پارلمان عراق خواستار توقف تسلیح «پیشمرگه» شد
یک نماینده پارلمان عراق از مکاتبه رسمی با فرماندهان عراقی برای متوقف شدن تسلیح نیروهای پیشمرگه کردستان خبر داد.
خبرگزاری فارس: کمیسیون امنیت و دفاع ملی پارلمان عراق خواستار توقف تسلیح و تجهیز نیروهای پیشمرگه کردستان عراق شد.
این درخواست در پی حوادث اخیر در کردستان عراق و کرکوک مطرح شد که در نتیجه آن ارتش عراق کنترل کامل استان کرکوک را از پیشمرگه پس گرفت.
«حاکم الزاملی» رئیس کمیسیون امنیت ملی پارلمان عراق در بیانیهای در این خصوص اعلام کرد که «نامهای رسمی به فرماندهی عملیات مشترک برای منع تسلیح پیشمرگه به سلاح و تجیهزات ارسال شده است».
این نماینده عراقی افزود: دو گروه هستند (در نیروهای پیشمرگه)؛ گروه اول امر دولت عراق را اطاعت میکند و آنها وابسته به حزب «اتحاد میهنی کردستان» (حزب مرحوم جلال طالبانی) هستند و دوم، نیروهایی که وابسته به «حزب دموکرات کردستان» (حزب مسعود بارزانی) هستند که از اوامر سرپیچی میکنند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، الزاملی همچنین از کشورهایی که نیروهای پیشمرگه را تسلیح و تجهیز میکنند، به «توقف» این کار فراخواند تا این سلاحها علیه ارتش عراق استفاده نشود.
آلمان و آمریکا از جمله کشورهای غربی هستند که نیروهای پیشمرگه را هم آموزش داده و هم در طول حضور داعش در عراق، به آن سلاح فروختهاند.
همچنین شبکه خبری العربیه گزارش کرد که ناحیه «التون کوبری» در شمال کرکوک، برای دومین روز متوالی شاهد درگیریهای خشونتبار میان نیروهای فدرال و پیشمرگه است. این در حالی است که نیروهای مبارزه با تروریسم عراق اعلام میکنند که کنترل کامل این ناحیه را به دست گرفتهاند.
در حالی که سرلشگر ستاد «عبدالامیر یارالله» فرماندهی عملیات مشترک عراق اخبار منتشر شده درباره حمله به اربیل را به شدت تکذیب و رد میکند اما پیشمرگه مدعی است که نیروهای فدرال در حال برنامه ریزی برای حمله به منطقه کردستان هستند و با جنجالهای رسانهای درباره حملات احتمالی نیروهای الحشد الشعبی، ابراز نگرانی میکنند.
«حیدر العبادی» نخستوزیر عراق با اظهاراتی تلاش کرد که این نگرانی کردها را برطرف کند و گفت که نیروهای فدرال تنها تا خط آبی ترسیم شده از سوی سازمان ملل در سالهای دهه 90 از قرن گذشته، پیش خواهند رفت و عملیات برقراری امنیت و قانون در مناطق مورد منازعه از جمله کرکوک نیز پایان یافته است و پیشروی نیروهای عراقی به سوی دو شهرستان «الشیخان» و «تکلیف» در شمال موصل را تکذیب کرد.
از سوی دیگر، وی سرتیپ ستاد «معن السعدی» را فرمانده نیروهای مشترک در کرکوک اعلام کرد. وی نخستین فرمانده نیروهای مبارزه با تروریسم است که به چنین پستی رسیده است و این امر بیانگر اهمیت حفظ امنیت کرکوک و سرمایههای آن برای بغداد است. برخی از تحلیلگران این اقدام العبادی را تعیین حاکم نظامی برای کرکوک توصیف میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید