌های چین نیاز زیادی به انرژی دارند و رشد جمعیت آن نیز حاکی از نیاز مبرم به غذا است. مقامات چینی اعلام کردند این کشور تمایل زیادی به خرید انرژی و محصولات کشاورزی از آمریکا دارد. دولت واشنگتن نیز معتقد است نیاز چین به محصولات آمریکایی نوعی پیروزی اقتصادی است.

«براد ست سر»، کارشناس مسائل چین در شورای روابط خارجی بر این باور است که آنچه ترامپ از توافق با چینی‌ها به دست آورده است در دوره روسای جمهور پیشین آمریکا نیز ممکن بوده است. چین مجبور است میزان مشخصی از انرژی و مواد غذایی مخصوصا گوشت را از یک کشور مشخص وارد کند. چرا که در غیر این صورت امکان تامین تقاضای داخلی برای آن مشکل می‌شود. بنابراین، چنین توافقی یک پیروزی برای آمریکا محسوب نمی‌شود.

بر اساس آمار‌های دولتی، چین سالیانه حدود ۲۰ میلیارد دلار محصولات کشاورزی و ۷ میلیارد دلار نفت و گاز از آمریکا خریداری می‌کند. حتی اگر چین حجم خرید‌های خود را دو برابر یا سه برابر کند با کاهش کسری تجاری ۲۰۰ میلیارد دلاری آمریکا برابری نمی‌کند.

این گزارش در بخش دیگری به مذاکرات آتی بین سران آمریکا و کره شمالی پرداخت و نوشت: بدون شک چین نقش یک اهرم را در مذاکرات ۱۲ ژوئن میان مقامات آمریکایی و کره شمالی بازی می‌کند. مذاکره با کره شمالی و به نتیجه رسیدن آن، دستاورد قابل توجهی برای دولت ترامپ محسوب می‌شود. از سوی دیگر، چینی‌ها به این موضوع واقف هستند که ترامپ برای پیشبرد مثبت مذاکرات با دولت پیونگ یانگ به آن‌ها نیاز دارد.

در پایان این مطلب آمده است: برخی کارشناسان اعلام کردند عقب نشینی ترامپ در برابر چینی‌ها به واسطه اخذ امتیاز مثبت مذاکره با پیونگ یانگ است. این در حالی است که برخی دیگر مدعی هستند کره شمالی با پیش کشیدن موضوع مذاکره با ترامپ درصدد پیشبرد برخی از سیاست‌های اقتصادی چین به عنوان متحد خود است و تعلیق تعرفه‌ها علیه چین نخستین موفقیت دولت پکن در مقابله با سیاست‌های اقتصادی محدودکننده آمریکاست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد