واکنش روسیه به تغییر دبیرکل ناتو/ هشدار مسکو به آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد، سیاستهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در صورت انتصاب دبیرکل جدید بر این ائتلاف دستخوش هیچ تغییری نخواهند شد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبهای گفت منصوب کردن یک دبیرکل جدید بر ائتلاف ناتو باعث نخواهد شد که سیاستهای داخلی این ائتلاف تغییر پیدا کنند.
زاخارووا در مصاحبه با رادیو «اسپوتنیک» بیان کرد: «هیچ چیزی در ائتلاف ناتو با آمدن شخصی جدید در راس آن تغییر نخواهد کرد. هیچ یک از اسناد دکترین این سازمان تغییر پیدا نخواهند کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در اظهار نظر در مورد گزارشها در خصوص تغییر دبیرکل ناتو و تغییرات احتمالی در نتیجه آن در سیاستهای این بلوک گفت: «دبیرکل ناتو تنها اسما دارای نفوذ سیاسی است.»
اخیرا «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن تایید کرد این ائتلاف در آستانه انتصاب یک دبیرکل جدید در راس خود قرار دارد. او گمانهزنی کرد «مارک روته» نخستوزیر موقت هلند یک کاندیدای قدرتمند برای رسیدن به این سمت است.
رسانه هلندی ان.او.اس روز سهشنبه به نقل از منابعی گزارش داد، روته قرار است به عنوان دبیرکل جدید ناتو منصوب شود. به گفته این منابع «کلاوس یوهانیس» رئیسجمهور رومانی که نامش به عنوان تنها رقیب روته مطرح است، قصد دارد به زودی از کاندیداتوری خود برای دبیرکلی ناتو انصراف دهد.
این سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین در نشستی خبری گفت، فرانسه با امضا قرارداد عرضه توپهای جنگی «سزار» به ارمنستان سبب تحریک دور جدیدی از درگیریهای مسلحانه در قفقاز جنوبی میشود.
زاخارووا همچنین در خصوص تصمیم اخیر کشورهای گروه ۷ به منظور اختصاص ۵۰ میلیارد دلار به اوکراین از محل درآمد حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه بیان کرد مسکو مجموعه وسیعی از گزینهها را برای دادن پاسخهای متقابل احتمالی به این تصمیم اعضای گروه ۷ دارد که ممکن است بر اموال آنها در قلمروی قضایی روسیه تاثیر بگذارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره رایزنیهای هستهای بین واشنگتن و سئول نیز گفت این رایزنیها باعث تحریک تنشها در شبهجزیره کره شده و ثابت میکنند آمریکا سیاستی تجاوزگرانه را در منطقه پیگیری میکند.
به گفته زاخارووا هرگونه تهدید علیه روسیه از جمله با استقرار موشکهای میانبرد آمریکا در ژاپن با پاسخی مناسب و کافی از سوی مسکو روبرو خواهد شد.
او همچنین در واکنش به اتهامزنی غربیها به مسکو درباره اینکه اعتراضات را در مولداوی در آستانه انتخابات در آن تحریک میکند، این اتهامات را مردود و دروغ دانست.
همچنین به گفته زاخارووا «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه قرار است در اجلاس شورای وزیر امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی که در بازه ۲۰-۲۱ ژوئن در آلماتی قزاقستان برگزار میشود شرکت کرده و در بازه ۲۴-۲۵ ژوئن به بلاروس سفر میکند تا با «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور این کشور و «سرگئی آلینیک» همتای بلاروسی خود دیدار داشته باشد.
استقرار موشکهای آمریکایی در ژاپن با پاسخ مسکو مواجه میشود
سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز در بیانیهای اعلام کرد: هرگونه تهدید روسیه، از جمله استقرار موشکهای میانبرد آمریکایی در ژاپن، با پاسخ مناسب مسکو مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: هرگونه تهدید روسیه، از جمله استقرار موشک های میان برد آمریکایی در ژاپن، با پاسخ مناسب مسکو مواجه خواهد شد.
در بیانیه صادره از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این خصوص آمده است: رایزنی های اتمی واشنگتن و سئول باعث تشدید تنش ها در شبه جزیره کره شده و ثابت می کند که واشنگتن سیاست تهاجمی خود را در آنجا دنبال می کند.
ماریا زاخارووا در این ارتباط ادامه داد: روسیه دارای اندوخته گسترده ای از اقدامات متقابل احتمالی در پاسخ به تصمیم کشورهای گروه- ۷ برای تخصیص ۵۰ میلیارد دلار به اوکراین از درآمدهای ناشی از دارایی های روسیه است؛ لذا اموال آنها به صلاحدید روسیه ممکن است در خطر باشد.
وی در ادامه بیانیه مذکور اضافه کرد: روسیه انتظار دارد که کشورهای دارای فرمول صلح که با نتایج کنفرانس سوئیس (در ارتباط با اوکراین) متفاوت است، پیشنهادات خود را تکمیل کنند.
سوئیس ۲۷ و ۲۸ خرداد ماه در منطقه تفریحی «بورگناشتوک» میزبان اجلاس صلح اوکراین بود. بِرن بیش از ۱۶۰ هیأت دیپلماتیک را از جمله کشورهای جی ۷، جی ۲۰ و بریکس به این اجلاس دعوت کرد.
با این حال، برگزارکنندگان در آستانه این اجلاس اعلام کردند که همه این کشورها هیأت دیپلماتیک اعزام نخواهند کرد و ۹۰ کشور بهعلاوه منطقه خودمختار کوزوو در صربستان به همراه ۸ سازمان بینالمللی در آن حضور داشتند.
همچنین ۱۱ کشور شرکت کننده از جمله عربستان و امارات نیز از امضای بیانیه پایانی نشست مذکور خودداری کردند.
دیدگاه تان را بنویسید