دولتهای دارای سلاح هستهای منشا مشکلات جهان هستند
برنده نوبل صلح اعلام کرد مشکل هستهای در جهان ایران نیست، بلکه دولتهای دارای سلاح هستهای منشا مشکلات هستند.
باشگاه خبرنگاران: کمپین بین المللی نابودی تسلیحات هستهای موسوم به ایکان (ICAN) ضمن تمجید از توافقنامه هستهای ایران هشدار داد در صورتی که اقداماتی فوری به منظور منع استفاده از تسلیحات هستهای و نابودی چنین سلاحهایی صورت نگیرد، تهدیدات برخی کشورها مبنی بر استفاده از این سلاحهای کشتار جمعی و خطر جنگ هستهای به شکلی اجتناب ناپذیر به واقعیت خواهد پیوست.
بئاتریس فیهن (Beatrice Fihn) مدیر کمپین بین المللی نابودی تسلیحات هستهای گفت: «تهدید به کشتن غیرنظامیان بی گناه قابل قبول نیست و یک راهبرد امنیتی به شمار نمیرود. اگر تهدیدها به استفاده از سلاح هستهای ادامه داشته باشند ناچار روزی چنین اتفاقی میافتد و هیچ نوع آمادگی مشخصی هم برای مقابله با عواقب چنین اتفاقی وجود ندارد. قرار نیست برای همیشه خوش شانس باشیم و تهدیدها روزی به حقیقت خواهند پیوست.»
ایکان در دسامبر ۲۰۱۷ به خاطر تلاش هایش برای جلب توجه افکار عمومی جهانی به عواقب فاجعه بار هرگونه استفاده از تسلیحات هستهای و دستیابی به پیمانی برای منع استفاده از این تسلیحات موفق به کسب جایزه نوبل صلح شد. ایکان در شرایطی این جایزه را از آن خود کرد که وخامت شرایط در شبه جزیره کره به علت آزمایشهای موشکی و هستهای کره شمالی با وجود هشدارهای مکرر جامعه بین الملل به شدت افزایش یافته است.
فیهن در ادامه گفت: «چیزی به نام کشورهای خوب یا کشورهای بد دارای سلاح هستهای وجود ندارد و تمامی سلاحهای هستهای باید نابود شوند. کره شمالی دارای تسلیحات هستهای است و باید با این واقعیت کنار بیاییم. از طرفی نمیتوانیم بگوییم دولتهای خوب یا بد دارای سلاح هستهای داریم. اینها سلاحهای کشتار جمعی هستند و هیچ کشوری نباید چنین تسلیحاتی در اختیار داشته باشد. هیچ کس نمیتواند با تهدید دیگران امنیت داشته باشد.»
فیهن خواستار حل و فصل بحران شبه جزیره کره از طریق مذاکره شد و اضافه کرد صحبت از خلع سلاح بدون آنکه کشورهایی مانند آمریکا و روسیه در مرحله اول این سلاحها را کنار بگذارند ممکن نیست. وی؛ توافق هستهای ایران را یک اقدام مثبت ولی موقت دانست چرا که به ایجاد یک رژیم جهانی منع استفاده از تسلیحات هستهای منجر نشده است.
وی گفت: «توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی بر سر برنامه هستهای این کشور یک قدم بسیار مثبت و راه حلی دیپلماتیک بود، اما تاکید میکنم که راه حلی موقت بود. من فکر میکنم هرگونه تضعیف این توافق به شدت خطرناک خواهد بود. اما نمیتوانیم این دست مسائل مربوط به عدم اشاعه را حل و فصل کنیم بدون آنکه برخی کشورهایی که برای خود حق مشروع برخورداری از تسلیحات هستهای قائل هستند، سلاحهای کشتار جمعی خود را کنار بگذارند.»
فیهن افزود جهان نباید مشکل را در ایران جستجو کند بلکه مشکل ۹ دولت دیگر مجهز به سلاح هستهای در دنیا یعنی آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین، هند، پاکستان، کره شمالی و اسرائیل هستند و ابتدا باید این دولتها سلاحهای هستهای خود را نابود کنند.
دیدگاه تان را بنویسید