حماس با شروط چهارگانه به مذاکرات قاهره می‌رود

کد خبر: 1283841

جنبش حماس به موازات ادامه مبارزه با رژیم صهیونیستی در نوار غزه، همزمان مذاکرات سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها را هم ادامه می‌دهد تا بتواند اشغالگران را برای همیشه از این باریکه بیرون براند. هرچند مذاکرات آتش‌بس در پاریس و قاهره در دو ماه گذشته به نتیجه نرسیده است و صهیونیست‌ها از تن دادن به شروط حماس شانه خالی کرده‌اند، اما با تلاش برخی کشور‌های منطقه دور جدید گفتگو‌ها قرار است در قاهره ازسرگرفته شود.

حماس با شروط چهارگانه به مذاکرات قاهره می‌رود

به رغم کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مذاکرات آتش‌بس، رهبران حماس گفته‌اند بنابه درخواست مصر در دور جدید گفتگو‌ها شرکت می‌کنند، اما از چهار شرط اصلی فلسطینیان که آتش‌بس دائمی و خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه اولین گام آن خواهد بود، عدول نخواهند کرد. شروطی که به دلیل مخالفت جدی صهیونیست‌ها و غیبت هیئت این رژیم در میز مذاکرات، افق روشنی برای پایان درگیری‌ها در کوتاه‌مدت پیش‌رو نمی‌گذارد.

جنبش حماس به موازات ادامه مبارزه با رژیم صهیونیستی در نوار غزه، همزمان مذاکرات سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها را هم ادامه می‌دهد تا بتواند اشغالگران را برای همیشه از این باریکه بیرون براند. هرچند مذاکرات آتش‌بس در پاریس و قاهره در دو ماه گذشته به نتیجه نرسیده است و صهیونیست‌ها از تن دادن به شروط حماس شانه خالی کرده‌اند، اما با تلاش برخی کشور‌های منطقه دور جدید گفتگو‌ها قرار است در قاهره ازسرگرفته شود.

حماس روز شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد هیئتی از رهبران این جنبش به ریاست دکتر خلیل الحیه روز یک‌شنبه به دعوت برادران مصری راهی قاهره خواهد شد. به گزارش الجزیره، در این بیانیه آمده است که حماس بر موضع خود که روز ۱۴ مارس ارائه داده بود، پایبند است و خواسته‌های مطرح شده، خواسته‌هایی طبیعی و غیرقابل چشم‌پوشی برای پایان جنگ است. این بیانیه می‌افزاید: خواسته‌های ملت و جریان‌های ملی فلسطینی عبارتند از «توقف کامل جنگ، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان به خانه‌های خود و آزادی تردد مردم و امدادرسانی به آن‌ها و اسکان آن‌ها و دستیابی به یک توافق جدی مبادله اسرا.»

یک عضو حماس در گفتگو با شبکه المیادین با تأیید فشار‌ها از جانب امریکا علیه میانجیگران مصری و قطری برای برقراری آتش‌بس در غزه گفت که با وجود چند بار شکست مذاکرات آتش‌بس، بار دیگر این روند در قاهره آزموده خواهد شد. هفته گذشته نیز اسامه حمدان از مقامات ارشد حماس گفت: «با وجود انعطاف‌پذیری این جنبش، هیچ پیشرفتی در مذاکرات آتش‌بس صورت نگرفته است. پس از دور اخیر مذاکرات در قاهره، کابینه رژیم صهیونیستی همچنان به تعلل و طفره‌رفتن ادامه می‌دهد و این امر موجب می‌شود که مذاکرات «در یک دور باطل» ادامه یابد.» رهبران حماس بار‌ها گفته‌اند مادامی که جنگ در غزه ادامه دارد و مسیر‌های کمک‌رسانی مسدود هستند، توافق آتش‌بس در کار نخواهد بود و تسلیم فشار‌های دشمن صهیونیستی نخواهند شد.

 

 تل‌آویو هنوز تصمیم نگرفته است

با وجود حضور رهبران حماس در مذاکرات قاهره، شرکت رادیو و تلویزیون اسرائیل دیروز اعلام کرد که تل‌آویو هنوز تصمیمی در مورد شرکت در نشست‌های قاهره برای از سرگیری مذاکرات تبادل اسرا با جنبش حماس نگرفته است و اگر این اتفاق بیفتد و تصمیم گرفته شود، دیوید بارنیا، رئیس موساد و رونان بار، رئیس شین‌بت، پیش از یک‌شنبه به قاهره نخواهند رفت.

رژیم صهیونیستی در اسفندماه گذشته هم به بهانه اینکه شروط حماس در تضاد با منافع این رژیم است، میز مذاکرات را ترک کرده بود. اسرائیل با شروط حماس برای بازگشت فلسطینیان به شمال غزه، آتش‌بس دائمی و آزادی هزاران اسیر فلسطینی موافقت نکرده است و با توجه به اصرار مقامات تندرو تل‌آویو به نظر نمی‌رسد که در دور جدید مذاکرات آتش‌بس هم توافقاتی حاصل شود. صهیونیست‌ها سعی دارند آتش‌بس شش هفته‌ای در غزه برقرار شود و حاضر نیستند صلح دائمی با حماس را اجرا کنند. ارتش صهیونیستی حتی برای تحت فشار قرار دادن حماس برای امتیازگیری بیشتر دنبال حمله زمینی به شهر رفح است تا حماس را نابود کرده و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

سناریوی حمله به رفح با انتقاد جامعه بین‌المللی مواجه شده است و حتی امریکا هم به تکاپو افتاده تا هر چه زودتر به خشونت‌ها در غزه پایان دهد. شبکه NBC روز شنبه به نقل از مقامات امریکایی گزارش داد که جو بایدن، رئیس‌جمهور این کشور از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواسته با آتش‌بس موافقت کند و اختیارات هیئت مذاکره کننده را افزایش دهد. بایدن به نتانیاهو توضیح داد که اگر با آتش‌بس موافقت نکند، روابط به طرز چشمگیری تغییر خواهد کرد.

به رغم درخواست‌های واشینگتن برای توقف جنگ در غزه، نتانیاهو و دارو دسته تندرو او به ادامه جنگ تا نابودی کامل حماس مصر هستند، اما مقامات امنیتی صهیونیستی بار‌ها اعتراف کرده‌اند که از بین بردن حماس غیرممکن است و ادامه جنگ فقط هزینه‌های آن‌ها را بالا می‌برد. رسانه‌های صهیونیستی هم دیروز اذعان کردند که با بررسی نمای کلی جنگ علیه غزه می‌توان به این نتیجه رسید که اسرائیل در این جنگ شکست خورده است. به گزارش المیادین، در گزارش رسانه‌های عبری زبان تأکید شده است: چیزی برای بنیامین نتانیاهو با ارزش‌تر از کرسی قدرت نیست. او نه به تحولات جبهه شمالی و نه اوضاع مناطق جنوبی اهمیتی نمی‌دهد.

منبع: روزنامه جوان

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت