آزادسازی تدمر رسما اعلام شد +جزئیات

کد خبر: 638554

ارتش سوریه اعلام کرد که اهمیت بازپس گیری این شهر به جایگاه تاریخی و تمدنی این شهر باستانی برمی‌گردد و آزادسازی تدمر ضربه سختی به تروریست‌های داعش وارد کرده است.

آزادسازی تدمر رسما اعلام شد +جزئیات
سوریه

سرویس بین الملل فردا: فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با انتشار بیانیه‌ای از آزادسازی کامل شهر باستانی تدمر و اطراف آن خبر داد. حالا با اعلام این خبر، یکبار دیگر پیروزی جدیدی در عرصه تلاش های محور مقاومت در زمینه مقابله با تروریست ها به دست آمد. در ادامه به آخرین اخبار و جزئیات از تلاش های صورت گرفته در محور مقاومت اشاره شده است.

ارتش سوریه آزادسازی تدمر را رسما اعلام کرد

ارتش سوریه روز پنجشنبه (امروز) آزادسازی شهر تدمر را تأیید کرد. فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این شهر و مناطق اطراف در دست نیروهای سوری است. در این بیانیه آمده است، نیروهای ارتش سوریه و متحدان آن، توانستند با پوشش جنگنده‌های سوری و روسی این شهر را از داعش پس بگیرند. به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)، ارتش سوریه اعلام کرد که اهمیت بازپس گیری این شهر به جایگاه تاریخی و تمدنی این شهر باستانی برمی‌گردد و آزادسازی تدمر ضربه سختی به تروریست‌های داعش وارد کرده است. ارتش سوریه همچنین بر تداوم عملیات برای آزادسازی همه مناطق اشغالی این کشور از دست تروریست‌های تکفیری تأکید کرد. ارتش سوریه به کمک‌ نیروهای متحد خود عصر چهارشنبه (دیروز) توانست از غرب تدمر، وارد این شهر شود.

شایعه پراکنی ها مخالفان سوری در خصوص رقه معمای زیادی در مورد رقه و سقوط و بازپس گیری آن در چند نوبت مطرح شد و مخالفان سوری این شایعه را رواج دادند که نیروهای ارتش سوریه بدون جنگ آن را به داعش تسلیم کردند زیرا در نظر دارند تمام توان خود را برای بازپس گیری حلب و حومه دمشق متمرکز کنند و آن را در صدر اولویت های نظامی خود قرار داده اند و پس از تحقق این اهداف نوبت آزادسازی رقه می رسد و پس از آن نبرد شهر ادلب و سپس الباب الویت دارد؛ شهری که اکنون تحت اشغال نیروهای ترک موسوم به سپر فرات قرار دارد و مسئولان سوری حضور نیروهای ترک در آنجا را به معنی اشغال و نقض حاکمیت کشور سوریه می دانند. به هر حال چه بسا اعلام پیروزی نبرد تدمر همزمان با آغاز گفت وگوهای «ژنو 4» بین هیئت سوریه و سه هیئت از مخالفان، تصادفی نبود حال آنکه این گفت وگوها همانند دفعات قبل برای رسیدن به حل و فصل سیاسی بحران سوریه هیچ پیشرفت قابل ذکری نداشته است. راهبرد ایران، روسیه و سوریه در سوریه برداشتی که از این شرایط می توان داشت اینکه ائتلاف روسی- سوری- ایرانی دو راهبرد را در پیش گرفته است: - ادامه عملی کردن نقشه های نظامی برای بازپس گیری خاک سوریه در چارچوب مبارزه با تروریسم. - طولانی کردن گفت وگوها تا حد ممکن . نکته قابل توجه اینکه دولت سوریه بازپس گیری شهر تاریخی تدمر را جشن خواهد گرفت وباردیگر یادآور خواهد شد که برای شکست تروریست ها از همه قدرتمند تر است. زمام امور سوریه در دست سوریه و متحدانش در این میان هیئت رسمی سوریه در ژنو شاهد اختلافات مخالفان و نیز انتقادات روسیه و استیفان دیمستورا نماینده سازمان ملل از آنان در ارتباط با مانع تراشی در مسیر گفت وگوها است. به هر حال اکنون روسیه سرنخ بازی را به دست گرفته است و آن را همانطور که خود و متحدانش می خواهند، سمت و سو می دهد.

آزادسازی تدمر راه ارتش سوریه به سمت شمال را باز می‌کند
با توجه به اهمیت راهبردی شهر تدمر و موقعیت آن به عنوان حلقه وصل بین برخی شهرهای سوریه ، آزادسازی آن راه نیروهای ارتش به سمت شمال و شمال شرق را باز کرده است. تدمر راه ارتباطی بین مرکز و شرق سوریه به شمار می آید زیرا در فاصله 135 کیلومتری حمص در شرق سوریه و 200 کیلومتری دمشق قرار دارد و با شهر رقه 145 و با دیرالزور 190 کیلومتر فاصله دارد. ارتش سوریه در دسامبر 2016 و در پی حمله شدید داعش به تدمر از این شهر خارج شد در نتیجه داعش در سه ماه گذشته ضمن اشغال مجدد این شهر به جنایت هایی علیه اهالی آن و نیز تخریب آثار تاریخی آن پرداخت تا جایی که در اقدامی جنایتکارانه 400 نفر از اهالی تدمر را که بیشتر آنان کودکان ، زنان و سالخوردگان بودند،به قتل رساند. اکنون با آزادسازی تدمر که حد فاصل مرزهای سوریه با عراق است و در فاصله 140 کیلومتری مرز قرار دارد، یک نقطه راهبردی مهم در اختیار نیروهای ارتش سوریه قارر گرفته است و راه پیشروی آنان به سمت شمال یعنی شهر رقه یکی از مهم ترین مراکز استقرار داعش در سوریه و نیز دیرالزور در شمال شرق فراهم شده است.

فرود نیروهای ویژه آمریکایی در جنوب شرق یمن

یک منبع به المیادین گفت که نیروهای ویژه آمریکایی طی عملیاتی علیه سعد العاطف سرکرده القاعده در شبوه واقع در جنوب شرق یمن فرود آمدند. بر اساس این گزارش نیروهای آمریکایی این عملیات را در وادی یشبم واقع در الصعیده در شبوه انجام دادند. این عملیات بعد از حمله جنگنده های اف 16 و بالگردهای آپاچی ائتلاف متجاوز سعودی به این مناطق انجام گرفت. همچنین روز گذشته یک منبع محلی یمنی گفت که نیروهای آمریکایی با انجام عملیات هلی‌برن مواضع گروه تروریستی القاعده در استان ابین در جنوب یمن را مورد تهاجم قرار دادند. این منبع محلی به اسپوتنیک، گفت که این نیروهای آمریکایی با استفاده از بالگردها و هواپیماهای بدون سرنشین، مواضع گروه تروریستی القاعده در منطقه موجان در بخش خنفر استان ابین را هدف حملات خود قرار دادند. در این بین هواپیماهای بدون سرنشین نیز مواضع گروه تروریستی القاعده در بخش الصومعه در استان البیضا و وادی یشبم در استان شبوه را هدف حملات گسترده خود قرار دادند که در پی این حملات، سه تن از عناصر القاعده به هلاکت رسیدند.

القاعده کشته شدن فرد شماره دوی خود در سوریه را تایید کرد

شاخه «شبه‌جزیره عربستان و مغرب» گروه القاعده، بامداد امروز- جمعه- با صدور بیانیه‌ای، تائید کرد که در جریان حمله هوایی یک هواپیمای بدون سرنشین ائتلاف به رهبری آمریکا در ادلب سوریه، «ابوالخیر المصری»، که نفر دوم در دستگاه رهبری این گروه توصیف می‌شود، کشته شده ‌است. در این بیانیه آمده است» «ابوالخیر المصری» در جریان حمله پهپاد آمریکایی «به شکل خائنانه‌ای» کشته شده ‌است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند ابوالخبیر المصری در 26 فوریه، در پی شلیک یک موشک «هل‌فایر» از سوی هواپیمای بدون سرنشین به خودرویی در نزدیکی شهر ادلب، شمال ‌غرب سوریه، کشته شد. موشک ای‌جی‌ام-114 هل‌فایر، یک موشک هوا به سطح، ضدزره و هدف‌یاب است. منطقه ادلب سوریه مرکز حضور پرشمار نفرات گروه «جبهه‌النصره» است. شاخه‌ای از القاعده که اکنون نام خود را به «فتح‌الشام» تغییر داده ‌است. آتش‌بس سوریه، این گروه را که از منظر سازمان ملل «تروریستی» شناخته می‌شود، در بر نمی‌گیرد. ابوخیر المصری 59 ساله و داماد «اسامه بن‌لادن» رهبر کشته‌شده القاعده بود. او یکی از فرماندهان قدیمی گروه القاعده بود و در زمانی که «خالد شیخ محمد» طرح حملات یازدهم سپتامبر را با بن‌لادن در میان می‌گذاشت، مهمان‌خانه‌ای در کابل داشت، که گفت‌وگوها در آن انجام شد. تحلیل‌گران می‌گویند حضور او و رهبران دیگر گروه القاعده در ادلب، از «اهمیت راهبردی»، که سوریه برای القاعده پیدا کرده است، حکایت دارد.

حمله هوایی جدید آمریکا به مواضع «القاعده» در خاک یمن

مواضع القاعده بین دو استان ابین و شبوه در جنوب یمن روز جمعه توسط آمریکا بمباران شد. شبکه خبری اسکای نیوز گزارش داد که در این حمله هوایی جدید، یکی از فرماندهان محلی القاعده کشته شد. روز گذشته(پنجشنبه) نیز مواضع القاعده در جنوب یمن که گفته می شود محل صدها نفر از عناصر تروریست بوده است، هدف قرار گرفت. حمله روز گذشته ایالات متحده آمریکا به مواضع القاعده در یمن، اولین عملیات آمریکا در یمن از زمان حمله کماندوهای این کشور به نیروهای القاعده بود. ژانویه گذشته اولین مورد از حمله کماندوهای آمریکایی به یمن به دستور دونالد ترامپ انجام شد. در عملیات ژانویه یکی از کماندوی نیروی مخصوص آمریکا کشته و زنان و کودکان منطقه نیز قربانی شدند و به همین دلیل کارشناسان نظامی این عملیات را ناموفق شمردند. روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» سه شنبه گذشته با انتشار مطلبی درباره تروریسم در عراق و سوریه گزارش داده بود که داعشی‌های سوریه و عراق برای پیوستن به جنگ یمن، به این کشور فرار می‎کنند و یمن اکنون به محلی ایده‌آل برای فراری‌های داعش از سوریه و عراق تبدیل شده است.

درگیری میان نیروهای طرفدار «بارزانی» و پ.ک.ک در عراق

منابع عراقی اعلام کرده‌اند که از صبح امروز (جمعه) در غرب استان نینوی نیروهای «پیشمرگه روژاوا» و «یگان‌های مدافع سنجار» که زیرمجموعه پ.ک.ک محسوب می‌شوند، با یکدیگر درگیر شده‌اند.

بنا بر اعلام شبکه روداوو، این درگیری در منطقه «خانی سوری» در نزدیکی ناحیه «سنونی» مشرف به مرز سوریه رخ داده است و تا کنون نیز ادامه دارد.

بنا بر این گزارش، نیروهای پیشمرگه روژاوا، طبق دستور العمل وزارت پیشمرگه کردستان عراق به این منطقه آمده‌اند؛ منطقه‌ای که همواره نیروهای پ.ک.ک ورود پیشمرگه روژاوا را خط قرمز اعلام کرده است.

به گفته شبکه روداوو، تا کنون یک تن از افراد پ.ک.ک کشته و سه تن دیگر نیز زخمی شده‌اند در مقابل نیز چهار تن از نیروهای پیشمرگه روژاوا زخمی شده‌اند.

نیروی پیشمرگ روژاوا حدود 6000 نفر عضو دارد. این افراد کردهای ساکن سوریه هستند که با آغاز تنشها در سوریه در سال 2012 وارد منطقه کردستان عراق شدند و توسط دولت منطقه کردستان عراق آموزش نظامی دیده‌اند. تاکنون تلاشهایی از سوی کردستان عراق برای بازگشت آنها به مناطق کردنشین سوریه صورت گرفته است اما با مخالفت زیرشاخه‌های پ‌ک‌ک در شمال سوریه موسوم به PYD و YPG نتوانسته‌اند به مناطق کردنشین سوریه بازگردند.

پس از آزادسازی منطقه سنجار (به کردی: شنگال) از اشغال داعش، نیروهای طرفدار پ.ک.ک در منطقه گروه نظامی «یگان مدافع سنجار» را تشکیل داده و در این منطقه ماندند. کردستان عراق تاکنون تلاش بسیاری کرده است تا این نیروها را از منطقه بیرون کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد