خبرگزاری تسنیم: «محمد عبدالله الفیصل بن عبدالعزیز» در سال 2008 در مصاحبه با شبکه العربیه، ضمن اعتراف به اینکه شیوه های آموزشی سعودی موجب پرورش تروریستهایی شد که خود را منفجر کردند، پیشنهاد تغییر لحن کتب درسی بدون تغییر محتوای آنها را مطرح کرد.
هدف او از اعتراف به این موضوع موج سواری بر درخواست آمریکا مبنی بر «اصلاح شیوه های تربیتی در عربستان» بود.
این امیر سعودی که تا سال 1983 در وزارت معارف مشغول به کار بود، گفت: یک روز به حضور شیخ حسن آل الشیخ وزیر معارف رفتم و به او گفتم که کتاب های مذهبی که ما تدریس می کنیم، همان کتاب های شیخ محمد بن عبدالوهاب است و نباید محتوای آن را تغییر بدهیم بلکه باید لحن آن را عوض کنیم.
محتوایی که تروریست ها از بطن آن در عربستان سربرآوردند، تغییری نکرد و عملا فقط لحن این کتاب ها تغییر داده شد، از همان محتوایی که موجب شد 15 نفر از 19 تروریست حادثه 11 سپتامبر 2001 سعودی باشند، همان مضمونی است که انتحاری های دیگر از بطن آن سر برآورده و به داعش و القاعده و گروههای مشابه آن ملحق شدند.
تصویر دشمن در کتابهای درسی سعودی
در ارتباط با شیوههای آموزشی و کتابهای درسی سعودی سوالهای متعددی مطرح است که از میان آنها میتوان به "در شیوههای آموزشی و تربیتی سعودی، دشمن چگونه به تصویر کشیده میشود؟"، "چگونه مسیر «مجاهدت» در میدانهای کشتار مسلمانان به نام شرک و کفر تعیین میشود؟" و " خالی کردن میدان مبارزه علیه اشغالگری و استکبار با ادعای اطاعت از ولی امر، چگونه توجیه می شود؟" اشاره کرد.
کتابهای التوحید و آموزش وهابیت
وزارت آموزش و پرورش عربستان کتابهای کوچکی را تحت عنوان «التوحید» مانند سایر کتابهای درسی با هزینه خود منتشر میکند.
نام و مضمون این کتاب برگرفته از کتاب التوحید نوشته «محمد بن عبدالوهاب» است که در آن در چارچوب توحید به مفاهیم مختلفی از جمله شرک و کفر نیز اشاره شده و تا توضیح مسائل دیگری مانند برائت و ولایت و اطاعت از حاکم پیش رفته است.
وهابیت معیار سنجش توحید
نگاهی به مفاهیم کتاب التوحید روشن می کند که چارچوب و معیارهای توحید با معیار وهابیت سنجیده می شود تا جایی که شاخههای مختلف اسلامی مخالف وهابیت، کاملا شرک و کفر معرفی می شوند.
بر اساس مفاهیم این کتاب اطاعت از این نوع توحید یا همان توحید وهابی واجب است و باید از سایر فرقههای اسلامی و ادیان آسمانی با نوعی نفرت اظهار برائت کرد.
در همین راستا یک دانش آموز سعودی در مرحله ابتدایی با واژههای مشرک و کافر آشنا میشود. در کتاب التوحید در سال تحصیلی 2005-2006 یک کودک زیر هفت سال با مفهوم «غربت اسلام» آشنا میشود و به او القا میکنند که غربت به شکلهای مختلف و با کثرت بدعت و مسائل شرکآمیز نمود پیدا میکند و مواردی چون ساخت گنبد و زیارت اهل قبور و مقدس شمردن افراد مرده یا زنده را شامل میشود، این در حالی است که وهابیت در سالهای بعد به دانشآموزان اینگونه القا میکند که تقدس افراد زنده امکانپذیر است، اما تنها میتوان ولیامر را مقدس شمرد و تقدس سایر افراد اکیداً ممنوع است.
همچنین آموزههای وهابی "بزرگداشت شب معراج" و "روز مادر" را بدعت قلمداد میکنند و "جشن میلاد پیامبر اکرم(ص)" را حرام میدانند.
دیدگاه تان را بنویسید