نگرانی بلینکن درباره ادامه عملیات اسرائیل در نوار غزه
وزیر خارجه آمریکا درباره احتمال افزایش فشارهای بینالمللی بر واشنگتن و تلآویو در نتیجه کشتار غیرنظامیان در غزه هشدار داده است.
یک پایگاه آمریکایی گزارش داده آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جلسه با کابینه جنگی اسرائیل هشدار داده که هر چه جنگ در غزه با شدت فعلی ادامه پیدا کند فشارها بر تلآویو و واشنگتن افزایش خواهد یافت.
پایگاه آکسیوس به نقل از سه منبع مطلع گزارش داده که «هرزی هالوی»، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در جلسه با بلینکن در روز پنجشنبه به او گفت که عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه از جمله در منطقه جنوبی آن چند هفته دیگر ادامه خواهد داشت.
آکسیوس مدعی شده که کاخ سفید نگرانیهای فزایندهای درباره عملیات اسرائیل در نوار غزه دارد که دو میلیون نفر در آن سکونت دارند. مطابق این ادعا کاخ سفید نگران است که عملیات اسرائیل باعث کشته شدن عده بیشتری از غیرنظامیان و ایجاد فاجعه انسانی بیشتر در آن منطقه شود.
رژیم اسرائیل در هفتههای نخست جنگ و قبل از آغاز تهاجم زمینی به غزه دستور داد بیش از یک میلیون فلسطینی شمال غزه را ترک و روانه جنوب این منطقه شوند. اسرائیل در یک هفتهای که از آتشبس موقت میگذرد از بازگشت فلسطینیها به شمال جلوگیری کرده است.
پایگاه آکسیوس پیش از این مدعی شده بود جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در هفته جاری به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل هشدار داده که عملیات اسرائیل در جنوب غزه نمیتواند و نباید مانند عملیات در شمال غزه باشد.
بلینکن روز پنجشنبه در بیتالمقدس با نتانیاهو و اعضای کابینه جنگی او دیدار کرد. دو منبع مطلع به آکسیوس گفتند که احتمال حمله اسرائیل در جنوب غزه یکی از محورهای گفتوگو میان بلینکن و اعضای کابینه جنگ بود.
یک منبع رایزنیهای انجامشده را «تبادل نظری صادقانه» توصیف کرد و به صورت تلویحی به افزایش اختلافها میان دو طرف بر سر نحوه ادامه جنگ در غزه اشاره کرد.
دو منبع دیگر گفتهاند که بلینکن بحث خودش را با درخواست برای دریافت گزارشی درباره برنامههای ارتش اسرائیل برای جنوب غزه آغاز کرده و پرسیده که عملیات نظامی چقدر دیگر به طول خواهند انجامید؟
طبق گزارش آکسیوس، بلینکن خواستار توقف عملیات نشد اما ابراز نگرانی کرد که هر چه عملیات اسرائیل با شدت بیشتر و برای مدت زمان طولانیتری ادامه پیدا کند فشارهای بینالمللی هم بر واشنگتن و هم بر تلآویو افزایش خواهد یافت.
آمریکا بعد از ۷ اکتبر به شدت از حملات رژیم اسرائیل حمایت کرده است. دولت جو بایدن در روزهای گذشته گفته که تنها از «وقفههای جنگی» در غزه حمایت میکند و طرفدار آتشبس که میتواند به نفع حماس تمام شود نیست.
کاخ سفید تا کنون در برابر خواستههای فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات برای پایان دادن به حملات اسرائیل مقاومت کرده است. مقامهای دولت بایدن میگویند در حال حاضر بهبود وضعیت انسانی در غزه تنها از طریق همین آتشبسهای موقت امکانپذیر خواهد بود.
با وجود این، نهادهای حقوق بشری تأکید میکنند که آتشبسهای موقت برای رفع نیازهای انسانی در غزه کافی نیستند. پائول او براین، از مقامهای عفو بینالملل روز گذشته (چهارشنبه) گفت: «وقفههای کوتاهمدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»
دولت آمریکا با وجود این در تلاش است برای حفظ وجهه بینالمللی با انجام عملیاتهای دیپلماسی عمومی و تبلیغات رسانهای فشارهای بینالمللی و افکار عمومی روی تلآویو و واشنگتن را کاهش دهد.
طبق گزارش آکسیوس، بلینکن از اعضای کابینه جنگی اسرائیل خواست اقدامات بیشتری انجام دهد تا اطمینان حاصل کند عملیات نظامی اسرائیل در جنوب غزه باعث کشته شدن شمار بیشتری از غیرنظامیان نخواهد شد.
به گفته سه منبع مطلع، نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل و هلوی به بلینکن گفت که تلفات غیرنظامیان در جنوب باعث کشته شدن تعداد کمتری از غیرنظامیان نسبت به حملات هوایی خواهد شد.
آکسیوس نوشته هنوز مشخص نیست که آیا منظور اسرائیلیها این بوده که قصد انجام حملات هوایی در جنوب غزه با شدت حملات هوایی در شمال ندارند یا خیر.
قبل از برقراری نخستین آتشبس موقت در روز 24 نوامبر (سوم آذرماه) حملات 7 هفتهای اسرائیل در غزه به شهادت بیش از 15000 نفر منجر شده بود که بیش از 5500 نفر آنها کودک بودند.
علیرغم آتشبس شکننده در غزه رژیم اسرائیل حملات یورشهای مرگبار خود در کرانه باختری را ادامه داده و تقریباً به اندازه زندانیانی که به عنوان بخشی از آتشبس آزاد کرده زندانیان جدید فلسطینی دستگیر کرده است.
پیش از این بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل تأکید کرده که آتشبسهای کنونی به معنی قصد تلآویو برای پایان جنگ نیست. رژیم اسرائیل هدف جنگیاش از عملیات در غزه را «نابودی حماس» قرار داده است که بسیاری از تحلیلگران حتی در داخل فلسطین اشغلی در تحققپذیری آن تردید دارند.
نتانیاهو در بیانیهای بعد از دیدار با بلینکن گفت که اسرائیل عملیات نظامی خود در غزه را تا زمان دستیابی به سه هدف ادامه خواهد داد: آزادی همه گروگانها، حذف کامل حماس و اطمینان یافتن از اینکه هیچ تهدیدی از جانب غزه دیگر حماس را تهدید نخواهد کرد.
بسیاری از شخصیتهای غربی و اروپایی در روزهای گذشته تصریح کردهاند که حماس یک تفکر است و امکان نابود کردن آن وجود ندارد. به عنوان مثال جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چند روز پیش در نشستی در بارسلونا گفت که حماس یک تفکر و ایدئولوژی است و امکان از بین بردن آن وجود ندارد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
جنگ غزه همچنین باعث خسارتهای سنگین به اقتصاد اسرائیل شده است. وبگاه شبکه خبری بلومبرگ چندی پیش با جمعآوری آمارهای جدید خبر داد که بیش از یک سوم شرکتهای رژیم صهیونیستی از شوک جنگ غزه هنوز کسب و کار خود را از سر نگرفتند.
بلومبرگ تاکید کرد که کسب و کارهای کوچک در اسرائیل بیشترین آسیب را از جنگ غزه متحمل شدهاند که علائم آن کاهش ۲۱ درصدی خرید هفتگی با استفاده از کارتهای اعتباری نسبت به میانگین قبل از جنگ در سال ۲۰۲۳ و همچنین کمبود نیروی انسانی به دلیل فراخوان بی سابقه ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان سرزمینهای اشغالی به جمع نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی است که هشت درصد نیروی کار در اسرائیل را تشکیل میدهند./فارس
وزیر خارجه آمریکا تیراندازی در ایستگاه اتوبوس در بیت المقدس را "حمله تروریستی" خواند
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا که در سرزمین های اشغالی فلسطین به سر می برد و در حالیکه تاکنون حملات رژیم اسرائیل را علیه مردم بی گناه غزه را حتی محکوم نکرده است، تیراندازی در ایستگاه اتوبوسی در بیت المقدس در روز پنجشنبه را یک "حمله تروریستی" خواند و آن را محکوم کرد.
به گزارش ایرنا، بلینکن روز پنجشنبه در سرزمین های اشغالی فلسطین گفت: امروز به شکل وحشتناک و بسیار منفی با یک حمله تروریستی دیگر آغاز شد که جان اسرائیلیهای بیگناه را در اورشلیم گرفت و یادآور آنچه اسرائیل و هر شهروند اسرائیلی هر روز با آن روبرو هستند، می باشد.
بلینکن در تلآویو گفت: ما این حمله تروریستی را محکوم میکنیم و برای از دست دادن این افراد بیگناه عزادار هستیم.
حماس اعلام کرده است که این حمله توسط اعضای شاخه نظامی آن انجام شده است. مقامات اسرائیلی نیز اعلام کرده اند در این تیراندازی سه نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند.
بلینکن در اظهارات خود قبل از دیدار با یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل بار دیگر تاکید کرد که ادامه آتش بس موقت میان اسرائیل و حماس " خوب" خواهد بود.
این دیپلمات ارشد آمریکایی افزود: با این حال، این به حماس بستگی دارد که به این کار ادامه دهد یا خیر.
بلینکن درباره دیدارهای خود در بیت المقدس نیز گفت: « گفتگوی بسیار خوبی با نخست وزیر و کابینه جنگ داشتیم و من از گفتگویی که داشتیم، قدردانی کردم.»
دیدگاه تان را بنویسید