سرویس بین الملل فردا: کیهان برزگر کارشناس روابط بین الملل درباره حمله موشکی به سوریه در بخشی از یادداشت خود در شرق نوشت: در واکنش اخیر، آمریکا و متحدانش در انتخاب بین یک «حمله محدود» و یکباره و یک «حمله گسترده» که بهنوعی مواضع ایران و روسیه را هم در بر میگرفت، بعد از چندین روز وقفه در تصمیمگیری و بررسی دقیق، به ناچار اولی یعنی حمله محدود را انتخاب کردند؛ چون توسل به دومی خطر گسترش تنازع بین غرب با روسیه و ایران را در پی داشت که جبهه غربی بههیچعنوان آمادگی ورود به آن را در شرایط فعلی ندارد.
بر همین مبنا، رهبران غربی در اعلامیههای دقیق و فکرشده، همزمان اعلام کردند که این یک حمله محدود، کارآمد با اهداف مشخص و نه با هدف تغییر رژیم یا شروع جنگ داخلی در سوریه بوده است. واقعیت این است که توسل به حمله محدود تنها راهکار موجود برای ائتلاف غربی بود. این ائتلاف کاملا آگاه است که این حمله تأثیرات میدانی چندانی به نفع مخالفان دولت سوریه نداشته و همانند سابق امیدی برای تغییر توازن سیاسی یا امنیتی در صحنه مذاکرات صلح سوریه در آنها ایجاد نخواهد کرد. بهویژه آنکه با بازپسگیری غوطه شرقی مواضع دولت سوریه تقویت شده و نیروهای مخالف جدی دولت تنها در استان ادلب در شمال سوریه منزوی شدهاند که از دمشق و پایتخت بسیار دور است.
دولتهای خارجی حامی معارضان دولت سوریه هم بهتدریج اولویتهای دیگری برای سیاست خود در سوریه برگزیدهاند. مثلا سعودیها بیشتر متمرکز به باتلاق جنگ یمن شدهاند. قطر بیشتر خواهان خروج از محاصره سعودیها و اماراتیها است. ترکیه از زاویه کردی و خطرات امنیت ملی به مسئله سوریه مینگرد. ترامپ در آمریکا استراتژی مشخصی برای میدان سوریه ندارد و حتی اعلام کرده که خواهان خروج نیروهای آمریکایی (دو هزار نفر) از سوریه است.
دیدگاه تان را بنویسید