روایت «نیویورک تایمز» از شکست دیپلماسی خاورمیانه‌ای دولت بایدن

کد خبر: 1324001

روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی نوشت که باوجود تلاش «آنتونی بلینکن» با هدف وادار ساختن «بنیامین نتانیاهو» برای در نظر گرفتن طرحی تحت حمایت آمریکا جهت پایان دادن به جنگ غزه اما هیچ نشانه‌ای از پیشرفت در این زمینه وجود نداشته است.

روایت «نیویورک تایمز» از شکست دیپلماسی خاورمیانه‌ای دولت بایدن

روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی نوشت که باوجود تلاش «آنتونی بلینکن» با هدف وادار ساختن «بنیامین نتانیاهو» برای در نظر گرفتن طرحی تحت حمایت آمریکا جهت پایان دادن به جنگ غزه اما هیچ نشانه‌ای از پیشرفت در این زمینه وجود نداشته است.

«نیویورک تایمز» با بیان این مقدمه نوشت: در حالی که حملات اسرائیل با بمب‌های ساخت آمریکا همچنان خانواده‌های فلسطینی در غزه را از بین می‌برد، جنگ در لبنان در حال گسترش است.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در روز گذشته (شنبه)، افزود: نظر به اینکه کمتر از دو هفته به انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده باقی مانده است، این موقعیتی نیست که دولت جو بایدن [رئیس‌جمهور آمریکا] می‌خواهد در آن قرار داشته باشد.

این رسانه ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از رای‌دهندگان ترقی‌خواه و آمریکایی‌های عرب و مسلمان در ایالت‌های [موسوم به] میدان نبرد از بایدن به دلیل حمایت تزلزل ناپذیر او از حملات [رژیم] اسرائیل پس از حمله حماس در سال گذشته خشمگین هستند، مقامات ایالات متحده به شدت به دنبال راهی برای سوق دادن خاورمیانه به سمت ثبات بودند.

نیویورک تایمز در ادامه این تحلیل خود با اشاره به ترور شهید یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس توسط رژیم صهیونیستی نوشت: مقامات دولت بایدن آن را فرصتی تازه برای تلاش به منظور دستیابی به یک توافق سریع از طریق مذاکره در مورد جنگ‌های اسرائیل در لبنان و غزه، جایی که ده‌ها هزار فلسطینی کشته شده‌اند، دیدند.

در همین حال، بایدن کمتر از سه هفته قبل از انتخابات آمریکا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور را به این منظور به خاورمیانه فرستاد. این سفر بلینکن، یازدهمین بازدید او از منطقه از زمان شروع درگیری‌ها بود که بدون برنامه‌ریزی قبلی صورت گرفت. وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به طور جداگانه با مقامات لبنان، اردن و امارات متحده عربی دیدار کرد.

این رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه امیدها برای دستیابی به پیشرفتی سریع در روند توافق کوتاه‌مدت بود، افزود که بلینکن هیچ نشانه‌ای پیدا نکرد که ثابت کند با شهادت رهبر حماس، نتانیاهو آماده دستیابی به یک توافق آتش‌بس فوری در غزه که اسرا را آزاد کند، است.

در عوض، بلینکن در حالی منطقه را ترک کرد که خاورمیانه در وضعیتی مخاطره‌آمیزتر از زمان پس از حملات حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) قرار دارد. جت‌های جنگنده اسرائیلی در حالی از روی زمین بلند شدند که هواپیمای بلینکن همچنان در حال عبور از اقیانوس اطلس به سمت واشنگتن بود.

در این مطلب همچنین آمده است: اگر بایدن و کامالا هریس معاون او و نامزد دموکرات‌ها برای ریاست‌جمهوری، امیدوار باشند که طرف‌های درگیر سلاح‌های خود را قبل از انتخابات آمریکا خاموش کنند، هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه سفر بلینکن بتواند راه را برای آن هموار کند، وجود نداشته است. نتانیاهو هیچ انگیزه قوی برای پایان دادن به هیچکدام از جنگ‌های خود قبل از انتخابات آمریکا ندارد.

بر اساس این گزارش، تحلیلگران می‌گویند که تلاش‌های دیپلماتیک دولت بایدن در طول جنگ اسرائیل و غزه با شکست مواجه شده است چون اهداف آن با اهداف نتانیاهو و سنوار در تضاد بوده و همچنین به دلیل اینکه بایدن تمایلی به خودداری از ارائه تسلیحات از اسرائیل به عنوان اهرم فشار نداشته است.

نادر هاشمی استاد سیاست خاورمیانه در دانشگاه جورج‌تاون گفت: «امتناع قاطعانه یا عدم تمایل دولت بایدن به ایجاد نرده‌های محافظ یا خطوط قرمز برای اسرائیل منجر به گسترش این جنگ شده است. بنیامین نتانیاهو متوجه شده است که تقریبا می‌تواند هر کاری را که بخواهد انجام دهد، بدون اینکه عواقبی برای او داشته باشد.

نیویورک تایمز در ادامه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان، نوشت: در لبنان، اسرائیل با نادیده گرفتن توصیه‌های آمریکا، به حمله به اهدافی در بیروت ادامه می‌دهد. این حملات صدها زن و کودک را کشته است. پس از آغاز تهاجم اسرائیل به لبنان در حدود یک ماه پیش، دولت بایدن تلاش کرد اما نتوانست به آتش‌بس دست یابد و از آن زمان درخواست برای توقف فوری درگیری را متوقف کرده است.

به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهد.

سفرها و ادعاهای مقامات آمریکایی برای برقراری آتش‌بس در غزه در حالی است که حملات اسرائیل با حمایت‌های نظامی و امنیتی واشنگتن، بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه به شهادت حدود ۴۳ هزار نفر منجر شده است و همچنین بیش از ۱۰۰ هزار نفر مجروح شده‌اند./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد