هاآرتص: آمریکا از اظهارات نتانیاهو درباره فیلادلفیا خشمگین است
کاخ سفید باور دارد احتمال حصول توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی از قبل پایین بوده، اما اظهارات اخیر نخستوزیر این رژیم درباره محور «فیلادلفیا»، این احتمال را بیش از پیش کاهش داده است.
کاخ سفید باور دارد احتمال حصول توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی از قبل پایین بوده، اما اظهارات اخیر نخستوزیر این رژیم درباره محور «فیلادلفیا»، این احتمال را بیش از پیش کاهش داده است.
رسانه عبری با بیان اینکه واشنگتن در مراحل پایانی یک توافق آتشبس پیشنهادی در غزه است، گزارش داد مقامات آمریکایی از اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خشمگین بوده و باور دارند که این اظهارات احتمال حصول توافق را از قبل هم کمتر کرده است.
به گزارش هاآرتص، نتانیاهو با نشستهای خبری هفته گذشته خود درباره محور فیلادلفیا، منطقه مرزی میان غزه و مصر که نتانیاهو خواستار کنترل نظامی آن است، دولت بایدن را بهشدت خشمگین کرد.
یک مقام ارشد آمریکایی در این باره به هاآرتص گفت: «شانس حصول به توافق از ابتدا زیاد نبود، اما نتانیاهو (با سخنرانی خود) آن را از قبل هم کمتر کرد.»
مقام آمریکایی با بیان اینکه برای حصول توافقی پایدار، موضوعات توافق نباید رسانهای شود، به هاآرتص گفت: «پس از آنچه نتانیاهو انجام داد، حصول توافق بر سر محور فیلادلفیا، بسیار دشوار خواهد بود، زیرا حماس اکنون میداند که این مسئله به یک امر نماد تبدیل شده است.»
به گزارش هاآرتص، واشنگتن در حال طیکردن مراحل نهایی یک توافق پیشنهادی برای جنگ غزه است، اما مقامات نسبت به شانس موفقیت آن بدبین بوده و هنوز تصمیمی درباره زمان یا امکان علنیسازی آن نگرفتهاند.
«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) این هفته شخصاً با نمایندگان رژیم صهیونیستی، قطر و مصر گفتوگوهایی انجام داد تا جزئیات توافق پیشنهادی را تغییر داده و نیازهای طرفین را برآورده کند. همچنین گفته میشود «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در تهیه توافق پیشنهادی برای آتشبس مشارکت زیادی دارد.
بااینحال، ایالات متحده، قطر و مصر باور دارند شانس رسیدن به توافق در روزهای آینده چندان بالا نیست و یکی از دیپلماتهای خارجی که در روند مذاکرات مشارکت داشته، به هاآرتص گفت: «هیچ پیشرفتی نداریم. تصمیمگیری در مورد انتشار یا عدم انتشار نسخه نهایی این سند به تعویق افتاده است، زیرا احساس میکنیم هیچیک از طرفین تمایلی به پذیرش آن ندارند.»/ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید