شبکه برق ایران و ترکیه متصل شد

کد خبر: 1256185

سخنگوی صنعت برق گفت: اتصال شبکه برق ایران و ترکیه برقرار شده و می‌توانیم تا ۴۰۰ مگاوات مبادله برق داشته باشیم که در خصوص شکل‌گیری جزئیات این مبادله، در حال مذاکره هستیم.

 شبکه برق ایران و ترکیه متصل شد

سخنگوی صنعت برق گفت: اتصال شبکه برق ایران و ترکیه برقرار شده و می‌توانیم تا ۴۰۰ مگاوات مبادله برق داشته باشیم که در خصوص شکل‌گیری جزئیات این مبادله، در حال مذاکره هستیم.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ماده 4 قانون مانع زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی بر را مکلف به احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی یا تجدیدپذیر٬ با هماهنگی وزارت صمت کرده است که تاکنون عملیات احداث 5 هزار و 500 مگاوات نیروگاه به وسیله صنایع آغاز شده است.

وی افزود: از این رقم، 675 مگاوات نیروگاه به بهره برداری رسیده و به شبکه سراسری متصل شده است و پیش بینی می‌شود تا اوج بار سال آینده هزار و 712 مگاوات دیگر به این ظرفیت اضافه شود.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "در این آیین نامه پیش بینی شده تعرفه سوخت نیروگاه‌های صنایعی که دارای کنتور یا شمارشگر مجزا بوده و برق خود را به شبکه تحویل دهند، معادل تعرفه نیروگاهی محاسبه می شود"، گفت: احداث شبکه های برق بالادستی این صنایع٬ که بسیار هزینه بر است، به وسیله وزارت نیرو انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: از دیگر موارد این آئین نامه اجرایی موضوع صدور مجوز‌ها است که تسهیلاتی در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر داده خواهد شد؛ مثلا مجوز‌های زیست محیطی در 45 روز و مجوز‌های آب٬ 15 روز بعد از ارائه گزارش مجوز تامین آب این نیروگاه‌ها صادر می شود.

رجبی مشهدی در خصوص وضعیت صادرات برق گفت: با تمام کشورها که مرز خاکی داریم، تبادل الکتریکی اعم از واردات و صادرات برق داریم؛ در این بین از کشورهای ترکمنستان و ارمنستان واردات و به کشورهای عراق و افغانستان و پاکستان صادرات داریم.

وی افزود: اتصال شبکه برق ایران و ترکیه برقرار شده و می‌توانیم تا 400 مگاوات مبادله برق داشته باشیم که در خصوص شکل‌گیری جزئیات این مبادله، در حال مذاکره هستیم؛ همچنین مذاکراتی با افغانستان در خصوص توسعه همکاری‌ها در بخش برق درحال انجام است.

سخنگوی صنعت برق در خصوص وضعیت اتصال شبکه برق ایران و روسیه گفت: دو مسیر مجزا برای این برنامه در دستور کار و پیگیری قرار گرفته و برای اتصال پایدار شبکه برق ایران و روسیه در یک محور، نیازمند احداث یک خط در ارمنستان هستیم که تا یک‌سال آینده به اتمام می‌رسد.

رجبی مشهدی در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه صنعت برق برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با اشاره به ظرفیت اسمی 1090 مگاواتی تولید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: به طور متعارف تا پیک سال آینده 900 مگاوات به ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر اضافه خواهد شد؛ همچنین اخیرا مجوزی از شورای اقتصاد برای 4500 مگاوات از محل سوخت صرفه نویی شده گرفته شده که بخشی از این ظرفیت تا پیک تابستان آینده و بخشی دیگر تا پایان 1403 به‌مدار می‌آید.

وی افزود: در حال حاضر 6800 مگاوات ساختگاه جدید توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر شناسایی شده و 3300 مگاوات به قرارداد رسیده است.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "با توجه به سهم 90درصدی تولید برق حرارتی در تأمین برق کشور باید پیش بینی سوخت زمستانه را داشته باشیم"، گفت: در حال حاضر ذخایر گازوئیل بیش از 9 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، با این حال درخواست می‌کنیم مشترکان خانگی در مصرف گاز و برق صرفه جویی داشته باشند.

وی ادامه داد: درحال حاضر 93 درصد از سوخت نیروگاه‌ها گاز هست و در تهران هیچ نیروگاه مازوت سوزی نداریم و تمام مخازن مازوت نیروگاه‌های تهران از سال 97 پلمپ شده اند.

رجبی مشهدی خاظرناشن کرد: کمتر از 10درصد نیروگاه‌های کشور در فصل سرما مازوت می سوزانند که در نقاطی هستند که آلایندگی کمتری دارند./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت