سرویس بینالملل فردا؛ محمدمحسن فایضی:
«رژیم اشغالگر صهیونیستی برای چهارمین روز متوالی به تجاوز و جنایتهای خود علیه مسجد مبارک الاقصی ادامه میدهد و مانع از عبادت و راز نیاز هزاران نمازگزار در داخل این مسجد مبارک به سبب تدابیر و اقدامات خود که هدف از آن سیطره بر مسجد و یهودیسازی کامل آن است، میشود و این تجاوزی آشکار است که تمامی مسلمانان را در بارزترین عبادتهایشان و در مقدسترین اماکنشان هدف قرار داده است...امت اسلامی و عربی باید به مسئولیتهای خود عمل کند و دولتهای خود را برای توقف عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی و تحریم و محاصره این رژیم و قطع هرگونه رابطه با آن به اعتبار اینکه امری حرام است، تحت فشار قرار دهند.»
جملات بالا عباراتی از بیانیه مشترک حماس و جهاد اسلامی در خصوص اتفاقات اخیر مسجدالاقصی است. روز جمعه 14 جولای، سه جوان فلسطینی در عملیاتی در صحنهای مسجدالاقصی با تیراندازی به دو نظامی صهیونیست آنان را به هلاکت رساندند. اقدامی که از منظر امنیتی برای تلآویو شکستی بزرگی بود و نشان دهنده یک چاله بزرگ امنیتی در دل قدس اشغالی است.
شهادت و درگیری در مسجدالاقصی؛ امری سابقهدار اما بسیار اندک
هر چند شهادت دو فلسطینی در صحنهای مسجدالاقصی برای نخستین بار رخ نداده است، اما در معدود دفعاتی این اتفاق رخ داده است. تاکنون حدود 35 فلسطینی در مسجدالاقصی توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند؛ که مهمترین آنان عبارتاند از: در سال 1982 دو فلسطینی، در جنایت بزرگ سال 1990، 20 فلسطینی و در سال 2000 در درگیریهای به وجود آمده پس از ورود شارون به مسجد، 9 فلسطینیزمان و دفعات رخ داد درگیری مسلحانه در مسجدالاقصی، نشان میدهد این اتفاق به ندرت در این مکان مبارک رخ داده و این امر اهمیت عملیات سه جوان فلسطینی را اثبات مینماید.
واکنش بیسابقه صهیونیستها؛ کنش ضعیف جهان اسلام
رژیم صهیونیستی در اقدامی بیسابقه که برای نخستین بار از زمان رسیدن ارتش صهیونیستها به مسجدالاقصی در سال 1968 پس از جنگ ششروزه رخ داد؛ دربهای مسجدالاقصی را به روی مسلمانان به طور کامل و 24 ساعته بست. اتفاقی که تاکنون علیرغم انتفاضهها و ... سابقه نداشته است. اقدام رژیم صهیونیستی در زمینه بستن مسجدالاقصی برای اولین بار؛ جهان اسلام را به موضعگیری واداشت؛ اما سکوت سعودیها باری دیگر این سؤال را ایجاد نمود که آیا فلسطین در آستانه به جان خریدن خیانتی دیگر از سوی کشورهای عربی به بهانه عادیسازی اعراب و رژیم صهیونیستی به مدیریت عربستان است؟
ابومرزوق از رهبران حماس در مطلبی در صفحه شخصی خود در فیسبوک تصریح کرد: «دشمن صهیونیستی برای نخستین بار درهای مسجدالاقصی قبله نخست مسلمانان و سومین حرم شریف را بست، پس رشادت و مردانگی مسلمانان کجا رفت؟ یا شاید اظهارات اخیر سفیر عربستان در الجزایر علیه حماس و مقاومت فلسطین کفایت میکند؟» سکوت یا عدم اقدام عملی سران عربی، نشان از پیش رو بودن شرایطی بسیار سرنوشتسازتر و سختتر از وضعیت کنونی برای مقاومت فلسطینی، جریانهای حماس و جهاد اسلامی و مردم مظلوم نوار غزه است.
کنشی حداقلی و ضعیف در جوامع اسلامی
اما با گذر از موضعگیریهای گوناگون سیاسی، واکنش و توجه جامعه و افکار عمومی در برخی کشورهای اسلامی بسیار حداقلی و تعجببرانگیز بود. در این خصوص میتوان به رسانهها و افکار عمومی داخلی خودمان هم نگاه بیاندازیم. در حالی که مسجدالاقصی برای نخستین بار از زمان اشغال طی چند روز بسته بوده (تا زمان نگارش مقاله هنوز درها بسته بوده است) و این اتفاق نشان دهنده یک تهدید اساسی برای آرمان فلسطین است؛ اما میزان واکنش و توجه در میان افکار عمومی ایران و حتی پیگیران تحولات منطقهای بسیار بسیار کم و تعجب برانگیز بوده است. امری که به باور نگارنده هشداری جدی است و باید در خصوص چرایی آن بازنگری کرد. آیا افکار عمومی و جوانان انقلابی ایران، اصل و هدف سیاست منطقهای انقلاب اسلامی، یعنی آزادی قدس شریف را در میانه تحولات و اخبار عراق و سوریه گم کردهاند؟
دیدگاه تان را بنویسید