انتخابات ایتالیا، اتریش و فرانسه چالش بقای اتحادیه اروپا/ آیا دومینوی خروج از اتحادیه اروپا شکل گرفته است؟

کد خبر: 598546

ترس از تضعیف اتحادیه اروپا و ترویج روحیات نژادپرستانه در قالب ملی‌گرایی افراطی، به صورت دومینو با رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و هم‌اینک با رای منفی ایتالیایی‌ها به اصلاح قانون اساسی بیش از گذشته خواهد شد.

انتخابات ایتالیا، اتریش و فرانسه چالش بقای اتحادیه اروپا/ آیا دومینوی خروج از اتحادیه اروپا شکل گرفته است؟
شبح ترامپیسم بر سر اروپا
سرویس بین‌الملل فردا: حمایت ترامپ از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را به یاد بیاورید. همان حمایت کافی بود تا شبه روشنفکران ضد پوپولیسم در اروپا از شروع موج پوپولیسم که با نژادپرستی همراه می‌شد، ابراز نگرانی کنند. نژادپرستی که خود را در غالب طرح‌های ضد مهاجران نشان می‌داد.
بعد از رای اکثریت مردم بریتانیا به برگزیت و پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا (به زور قانون الکترال کالج)، ترس سیاستمداران اروپایی که به آرمان اتحادیه اروپا هنوز علاقه دارند، بیش از گذشته شد. ترس از روی کار آمدن احزاب و سیاستمدارانی که مانند بریتانیایی‌ها، طرفدار خروج از اتحادیه اروپا، بی‌ارزش کردن یورو، (واحد پولی این اتحادیه) و استقلال در اتخاذ استراتژی‌های اقتصادی و رواج تبعیض نژادی به خصوص برای ممانعت از پذیرش مهاجران هستند.
مقاصدی که بی تردید با تحریک روحیه ملی‌گرایی یا نشان دادن روزهایی پرشکوه یک ملت (که شاید هیچ گاه در تاریخ این ملت‌ها وجود نداشته‌)، توسط سیاستمداران و احزاب راست‌گرای افراطی محقق خواهد شد.
همین مسائل بود که انتخابات ریاست جمهوری دیروز اتریش و همینطور رفراندوم اصلاح قانون اساسی ایتالیا را دارای اهمیت بیشتری کرده بود.

اهمیت این دو انتخابات به قدری بود که مسئولان حزب دموکرات مسیحی آلمان که آنگلا مرکل رهبری این حزب را برعهده دارد، بلافاصله پس از شنیدن خبر پیروزی فان در بلن، نامزد مستقل و میانه‌رو در انتخابات ریاست جمهوری اتریش، با ابراز خوشحالی از این پیروزی، عدم موفقیت نوربرت هوفر، نامزد حزب راست افراطی اتریش و رقیب فان در بلن در انتخابات را که از حامیان ترامپ و از طرفداران خروج اتریش از اتحادیه اروپا، همچون بریتانیا بود را به مثابه علامتی روحیه‌بخش، برای تقویت اتحادیه اروپا برشمردند.

مرکل به طور غیر رسمی رهبری اتحادیه اروپا را به عهده دارد (سنتی که از ابتدای تشکیل این اتحادیه، به پشتوانه رشد اقتصادی بالا و توان کمک مالی به کشورهای ضعیف‌تر اروپا، به طور غیررسمی بر دوش صدر اعظم‌های آلمان گذاشته شده بود) و شاید بیش از سایر رهبران اروپایی برای حفظ و تقویت اتحادیه اروپا تلاش می‌کند. در اتخابات اتریش، فان در بلن برخلاف رقیب افراطی خود، از طرفداران مقوله جهانی سازی و حامی بقای اتریش در اتحادیه اروپا است.
البته در ایتالیا اوضاع به شکل دیگری رقم خورد. اکثریت 46 میلیون نفری واجد شرایط حضور در رفراندوم اصلاح قانون اساسی که نظر به ساده سازی نظام سیاسی ایتالیا، به خصوص کاهش اعضای مجلس سنا داشت، به این اصلاحات رای منفی دادند. با این رای منفی، ماتئو رنتسی، نخست وزیر طرفدار اتحادیه اروپای ایتالیا، طبق وعده قبلی، از سمت نخست وزیری استعفا خواهد داد و کار در ایتالیا (به احتمال فراوان) به دست احزاب راست افراطی، همچون حزب لگانورد، خواهد افتاد. احزابی که پیشتر از اِعمال سیاست‌های ضد یورو در صورت دستیابی به قدرت سخن رانده بود.
بی‌جهت نبود که مارین لوپن، رهبر حزب جبهه ملی فرانسه که سابقه فراوانی در اظهارنظرهای افراطی ضد اروپایی و بعضا نژادپرستانه و ضد اسلام دارد، از اولین سیاستمداران اروپایی بود که با ابراز خوشحالی از رای منفی اکثریت مردم ایتالیا به طرح اصلاح قانون اساسی، نتیجه رفراندوم را به محکومیت اتحادیه اروپا توسط ایتالیابی‌ها تفسیر کرد.

ترس از تضعیف اتحادیه اروپا و ترویج روحیات نژادپرستانه (در قالب ملی‌گرایی افراطی)، به صورت دومینو با رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و هم‌اینک با رای منفی ایتالیایی‌ها به اصلاح قانون اساسی و البته انتشار خبر پیروزی حزب جبهه ملی به رهبری مارین لوپن که صراحتاً درباره لزوم خروج از اتحادیه اروپا سخن به میان می‌راند، بیش از گذشته خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد