به نقل از خبرگزاری رویترز، فیلیپ هاموند، نخستین وزیر امور خارجه انگلیس است که پس از 57 سال و بعد از انقلاب سال 1959 میلادی کوبا به این جزیره کارائیب قدم گذاشته و سفرش بعد از سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به کوبا در مارس سال جاری میلادی صورت گرفته است.
هاموند گفتوگوی طولانی و جالبی با رائول کاسترو، رئیس جمهور کوبا حول محور تلاش این رهبر 80 ساله برای به روز کردن یکی از معدود اقتصادهای باقی مانده جهان به سبک جماهیر شوروی داشت.
وی در مصاحبهای در محل سکونت سفیر انگلیس در هاوانا گفت: کاسترو از یک برنامه تغییر تدریجی حمایت میکند و واقعیتهای جهانی که در آن زندگی میکنیم را پذیرفته است. از این حقیقت که او اینترنت را به عنوان واقعیت جهان ما توصیف کرده و حرفهای مثبتی درباره مزایایی که اینترنت میتواند داشته باشد، زد بسیار خوشحالم.
کوبا یکی از پایینترین دسترسیها به اینترنت در جهان را دارد و دسترسی به اینترنت در این کشور بسیار گران و محدود است.
دولت هاوانا میگوید، قصد دارد دسترسی به اینترنت را گسترش دهد و کانونهای Wi-Fi را در سراسر کشور تاسیس کرده است. اما تغییرات بسیارکند هستند و منتقدان میگویند دولت میترسد کنترلش بر رسانهها را از دست بدهد و با گشایش راههای جدید با مخالفت سیاسی مواجه شود.
کاسترو متعهد شده تا مدل سوسیالیست کوبا را به روز رسانی کند اما اصلاحات بسیار کند اجرا شدهاند.
هاموند گفت: کاسترو قصد دارد خودش را در وسط افرادی که در مقابل تغییرات مقاومت میکنند و افرادی که خواستار افراطیگری هستند، قرار دهد. انگلیس امیدوار است تا شاهد اجرای اصلاحات از طریق همکاری در بخشهای مهم و مختلف کوبا باشد.
وی افزود: دولت هاوانا متوجه شده که بخش سرویسهای مالیاش پیشرفتی نداشتهاند. کاسترو مستقیما به من گفت "ما تخصص مدیریت در سرویسهای بانکی را نداریم" و این حوزهای است که انگلیس میتواند پیشنهادات خوبی در آن داشته باشد.
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: بخشهای اصلی در کوبا که انگلیس آماده فعالیت کمپانیهایش در آن است شامل سرویسهای مالی، صنعت گردشگری و انرژی تجدیدپذیر است اما چالش برای انجام کار در کوبا همچنان به خاطر تحریمهای تجاری آمریکا وجود دارد.
هاموند تاکید کرد: ما همچنین درباره این چالشها برای بانکهای انگلیس و دیگر بانکهای اروپایی در انجام کار با کشورهایی که از سوی آمریکا تحریم شدهاند با واشنگتن صحبت کردهایم. در اینجا مشکلاتی وجود دارد اما با آمریکا در حال حل آنها هستیم و امیدواریم در این راه که باعث همکاریهای تجاری بیشتر انگلیس با کوبا میشود، پیشرفت کنیم.
هاموند گفت: سفرم به کوبا نشانهای از گرم شدن و بهبود روابط میان انگلیس و کوبا است.
به نظر میرسد آموزش نیز حوزه همکاری دیگری میان این دو کشور است چرا که تعداد قابل توجهی از دانشجویان کوبانی علاقه مند به ادامه تحصیل در انگلیس هستند.
هاموند همچنین در دیدار با برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا مساله حقوق بشر را مطرح کرده و گفت: میخواهیم با افزایش تجارت، سرمایهگذاری و حضور پررنگتر گردشگران انگلیسی در کوبا، شاهد حمایت از افزایش همکاری دوجانبه میان دو کشور باشم.
وی همچنین با نمایندگانی از جامعه مدنی کوبا و جامعه تجاری انگلیس در هاوانا دیدار کرد.
دیدگاه تان را بنویسید