سرویس بین الملل فردا: دکتر شوقی علام، مفتی عام مصر روز گذشته در ادامه واکنشها نسبت به انفجارهای یکشنبه خونین مصر گفت: «حضرت علی بن ابیطالب - علیه السلام - ۱۴ قرن قبل نسبت به ظهور داعش و خطرات مکتب تکفیر مسلمین هشدار داده است.»
دکتر شوقی علام دیروز در سخنان خود در مورد انفجارهای یکشنبه و عملکرد سازمان تروریستی داعش در زمینه قتل عام در سرزمینهای مسلمانان گفت: «۱۴۰۰ سال قبل صحابی جلیل القدر و داماد پیامبر ما علی بن ابی طالب از ظهور داعش خبر داده بود. او در روایتی، راهکار مقابله تودههای مسلمان با داعش را نیز بیان کرده است. باید این روایت را برای فرزندان خود بخوانیم و نسبت به آن روشنگری کنیم.»
مفتی عام الازهر، متن کامل این روایت را بیان میکند: «زمانی که پرچمهای مشکی را دیدید، حتما در خانه بمانید و سکوت عملی پیشه کنید (با آنها همراهی نکنید) در این مرحله، گروهی دونصفت ظهور می کنند؛ قلبهایشان مانند برادههای آهن سخت است. آنها اصحاب دولت هستند، به هیچ عهد و پیمانی وفا نمیکنند! به سوی حق وحقیقت دعوت میکنند؛ اما خودشان اهل آن نیستند! اسامیشان همان کنیههایشان و نسبتهایشان همان نام شهرهاست! موهایشان مانند بانوان، بلند و پریشان بوده تا این که میان خود به اختلاف میافتند و خداوند حقیقت را - که بطلان آنهاست - آشکار میسازد.»
عالیترین مقام مذهبی مصر در ادامه در مورد داعش گفت: «ما امروز در برابر هجوم بسیار شدیدی به کشورهای اسلامی و دین مبین اسلام قرار داریم. همان طور که امنیت کشورها و مرزها را تهدید میکنند، دین و شریعت را نیز تهدید میکنند. آنها افراطیونی هستند که برای افراطیگری پوشش دینی درست کردهاند در حالی که دین خدا از آنها برائت میجوید. اسلام هرگز به اعمال و رفتار آنان مجوز نمیدهد. نه اعمال و رفتارشان، نه فهمشان از دین، نه تأویلاتشان از نصوص دینی هیچکدام مبنای شرعی ندارد! آنها هرگز علم و اسلوب فهم شریعت را ندارند!»
دکتر شوقی علام در ادامه نمونههایی از تفاوت شریعت اسلام با منش ترورریستی داعش را برشمرد: «یکی از اصلیترین مقاصد شریعت اسلامی، "حفظ نفس" است؛ در حالی که این قاعده به طور کلی از سوی آنان نقض میشود. آنها به راحتی حکم به قتل و انتحار میدهند، در حالی که تمامی ملل و ادیان آسمانی بر حفظ نفس تأکید میکنند. هیچ دین و آیین آسمانی اجازه نمیدهد شما به سادگی خون مردم را هدر بدهید.»
این دانشمند علوم اسلامی در ادامه در مورد عملیاتهای تروریستی یکشنبه سیاه گفت: «کسی که خود را در کلیسا منفجر کرد از چند حیث مرتکب فعل حرام شرعی و جنایت شده است. یکی از این ابعاد، حمله به "دار العباده" است. شریعت اسلامی ضمانت داده که امنیت مکانهای عبادی ادیان دیگر را تکفل کند. زمانی که گروهی از نمایندگان مسیحی نجران در عام الوفود نزد رسول الله در مدینه آمدند و میخواستند نمازهای مخصوص خود را بجای آورند، نبی خدا مسجد مسلمین را در اختیار آنان گذاشت. ما از این واقعه نتیجه میگیریم در هیچ شرایطی کسی حق ندارد به غیرمسلمانان حمله کند.»
مفتی الازهر، نفس عملیات انتحاری را خلاف شرع و حرام میداند: «حفظ نفس یا جان در اسلام واجب شرعی است. هیچ قتلی در شرع اسلام جایز نیست مگر در دو حالت: یا اینکه حسب ترتیبات قانونی ذیل یک دولت مسلمان قاضی حکم به قصاص بدهد، یا اینکه در حالت جنگ و تجاوز دشمن، مسلمان در حال دفاع از خود ذیل یک دولت با حاکم مسلمان باشد.»
او در ادامه با ذکر نمونههایی از تاریخ قرن اول هجری تا کنون تأکید کرد حسب حکم شرع، سنت پیامبر، رفتار صحابه و تاریخ مصر میتوان شهادت داد مسلمانان و مسیحیان مصر همزیستی بسیار خوبی با یکدیگر دارند و مودت و رحمت در بین آنان همواره برقرار بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید