خبرگزاری مهر: چندی است که دولت و مجلس عراق درگیر مشکلات تازه ای شده اند؛ تجمع در مقابل پارلمان، تحصن نمایندگان در داخل مجلس، کناره گیری برخی وزرا از کابینه و ... که تقریبا همه این اقدامات یک خواسته داشت و آن اصلاح کابینه عراق بود. اگر چه در این موضوع طیف های مختلف عراقی حضور داشتند اما هر یک بدنبال تغییراتی متفاوت بودند و چندان وحدتی در بین ایشان وجود نداشت. در این میان حیدر العبادی با ارائه چند باره لیست کابینه پیشنهادی خود به پارلمان تلاش کرد تا از اعتراضات بکاهد اما در این مسیر خیلی موفق نبود و این اقدامات نیز به مثابه هر اقدام دیگری موافقان و مخالفان خاص خود را داشت و به دلیل گستردگی طرح و فراگیری آن، این موافقت ها و مخالفتها نیز بسیار جدی تر است.
اما فارغ از اصل موضوع، در ابتدای هفته جاری و در حاشیه یکی از تجمعات عراقی ها در بغداد شعارهایی عجیب سر داده شد. در واقع هواداران مقتدی صدر که در مخالفت با عبادی به منطقه سبز بغداد (امنیتی ترین منطقه پایتخت عراق که کلیه ادارات و نهادهای دولتی در آن واقع شده است) وارد شده بودند و سپس پارلمان را نیز فتح کرده و خسارات مختلفی به آن وارد آوردند، با خروج از پارلمان در همان حوالی تجمع کرده و شعارهای مختلفی را سر داده و سرودهایی را خواندند اما در این میان سر دادن شعاری علیه ایران و فرمانده نیروی قدس اگرچه تنها توسط عده ای محدود از آن اجتماع چندین هزار نفری تکرار شد، اما تعجب و واکنش های بسیاری را برانگیخت. در این میان برخی رسانه های عربی که در میان مردم به «قناه الفتنه» (شبکه فتنه گر) شناخته می شوند هم بلافاصله سوء استفاده را آغاز کرده تا به زعم خود آن را دلیلی بر عدم موفقیت سیاست های ایران در عراق جلوه دهند.
عضو پارلمان عراق: اگر قاسم سلیمانی نبود بغداد سقوط می کرد
ناجی محمد عضو فراکسیون بدر در پارلمان عراق با اشاره به برخی شعارهای اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران در بغداد گفت: متاسفانه گروه کوچکی وجود دارند که نمک می خورند و نمکدان می شکنند و حق جمهوری اسلامی ایران را ادا نمی کنند. باید بگویم که آنها تنها از طرف خود شعار سر می دهند. مردم عراق برای ولی امر مسلمین احترام زیادی قائل هستند و از حمایت های گسترده جمهوری اسلامی ایران قدردانی می کنند.
وی در در همین زمینه تصریح کرد: اگر مردان مقاوم ایران نبودند، اگر مجاهدانی مانند قاسم سلیمانی نبودند، شهادت می دهم که بغداد به دست داعش سقوط می کرد. بدون شک اگر سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نبود، امکان انجام هیچ عملیات نظامی مسیر نمی شد.
ناگفته پیداست این تلاش مذبوحانه از ابتدا محکوم به شکست است و راه به جایی نخواهند برد، چرا که پیشتر نیز دسیسه هایی به مراتب پیچیده تر و بزرگتر علیه ایران نیز نتوانست توفیقی بیابد..
این اقدام که توسط عده اندکی انجام شد، بسیار کم اهمیت تر از آن است که بخواهیم آن را به عنوان اقدامی تاثیرگذار در روند رو به افزایش روابط گسترده و همه جانبه میان ایران و عراق برشماریم وعراق همچنان به عنوان کشور دوست و برادر ایران محسوب می شود.
در این میان تقریبا همه اهل نظر بر این نکته متفقند که بازماندگان حزب بعث و فدائیان صدام در پشت پرده و محور این شعارهای ضدایرانی قرار دارند، چرا که آنها به خوبی از اقدامات و توفیقات مستشاران ایرانی و در راس شان سردار سلیمانی در مبارزه با گروه های بعثی- تکفیری در مناطق اشغالی عراق آگاهند و یقین دارند که اگر اینگونه تلاش ها نبود، اکنون اوضاع تکفیری ها بسیار مطلوب تر بود.
رهبر مقاومت اسلامی عراق: شعارهای ضدایرانی آمریکا و آل سعود را خشنود می کند
سید هاشم الحیدری از رهبران مقاومت مردمی عراق هم در این زمینه می گوید: در عراق گاهی مشاهده می شود که برخی شعارهایی سر می دهند که در این خصوص باید گفت هم شعارها و هم کسانی که آنها را سر می دهند باید مورد ارزیابی قرار گیرد چرا که مسئله شعار چیزی است و شعار سردهنده چیزی دیگر. در اینجا بصیرت است که راه درست از نادرست را برای ما مشخص می کند.
وی در همین زمینه اعلام کرد: اخیرا شعارهایی که که در بغداد سر داده می شود شعارهای آمریکایی است و قلب نظام قاتل، فاسد و دیکتاتوری آل سعود را خشنود می کند. از دیدگاه بنده کسانی که شعارهایی علیه جمهوری اسلامی ایران سر دادند به مراتب از دشمنی که مقابل ما ایستاده است خطرناک ترند.
البته این رهبر برجسته عراقی بدرستی جریان صدر را نیز از این خطا مبر دانسته و گفت: جا دارد از جریان صدر که برائت خود از این شعارها را اعلام کرد تشکر کنیم. همه باید بدانند که شهید سید محمد باقر صدر روزی اعلام کرد که بهترین دوران زندگی اش زمانی بود که انقلاب اسلامی ایران پیروز شد.
سردار سلیمانی شخصیتی نیست که بتوان او را با این قبیل اقدامات سطحی تضعیف و یا چهره اش را مخدوش کرد. تحلیل گران غربی-عربی نیز به کرات به قدرت و نفوذ وی در منطقه و در میان ملت های مختلف اشاره کرده اند و نقش بی بدیل و تاثیرگذار او را در مبارزه با تروریسم در محافل خصوصی و غیر ستوده اند. علاوه بر آن، عراقی ها می دانند که از روز اول که آنها به دام تروریست ها گرفتار آمدند، این ایران بود که بدون چشم داشتی در کنار آنها ایستاد و از هرآنچه که در توان داشت، برای مبارزه با تروریست های حاضر در خاک عراق، استفاده کرد.
در این اتفاق، سوالاتی که می توان مطرح کرد این است که چرا شعار فقط علیه ایران سرداده شد!؟ چرا علیه آمریکا یا عربستان شعار و نوشته ای مطرح نشد!؟ کدام کشور بیشترین خدمات و کمک ها را به عراق و مردم ستم کشیده اش داشته است؟ در سفر هفته گذشته علاوی به عربستان، چه مباحثی مطرح شد و تحرکات وی در این قضایا را بر اساس چه معیاری می توان ارزیابی کرد؟ با پاسخ به این سوالات شاید بتوان به ابهامات این اقدام مشکوک علیه ایران پی برد.
لذا کسانی که گمان می کنند می توان با چنین اقداماتی در این سطح از فضای متشنج ناشی از بحران های سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سود خود استفاده کرده و در رابطه میان ایران و عراق خللی به وجود آورند و توامان از محبوبیت سردار سلیمانی که کابوسی برای تروریست ها و حامیان منطقه ای و بین المللی آن شده است بکاهند، سخت در اشتباه هستند. آنها می توانند با نگاهی به واکنش عراقی ها پس از آن اقدام اقلیتی که در پارلمان علیه ایران و قاسم سلیمانی شعارهایی را مطرح کردند، به بی نتیجه بودن طرح خود پی ببرند.
از هوشیاری مردم عراق همین بس که بلافاصله پس از این اقدام، در صدد جبران برآمده و به انتشار عکس ها و نوشته هایی در حمایت از سردار سلیمانی و ایران در فضای مجازی پرداختند و هشتگ هایی با این عناوین « #شکراً -سلیمانی و #شکراً - ایران» ساختند و در نظرات کاربران پرتعداد عراقی در ذیل این هشتگ ها نیز حمایت و قدرشناسی آنها از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و همسایه و سردار سلیمانی به سادگی قابل مشاهده است.
دیدگاه تان را بنویسید