خبرگزاری تسنیم: به نقل از خبرگزاری آناتولی، نبیل العربی روز گذشته با «پییر ویمن» فرستاده ویژه فرانسه و «ریاض المالکی» وزیر خارجه فلسطین در قاهره دیدار و درباره برگزاری کنفرانس بین المللی سازش در خاورمیانه بحث و گفت وگو کرد.
بر اساس این گزارش، العربی در این دیدار نتایج رایزنی ها و تماس های اخیر خود با طرف های مختلف درباره احیای مذاکرات فلسطینی - اسرائیلی را مورد بررسی قرار داد.
بر اساس این گزارش، دبیر کل اتحادیه عرب از تلاش های دولت فرانسه برای برگزاری کنفرانس بین المللی جهت احیای روند مذاکرات بین دو طرف فلسطینی و اسرائیلی استقبال کرد.
وی همچنین بر اهمیت دستیابی به نتایج عملی و محسوس درباره مرجعیت مذاکرات و چارچوب زمانی به منظور پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطینی و تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی تاکید کرد.
از سوی دیگر ریاض المالکی وزیر خارجه فلسطین پس از دیدار با العربی تصریح کرد که مراجعه به شورای امنیت درباره قضیه فلسطین مثبت است و به توقف شهرک سازی کمک می کند و منافاتی با طرح فرانسه برای برگزاری کنفرانس سازش ندارد.
وی افزود: ما به طرح فرانسه که برای حل دو مسئله ارائه شده است، اهتمام داریم و این دو مسئله عبارت است از: فقدان تحرک سیاسی بین المللی و اینکه فرانسه به این نتیجه رسیده است که شیوه تعامل در موضوع مذاکرات مستقیم بی فایده بوده و بایستی به دنبال راهکار جدیدی باشیم تا جامعه جهانی بتواند برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل و دستیابی به توافق صلح و تشکیل دولت فلسطین اقدام کند.
لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه اخیرا از طرح ابتکاری برای برگزاری کنفرانس بین المللی احیای روند سازش بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد که در صورت شکست این مذاکرات، پاریس احتمالا دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.
جنبش حماس در بیانیه ای که در سایت این جنبش قرار گرفت، تاکید کرد که طرح سازش فرانسه برای ملت فلسطین و منافع ملی آن زیان آور است و در واقع تلاشی برای احیای مذاکرات شکست خورده با رژیم اشغالگر و دور زدن انتفاضه قهرمانانه در کرانه باختری و قدس اشغالی است.
این جنبش دلیل مخالفت خود را خطرات این طرح به خصوص حذف حق فلسطینیان در قدس و بازگشت آوارگان فلسطینی برشمرد.
مذاکرات سازش میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطینی در آوریل 2014 به علت اختلاف درباره ادامه فعالیت های شهرک سازی این رژیم در کرانه باختری اشغالی و بخش شرقی بیت المقدس اشغالی، شکست خورد.
مذاکرات سه جانبه صلح بین تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی با محوریت آمریکا در چندین دور برگزار شد اما ادامه شهرک سازیهای غیر قانونی صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی و همچنین خلف وعده مقام های این رژیم در آزاد کردن شماری از فلسطینیان در بند باعث شد که مذاکرات صلح بار دیگر با شکست روبرو شود.
آمریکا در حالی محوریت مذاکرات صلح بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی را برعهده گرفت که تا کنون 43 قطعنامه شورای امنیت در محکومیت اقدامات این رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین را وتو کرده و در بسیاری از نشست بین المللی دیگر با اعمال نفوذ مانع از احقاق حقوق فلسطینی ها شده است.
دیدگاه تان را بنویسید