انتقاد اولیانوف از عدم اراده غرب برای احیای برجام
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در نشست شورای حکام از عدم اراده کشورهای غربی برای احیای برجام انتقاد کرد.
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در نشست شورای حکام از عدم اراده کشورهای غربی برای احیای برجام انتقاد کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین امروز پنجشنبه در نشست شورای حکام آژانس اتمی از عدم تمایل غرب برای احیای برجام انتقاد کرد.
اولیانوف گفت: «عدم تمایل برای احیای برجام از سوی طرفهای غربی در تصمیم تروئیکای اروپا و اتحادیه اروپا در مورخ 18 اکتبر برای حفظ یکجانبه تحریمهایی که قرار بود طبق مفاد قطعنامه 2231 در روز انتقالی اجرام برجام رفع شوند مشخص است.»
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه مدعی شد که تصمیم ایران در ماه سپتامبر برای ممانعت از نظارت بر برنامه هستهای این کشور از سوی چند بازرس با تجربه سازمان ملل، "یک ضربه بسیار جدی" به توانایی آژانس برای انجام وظایفش "به بهترین نحو ممکن" است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ادامه ادعا کرد در حالی که آژانس به کار نظارتی خود ادامه میدهد، ایران بازرسانی را هدف قرار داده که «تجربه زیادی به ویژه در غنیسازی و سایر ظرفیتها دارند».
وی در اولین روز از نشست عادی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین به خبرنگاران گفت: آمادهسازی بازرسانی که تجربه، مهارت و توانایی لازم برای انجام کار خود را دارند، زمان زیادی میبرد.
گروسی با ادعای اینکه این اقدام «کاملا غیرمنطقی است»، ادامه داد که امیدوار است نظر ایران را عوض کند و درباره این موضوع با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران «گفتگو» میکند.
این اظهارات پس از آن مطرح میشود که هفته گذشته گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی این ادعا را مطرح کرد که ایران همچنان چندین بازرس این سازمان را از نظارت بر برنامه هستهای کشور منع میکند و تهران ذخایر اورانیوم نزدیک به درجه تسلیحاتی را افزایش داده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در این گزارش آورده است که بر اساس ارزیابی خود، تا 28 اکتبر، ایران 128.3 کیلوگرم اورانیوم غنی شده تا 60 درصد دارد که نشان دهنده افزایش 6.7 کیلوگرمی از ماه سپتامبر است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تأسیسات هستهای ایران دسترسی منظم دارد اما بعد از خلف وعده آمریکا و کشورهای غربی در عمل به تعهداتشان در توافق برجام، ایران بعضی از دسترسیهای اعطاشده به آژانس ذیل این توافق هستهای را قطع کرده است.
مدیر کل آژانس اتمی در ماههای گذشته بارها ادعاهای آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران را تکرار کرده است. این در حالی است که ایران اعلام کرده که برنامه هستهای این کشور هدف تسلیحاتی ندارد و تهران به دنبال استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید