انتقاد لاوروف از برخورد بدخواهانه غرب با مسئله تایوان و چین
وزیر خارجه روسیه آمریکا را متهم کرد که برای از بین بردن پیمان عدم گسترش آماده شده و سعی دارد پروژه هستهای خود در چارچوب آکوس را از چارچوب آن خارج سازد و گفت: سازمان ملل باید تلاشهای خود برای مقابله با تروریسم را بدون استاندارد دوگانه تشدید کند.
وزیر خارجه روسیه آمریکا را متهم کرد که برای از بین بردن پیمان عدم گسترش آماده شده و سعی دارد پروژه هستهای خود در چارچوب آکوس را از چارچوب آن خارج سازد و گفت: سازمان ملل باید تلاشهای خود برای مقابله با تروریسم را بدون استاندارد دوگانه تشدید کند.
به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز سه شنبه در سخنرانی خود در کنفرانس یازدهم مسکو درباره امنیت بینالمللی، ابراز عقیده کرد که ایالات متحده آماده است تا به توافقنامه منع گسترش تسلیحات هستهای (NPT) دست درازی کند تا پروژه هستهای خود در چارچوب اتحاد آکوس AUKUS (استرالیا، انگلیس، ایالات متحده آمریکا) را از چارچوب این سند خارج کند.
لاوروف گفت: «ایالات متحده تعدادی از توافقهای کلیدی در زمینه کنترل تسلیحات و عدم گسترش را از مسیر خود خارج کرده و اکنون هم آماده چنین کاری است و در این رابطه چنین ترسهایی وجود دارد که به یکی از عناصر اساسی معماری امنیت جهانی - یعنی توافقنامه عدم گسترش سلاح های هستهای تعرض کند. »
به عقیده وی، چنین تهدیدی در نتیجه تلاش برای خارج کردن پروژه هستهای آمریکا در چارچوب بلوک نظامی جدید آکوس AUKUS از موارد این معاهده بوجود آمده است. ضمن اینکه، ایالات متحده در حال حاضر ژاپن و کره جنوبی را هم برای همسو کردن با خود "فریب" می دهد.
لاوروف در کنار این مسائل، امتناع از گفتگو به همراه ایالات متحده و ناتو در مورد ابتکار عملی که در دسامبر 2021 توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مورد تضمین های امنیتی الزام آور قانونی ارائه شده بود، را یادآور شد.
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنرانی خود تاکید کرد که سازمان ملل باید ابتکار عمل را به دست بگیرد و تلاش های خود برای مقابله موثر با تروریسم بدون استانداردهای دوگانه را تشدید کند. وی افزود: همه باید از پیامدهای غم انگیز جنگ های به راه انداخته شده توسط ایالات متحده و متحدانش در مناطق مختلف جهان درس عبرت بگیرند و ما این مسئله را بسیار با اهمیت می دانیم که سازمان ملل که اخیراً به نوعی در این مسیر ساکت شده، باید در اینجا ابتکار عمل را به دست گرفته و تلاش ها را در زمینه مبارزه با تروریسم را بدون استانداردهای دوگانه افزایش دهد.
سرگئی لاوروف تاکید کرد: علاوه بر این، در میان چالشهای امنیت جهانی، امروز موضوع فعالیتهای بیولوژیکی نظامی اهمیت خاصی پیدا کرده است که در وهله نخست در حوزه حقایق فعالیتهای بدون کنترل نظامی - بیولوژیکی آمریکا و تعدادی از متحدانش در مناطق مختلف جهان است که وزارت دفاع روسیه مرتباً با جزئیات کامل در باره آنها افشاگری میکند.
به گفته وی، این فعالیت برخلاف تعهدات مندرج در کنوانسیون منع سلاحهای بیولوژیکی و سمی است و لازم است فعالانه به دنبال تقویت فوری این کنوانسیون باشد و در چارچوب آن مکانیزم قانونی الزامآور و شفاف برای راستیآزمایی برنامههای اجرا شده توسط کشورهای شرکت کننده در این کنوانسیون ایجاد شود.
گسترش بریکس باعث تقویت این گروه و افزایش وزن آن در صحنه جهانی خواهد شد
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که گسترش گروه بریکس (که اکنون متشکل از 5 کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی است) به این اتحادیه اجازه خواهد داد تا وزن خود را در عرصه سیاسی جهانی افزایش دهد. وی گفت: یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار اجلاس آتی در ماه جاری در ژوهانسبورگ، گسترش بریکس خواهد بود که بدون شک این اتحادیه را به میزان قابل توجهی تقویت کرده و وزن آن را در عرصه سیاست جهانی افزایش خواهد داد.
سرگئی لاوروف به رشد سریع اقتدار و جذابیت بریکس اشاره کرد که به گفته وی، «کشورهایی با نظامهای سیاسی متفاوت، پلتفرمهای ارزشی متمایز و نمونهای از دیپلماسی چند قطبی با هدف توافق بر اساس ارزشهای یکسان اشکال مؤثر روابط تجارت، اقتصادی، سرمایهگذاری، تعامل بشردوستانه، اشکال محافظت شده از دیکتههای بیرونی است».
انتقاد از برخورد بدخواهانه غرب با مسئله تایوان و چین واحد
وزیر امور خارجه روسیه در بخشی از سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مسکو تاکید کرد که اقدامات عملی غرب در رابطه با تایوان، از جمله پمپاژ این جزیره با سلاح های مدرن، نمونه ای از بالاترین بدخواهی در زمینه پایبندی اعلام شده به مفهوم چین واحد است. وی افزود: موضع گیری غرب در مورد تایوان بالاترین نمونه اهداف بدخواهانه است: این موضع بدون سایه هیچ شرمی در مورد تعهد به مفهوم چین واحد اعلام شده، ولی در عین حال از همه اکیداً خواسته می شود که وضعیت موجود را نقض نکنند. و وضعیت موجود، همانطور که از اقدامات عملی آنها مشخص است، رفتار با تایوان به عنوان یک کشور مستقل است، وضعیت موجود به معنای پمپاژ تایوان با سلاح های مدرن است، همانطور که، در واقع، این کار در رابطه با وکراین انجام شده و می شود.
سرگئی لاوروف نمونه دیگری از «نفوذ مضر ایالات متحده بر امور سایر مناطق»، را «تشدید مداوم تنش در شبه جزیره کره» ذکر کرد که ژاپن و کره جنوبی را به اتخاذ مواضع سخت گیرانه، منفی، تهاجمی و رد گفتگوی برابر با مشارکت جمهوری دموکراتیک خلق کره که روسیه و چین آماده حمایت از آن هستند، سوق می دهد.
به گفته وی، هدف استراتژیک ایالات متحده و متحدانش در ناتو، احیای مجدد نظم جهانی تک قطبی است، آنها این هدف را در مناطق مختلف دنبال می کنند که در آن «هر کشور مخالفی به دلیل تلاش برای از بین بردن موانع هژمونیک واشنگتن تبدیل به هدف تهدید و باج گیری می شود.
رئیس دستگاه سیاست خارجی روسیه در کنفرانس امنیت بینالمللی مسکو همچنین به این مسئله اشاره کرد که مسکو از تلاشهای کشورهای جنوب جهانی برای کمک به یافتن راههای واقع بینانه برای حل و فصل مناقشه اوکراین قدردانی میکند.
سرگئی لاوروف یادآور شد: «همانطور که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این مسئله را بیش از یک بار اعلام کرده، ما از علاقه صادقانه چین، برزیل، جمهوری آفریقای جنوبی، مصر، هند و سایر کشورهای جنوب جهانی برای کمک به یافتن راه های منصفانه و واقع بینانه برای حل و فصل قدردانی می کنیم.»
به گفته وی، اساساً مهم است که پیشنهادات مربوطه مبتنی بر درک روشنی از علل و ماهیت واقعی آنچه در نتیجه تضعیف اصل تقسیم ناپذیری امنیت توسط غرب رخ می دهد، باشد. در عین حال، وی این واقعیت را مورد توجه قرار داد که کییف و حامیان غربی آن تلاش میکنند «با قلاب یا کلاهبردار کشورهای دیگر را درگیر کنند تا از فرمول صلح ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که ماهیت آن درخواست اولتیماتوم وار برای بازگرداندن اوکراین به مرزهای سال 1991 است، حمایت کنند.
وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که کشورهای غربی بطور جمعی به کودتا در نیجر واکنش نشان می دهند و تقریباً با هر وسیلهای خواستار بازگشت به دموکراسی هستند، در حالی که همین آنها به کودتای خونین رخ داده در اوکراین که توسط واشنگتن و بروکسل در فوریه سال 2014 سازماندهی شد" و رئیس جمهوری قانونی این کشور را برکنار کردند، هیچ واکنشی نشان ندادند./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید